Kultur i Grækenland

Grækerne er særlig stolte af og tro overfor deres lands kulturelle begivenheder. Traditioner, religion, musik, sprog, mad og vine er de vigtigste facetter i den græske kultur og derfor bør man lære dem at kende, når I holder ferie i Grækenland. De fleste traditioner og højtider der stadigvæk fejres, har rødder i religionen.

Monument Rhodos

Forlovelse

Det er skik og brug i Grækenland, at man forlover sig, før man gifter sig. Dvs. pigens far skal først spørges om lov.

Bryllupsskikke

I nogle græske regioner modtager bruden en medgift af sin mor, sin bedstemor og af sine tanter. Den består af lagener, håndklæder og håndlavede broderier. Faderen giver sin datter og svigersøn et færdigt indrettet hus som bryllupsgave. I de store og moderne byer, som f.eks. Athen er dette ikke længere tilfældet.

Navnedagen

Navnedagen er i Grækenland vigtigere end fødselsdagen.

De fleste græske navne stammer fra helgener. Det er en tradition, som den dag i dag holdes i hævd i hele Grækenland. Alle der bærer navnet af en helgen, fejrer dagen.

Karneval

I Grækenland kalder man karneval for „Apokries”. Festen varer 3 uger og starter en søndag, mens den slutter en mandag, også kaldet ”ren mandag” (Kathari Deftera).

Påsken

Påsken er den vigtigste fest, som grækerne fejrer - endda vigtigere end julen. Kvinderne farver æggene røde, gudmødre og –fædre køber nye sko, nyt tøj og et stearinlys til børnene. I landsbyerne bliver husfacaderne kalket hvide.

By Grækenland

NOVASOL feriehusudlejning i Grækenland

Når I gerne vil holde ferie i Grækenland, har I mange forskellige muligheder for både, at bo på fastlandet og de dejlige græske øer. Hos NOVASOL Feriehusudlejning er udbuddet af både feriehuse og ferielejligheder i Grækenland meget varieret og der findes private ferieboliger for enhver smag. Smukke gamle stenhuse med masser af charme og indblik i den græske byggestil, er b.la. nogle af de feriehuse I kan vælge blandt. Store, moderne villaer med egen pool er der også flere af i Grækenland. Ved poolkanten nydes de varme sommerdage, uden forstyrrelser og med masser af privatliv. De mange ferielejlighedre er perfekte til jer, som rejser i en mindre gruppe eller to. Ferielejlighederne har ofte en altan eller et terrasseområde, hvor I kan slappe af. Der er også flere lejligheder som tilbyder adgang til en fælles pool under ferien.