Attraktioner på Peloponnes

Fra jeres feriebolig på Peloponnes kan I tage ud til mange attraktioner og seværdigheder, der som så ofte i Grækenland er af større historisk betydning. Vi har samlet nogle af de største attraktioner, således at I har mulighed for at planlægge jeres ferie i Grækenland lidt hjemmefra. 

Attraktioner Peloponnes

 

Delphi

Hvem har endnu ikke hørt om oraklet fra Delphi? Men hvad gemmer der sig egentlig bag det? Delphi var en by i det antikke Grækenland, nordligt for Korinth (i nutidens Mellemgrækenland) og galt for folk i sin tid som verdens navle. Sagnet om jordgudinden Gaia er tit forbundet med Delphi. Oraklet fra Delphi var til gengæld underordnet Apollon og hans medium var Pythia, der som den eneste kvinde måtte betræde templet. Oraklet blev spurgt om de allervigtigste beslutninger såsom krige og havde i den tid derfor stor indflydelse på politik. Udgravningerne af Delphi tilhører ligeledes UNESCO – verdens kulturarv.

Olympen

Olympen er ikke kun det eneste bjerg, som så ofte formodet, men også Grækenlands højeste bjerg. Bjerget ligger på halvøen Peloponnes. Det højeste punkt hedder Mytikas og måler 2.917 meter. Flora, fauna og de geografiske formationer er i disse bjerge meget speciel. Siden 1938 er Olympen et naturbeskyttet område.

Korintherkanalen

Her drejer det sig om en 6 km lang kanal mellem Golfen ved Korinth og den saroniske Golf. Kanalen blev bygget i slutningen af det 19. århundrede. Fra broen har man udsigt over kanalen, som er en slugt på 76 meter. Her kan man sejle igennem med en turistbåd.

Sparta

Sparta er vel en af de mest kendte af de græske byer. Byen blev grundlagt mellem 950 og 800 f.Kr under navnet ”Lakedeimon”. På det tidspunkt var byen hovedstad. Med nederlagene mod Theben i årene 371 og 362 f. Kr mistede Sparta sin magtposition. I det 13. århundrede blev byen til syvende og sidst opgivet og i stedet kom Mistra til. Lidt udenfor det nuværende Sparta kan man stadig finde rester fra byen Sparta.

Mykene

Mykene var engang en af de mest betydningsfulde byer i Grækenland. Ved udgravninger fandt man rester af den mykenske hovedby, den kyklopiske ringmur og løveporten. Porten stammer sandsynligvis fra år 1250 f. Kr. Man fandt også gamle grave med værdigfuldt gravgods. Den ældste af gravene er dateret til at være fra de 16. århundrede f. Kr. Af paladset er der desværre ikke meget tilbage. Udgravningerne af Mykene har givet os et stort bidrag til vores forståelse og viden om den mykenske periode.

Epidaurus

Ikke langt fra Athen, i Epidaurus, finder man to kendte seværdigheder: det berømte Amphitheater og Asklepios-helligdommen. Over Epidaurus hæver Arahneo-bjergene sig. Her finder vi teateret. Det er det mest kendte og bedst vedligeholdte af alle antikke teatre og blev bygget af kalksten i det 3. århundrede f. Kr. Teatret har ca. 14.000 besøgende og er udover de smukke omgivelser også kendt for dets enestående akustik. Om sommeren kan man her nyde koncerter.

Den anden attraktion er Asklepios-helligdommen. Siden det 6. århundrede f. Kr var det et ”sygehus”, hvor menneskene ved hjælp af ritualer blev helbredt.

Maghoula-Galatas

Her drejer det sig om en antik udgravningsby, som man først opdagede for nogle få år siden. De fund, der her blev gjort, skriver en ny historie. Man fandt ud af, at den mykenske kultur begyndte 200-300 tidligere end før antaget – ca. 1700-1600 f. Kr. Man har udstillet nogle af fundene på det arkæologiske Museum i Poros.

Tiryns

Tiryns er en antik by, der ligger sydligt for Argos ved den Argoliske Golf. Ifølge sagaen blev byen grundlagt af Proteus. Ved udgravningerne fandt man en del af en borg og et mykensk palads. I det følgende århundrede blev der foretaget flere udgravninger, og således blev den antikke by rekonstrueret.

Fiskerlandsbyen Korfos

Korfos er en fiskerby, der indtil i dag er blevet forskånet for diskoteker og souvenirshops. Det rene, klare vand på den lange sandstrand er et perfekt sted at bade.

Pilos

Bugten ved Pilos bliver på grund af den 4,5 km lange og ubeboede ø Sfakteria næsten fuldstændig afskærmet fra havet. Den lille by Pilos har en moderne marina, gode græske restauranter og strande. Pilos er yderst velegnet til en badeferie. Book jeres feriehus på Peloponnes hos NOVASOL Feriehusudlejning og glæd jer til en ferie i private rammer, hvor I kan opleve det dejlige område ved Peloponnes, som rummer utrolig mange gode oplevelser. 

Feriehus Peloponnes