Attraktioner på De græske øer

De græske øer er på grund af deres strande og bugter et yndet feriemål, men der er meget mere at opleve og opdage, hvis I tager lidt væk fra strandene og besøger de historiske monumenter og museer, hvor I kan komme lidt dybere ned i den græske historie og de mange fortællinger som knytter sig til landet. En ferie i Grækenland kan nemt blive en kombination af afslapning i de smukke omgivelser og lærerige feriedage. 

Her kan I læse om nogle af de spændende oplevelser I kan se frem til, når turen går mod de græske øer. 

Knossos Kreta

Løvens terrasse på Delos

Apollons helligdom befinder sig på den 3,5 km² store ø Delos. Resterne af et stort portanlæg, flere Apollon templer og Naxos folkets hus er et besøg værd. På den såkaldte Løvens terrasse står endnu fem af de oprindeligt ni marmorløver, som er et imponerende skue.

Paléa Pýli på Kos

På den nordlige del af klippeøen ligger ruinerne af den forladte landsby Pyli. Selv om byen var bygget på en temmelig vid og åben plads højt over havet, lå den beskyttet og usynlig fra havet. En byzantinsk borg og en kirke fra det 11. århundrede udgør de ældste bygningsværker. Derudover kan I se fire andre kirker.

Achíllion og Det arkæologiske museum på Korfu

Bygget med midler fra den østrigske kejserinde Elisabeth, alias Sisi, troner det lille slot den dag i dag over østkysten af Korfu. Og det tiltrækker den dag i dag mange besøgende, da det ligger omgivet af en herlig park med talrige skulpturer. Slottet blev først benyttet som kejserindens feriehus og efter hendes død blev det købt af den tyske kejser Wilhelm II, som ofte fejrede påsken her oppe. Bygningen holder åbent for besøgende året rundt. På det arkæologiske museum på Korfu er der primært udstillet fund fra den antikke by Kérkyra bl.a. resterne af to tempelgavle, der tydeligt viser udviklingen i den græske kunst. Museet er åbent hele året (mandag lukket).

Angelókastro og Det Byzantinske Museum på Korfu

Engleborgen som den hedder direkte oversat, har ofte reddet beboerne på den nordlige del af Korfu. Ikke langt fra Lákones finder man højt oppe over kysten på en stejl klippe resterne af dette fæstningsanlæg. Man kan nå borgen til fods og man bliver belønnet med en fantastisk udsigt. Det Byzantinske Museum ligger i kirken Panagía Antivuniótissa og viser mere end 100 værdifulde ikoner fra det 15. til det 18. århundrede. Ikonerne stammer fra forskellige af øens kirker og hvert enkelt fortæller sin helt egen historie. Museet er åbent hele året (lukket mandag).

Ferie på Kreta

Det arkæologiske museum og Knossós på Kreta

Museet, som holder til i et tidligere tyrkisk fængsel, viser fund fra de forskelligste epoker - alt fra oprindelige egyptiske kunstskatte til romerske bronzefigurer. Mange af dem er blevet opdaget under arkæologiske udgravninger. Museet holder åbent hele året (lukket mandag). Intet andet palads fra den minoiske tid fortæller os mere end Knossós paladset. Komplekset eksisterede efter al sandsynlighed i tiden mellem 2000 og 1450 f.Kr. I alt var der 1400 rum, den centrale plads var den ca. 50 x 30 m store centralgård. Ca. 10.000 mennesker boede i Knossos.

Samariá kløften på Kreta

Denne kløft er angiveligt den længste i Europa. Den strækker sig over ca. 18 km gennem De Hvide Bjerge og er således en del af nationalparken af samme navn. Fra slutningen af maj til oktober kan man vandre ind i kløften, uden for dette tidsrum er kløften spærret pga. fare for nedstyrtende sten.

Klosteret Arkádi på Kreta

I klosteret Arkádi ligger der i dag et museum, der fortæller historien om dets beboere, der engang rebellerede mod det osmanniske herredømme. Det anses således som værende øens nationalhelligdom. Man har også restaureret det oprindelige klosterkøkken, der også kan ses. Klosteret er åbent dagligt.

Monument Rhodos

Folkedansteater Nélli Dimóglou på Rhodos

På folkedansteatret vises der klassiske græske folkedanse i originale dragter og der synges græske folkesange. Under alle omstændigheder et godt sted at lære græske traditioner og kultur at kende. Små grupper har endda mulighed for at deltage i workshops. Teatret har åbent fra juni til oktober.

Riddergaden og Mariakirken på Rhodos

Riddergaden, Odós Ippotón, der stammer fra senmiddelalderen, løber fra johanitterriddernes ordenshospital til Stormesterens Palads. Midt i Lindos ligger denne kirke, der stammer fra det 15. århundrede. Her kan man beundre mere end 80 fresker, der hver især fortæller en historie. De blev lavet i slutningen af det 18. århundrede. Fra Akropolis har man en skøn udsigt til kirken.

Feriehus Grækenland

Ferie med frihed på De græske øer 

Når I vælger at leje en feriebolig på de græske øer, kan I selv bestemme hvordan I vil bruge jeres feriedage. Hjemmefra har I måske udvalgt et par seværdigheder I gerne vil besøge i løbet af ferien, mens den resterende tid er til spontane indslag og dage hvor der bare nydes og slappes af. Det gode ved at benytte jer af feriehusudlejning som ferieform, er nemlig, at der ingen faste progarmmer er. Ingen fastlagte ture eller spisetider som I skal rette ind efter. Tiden er helt jeres egen og den private feriebolig giver jer plads til at hygge jer sammen. De fleste feriehuse og ferielejligheder i Grækenland tilbyder gode udendørsforhold, hvor I kan nyde solen og varme, uden for mange forstyrrelser fra andre gæster. Måske lejer i en feriebolig med egen pool i haven, hvor der både kan leges og plaskes og ikke mindst nydes en stille stund ved poolkanten, mens solen står højt på himlen.