Attraktioner på de Ioniske Øer

 

De ioniske øer byder på en række udflugtsmuligheder og attraktioner. Mange historiske steder og attraktioner venter bare på at blive opdaget. Øernes smukke natur har også meget at byde på. De Ioniske øer er dejlige feriedestinationer, som I bestemt bør kigge nærmere på, hvis Igerne vil holde den næste ferie i Grækenland

Ferie på Rhodos

Torvedag på Korfu

På Korfu kan I opleve en ægte torvedag, med en hyggelig stemning og et spændende udvalg af vare. Der er ingen boder med t-shirts og nøgleringe, derimod med alt hvad øboeren og naturligvis også feriegæsterne behøver i hverdagen: frisk fisk, saftig frugt og grønt, duftende krydderurter og blomster. Markedet er åbent hver formiddag (undtagen søndag) i voldgraven under Odós Sp. Vlaíkoj.

Korfus Esplanade

Den store esplanade på Korfu er byens midtpunkt. Her mødes unge og gamle og her finder af og til offentlige arrangementer sted. Esplanaden stammer fra det 17. århundrede og blev skabt af venezianerne. På den vestlige side står der høje huse fra det 19. århundrede. Cafeerne indbyder til afslappende pauser.

Achíllion på Korfu

Bygget med midler fra den østrigske kejserinde Elisabeth, alias Sisi, troner det lille slot den dag i dag over østkysten af Korfu. Og det tiltrækker den dag i dag mange besøgende, da det ligger omgivet af en herlig park med talrige skulpturer. Slottet blev først benyttet som kejserindens feriehus og efter hendes død blev det købt af den tyske kejser Wilhelm II, som ofte fejrede påsken her oppe. Bygningen holder åbent for besøgende året rundt.

Strand påKorfu

Angelókastro og Det Byzantiniske Museum på Korfu

Engleborgen som den hedder direkte oversat, har ofte reddet beboerne på den nordlige del af Korfu. Ikke langt fra Lákones finder man højt oppe over kysten på en stejl klippe resterne af dette fæstningsanlæg. Man kan nå borgen til fods og man bliver belønnet med en fantastisk udsigt. Det Byzantinske Museum ligger i kirken Panagía Antivuniótissa og viser mere end 100 værdifulde ikoner fra det 15. til det 18. århundrede. Ikonerne stammer fra forskellige af øens kirker og hvert enkelt fortæller sin helt egen historie. Museet er åbent hele året (lukket mandag).

I Odysseus' fodspor på Ithaka

Sydvest for byen Vathi befinder sig grotten "Marmora Spilia", som oversat betyder "vævestole af sten". Dette navn kommer sandsynligvis fra stalaktitterne, som hænger ned fra loftet i hulen. Her gemte Odysseus angiveligt skattene fra Alkinoos. Betegnelsen "Odyssevs' by" er tillagt resterne af bopladsen Alalkomeni som befinder sig i en hule ved Aetos, nord for Vathi. "Odysseus' palads" har man sandsynligvis fundet i nærheden af Pelikata, nord for Stavros, blandt nogle ruiner fra en boplads, som ifølge nutidens beregninger skulle være blevet grundlagt omkring 2200 f.Kr.

Zakynthos: Grækenlands nok mest kendte vrag

I en forladt bugt på øen Zakynthos finder man Grækenlands nok mest berømte vrag. På grund af 200 m høje klippevægge kan man kun komme hertil med båd. Skibet, der i sin tid var lastet med smuglervarer, røg ind i storm. Da kystpatruljen rykkede ud, gik besætningen i panik og satte ild til skibet. Resterne er nu at finde i bugten.

Grotterne ved Zakynthos

Ved Kap Skinari ligger de såkaldte "Blå Grotter". Man kan sejle ind i grotterne med små både og man bliver tryllebundet af vandets forskellige blå og grønne nuancer. Grotten Xyngia ligger længere mod syd. Da en svovlkilde har sit udspring i denne hule, er vandet hvidt i en radius af ca. 500 m. Ifølge legenden skal denne grotte engang have været nymfen Xyngias bolig, som forelskede sig i en sømand, men blev forladt af denne og dermed fælder sine tårer i stadig sorg ud i havet; det er disse tårer som angiveligt giver havet her sin hvide farve.

Ferie på Ioniske øer

Privat ferie i Grækenland

Inden I tager på ferie på De Ioniske øer kan I undersøge lidt nærmere hvad I gerne vil opleve på ferien. Så er I sikre på, at få lige præcis de oplevelser med hjem, som I helst vil opleve. I skal nemlig ikke tage hensyn til allerede fastlagte programmer, når I vælger at benytte NOVASOL Feriehusudlejning til den næste ferie. En privat feriebolig giver nemlig tid og roen til, at I kan holde den ferie som tiltaler jer. I kan tage på udflugter, koble af på en ade skønne strande eller bare slentre rundt i lokalområdet og opleve det ægte Grækenland. Tag jer tid til, at opleve byen og måske sludre med de lokale på markedet eller den lokale havn. Disse ferieoplevelser huskes som noget helt særligt og autentisk.