Attraktioner på Kreta

På Kreta er der rigtig mange attraktioner og seværdigheder, og derfor er det heller ikke muligt at se det hele på bare én ferie. Men hvis I synes Kreta er dejlig, så kom da blot to eller tre gange, som så mange andre. I vil foruden de mange attraktioner, kunne vælge mellem en bred vifte af feriehuse på Kreta. 

Der er altid noget nyt at opleve på Kreta. Vi har samlet de mest kendte seværdigheder, så I allerede nu kan begynde at planlægge jeres ferie på de græske øer. 

Strand Kreta

 

Chania

Den fascinerende gamle bykerne ligger omgivet af gamle fæstningsmure direkte ved vandet. I de mange gamle stræder finder de skatte fra hele verden. Den venetianske havn med de mange tavernaer indbyder til blive og også ved fiskerihavnen spiser man godt.

Rethimnon

I Rethimnon finder man alt, hvad hjertet kan begære. En utrolig lang sandstrand og den gamle bydel med dens smalle og utrafikkerede gader får en til at slappe af. Promenaden langs vandet er om aftenen næsten spærret for trafik, så her er det dejligt at gå en aftentur. Og den gamle venetianske havn er fyldt med små restauranter. Dette er kun nogle af højdepunkterne ved Rethimnon.

Agios Nikolaos

På trods af alt er Agios Nikolaos forblevet en malerisk by. I Agios Nikolaos midte ligger der en mørkegrøn ferskvandssø. I de nærmeste omgivelser kan man blandt andet besøge halvøen Spinalonga med enkelte udgravninger eller den hyggelige bjerglandsby Krista, som ligger i midten af en olivenlund.

Elafónissos

Elafónissos er en lillebitte ø, der om sommeren er forbundet af en sandstribe med øen Kreta. Havet synes så at ligne en lagune og giver sydhavsflair. Stranden er specielt børnevenlig. Om sommeren kan man sejle over til Elafónissos med båd.

Arkæologisk Museum

Museet, der ligger i et tidligere tyrkisk fængsel, viser udstillingsgenstande fra forskellige epoker. Genstande, der oprindeligt stammer fra Egypten er at se såvel som romerske bronzefigurer. Mange af udstillingsgenstandene er fundet ved udgravninger. Museet er åben hele året - dog ikke mandage.

Knossós

Intet andet palads fra den minoiske tid fortæller os mere end Knossós paladset.

Komplekset eksisterede efter al sandsynlighed i tiden mellem 2000 og 1450 f.Kr. I alt var der 1400 rum, den centrale plads var den ca. 50 x 30 m store centralgård. Ca. 10000 mennesker boede i Knossos.

Ferie på Kreta

Samariá kløften på Kreta 

Denne kløft er angiveligt den længste i Europa. Den strækker sig over ca. 18 km gennem De Hvide Bjerge og er således en del af nationalparken af samme navn.

Fra slutningen af maj til oktober kan man vandre ind i kløften, uden for dette tidsrum er kløften spærret pga. fare for nedstyrtende sten.

Kloster Arkádi

I klosteret Arkádi ligger der i dag et museum, der fortæller historien om dets beboere, der engang rebellerede mod det osmanniske herredømme. Det anses således som værende øens nationalhelligdom. Man har også restaureret det oprindelige klosterkøkken, der også kan ses. Klosteret er åben dagligt.

feriehus med pool Kreta

Ferieboliger på Kreta 

Der er mange måder at holde ferie på Kreta på. Den smukke natur og ikke mindst de mange skønne strande og det dejlige hav, ligger op til afslapning og smukke oplevelser. Ture rundt på øen til forskellige attraktioner, er bestemt også muligt, for som I kan læse her, så er der et utal af muligheder, for at krydre solferien med kultur og historie. Udvalget af ferieboliger hos NOVASOL Feriehusudlejning er også meget spændende. Vi tilbyder meget forskelligt og hpber I også vil kunne finde enten et feriehus eller en ferielejlighed som falder I jeres smag. Tag f.eks. et kig på de mange dejlige feriehuse med pool på Kreta - her kan I virkelig nyde det skønne klima og solens varme.