Attraktioner i Grækenland

Grækenland er et land fuld af utrolige historiske seværdigheder og attraktioner. De mange græske monumenter har forført feriegæster i fler ehundrede år og I vil bestemt også blive begejstrede over de mange oplevelser der er i vente, når I lejer en feriebolig i Grækenland. Knap et land i Europa, ja i hele verden, har så mange antikke og historiske seværdigheder som Grækenland. Vi har udvalgt de mest kendte, for at I kan få et bedre overblik. I de sydlige regioner kan I finde flere seværdige bygninger, oplevelsesrige festivaler og interessante aktiviteter, som vil være med til at give jer en afvekslende ferie.

Attraktioner i Grækenland

 

Attraktioner i Athen 

I ingen anden by i verden mødes så forskellige verdener, som i Athen, byen der efter den græske visdomsgudinde blev kaldt Athene. Her er guderne og myterne fra Antikken stadig ligeså levende i den moderne nutid. Mens turisterne i Grækenland engang undgik Athen, fordi byen blev anset for at være beskidt, kaotisk og støjende, så viser den sig i dag, især efter at infrastrukturen blev forbedret i forbindelse med de olympiske lege i 2004, fra sin pæne side. Det er godt, for Athen har så meget at byde på, så det vil være en skam at gå glip af byens mangfoldighed, når ferien holdes i Grækenland.

Bygninger som Akropolis og klosteret Delphi har man længe kunne finde på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Men Athen er med de mange shoppingcentre og hyggelige caféer også moderne ligesom alle andre storbyer i Europa.

Akropolis i Athen

Taler man om Akropolis, så mener man for det meste Akropolis i Athen. Akropolis er en fæstning, der ligger på det højeste punkt i en by. Mange byer i Grækenland har en Akropolis, men Athens Akropolis er med sikkerhed den mest berømte af dem. På en ca. 150 m høj klippe midt i Athen ligger den imponerende fæstning, der i dag er en del af UNESCOs verdens kulturarv.

Akropolis Athen

Epidaurus - to kendte seværdigheder

Ikke langt fra Athen, i Epidaurus, finder man to kendte seværdigheder: det berømte Amphitheater og Asklepios-helligdommen. Over Epidaurus hæver Arahneo-bjergene sig. Her finder vi teateret. Det er det mest kendte og bedst bevarede af alle antikke teatre og blev bygget af kalksten i det 3. århundrede f. Kr. Teatret har ca. 14.000 besøgende årligt og er udover de smukke omgivelser også kendt for dets enestående akustik. Om sommeren kan man her nyde forskellige koncerter.

Den anden attraktion er Asklepios-helligdommen. Siden det 6. århundrede f. Kr var det et ”sygehus”, hvor menneskene ved hjælp af ritualer blev helbredt.

Imponerende oplevelser nær feriehusene i Grækenland

Olympen er ikke kun det eneste bjerg, som så ofte formodet, men også Grækenlands højeste bjerg. Bjerget ligger på halvøen Peloponnes. Det højeste punkt hedder Mytikas og måler 2.917 meter. Flora, fauna og de geografiske formationer er i disse bjerge meget speciel. Siden 1938 er Olympen et naturbeskyttet område.

I kan også besøge Korintherkanalen. Her drejer det sig om en 6 km lang kanal mellem Golfen ved Korinth og den Saroniske Golf. Kanalen blev bygget i slutningen af det 19. århundrede. Fra broen har man udsigt over kanalen, som er en slugt på 76 meter. Her kan man sejle igennem med en turistbåd.

I en bugt på øen Zakynthos finder man Grækenlands mest berømte vrag. På grund af 200 m høje klippevægge kan man kun komme hertil med båd. Skibet, der i sin tid var lastet med smuglervarer, røg ind i en storm. Da kystpatruljen rykkede ud, gik besætningen i panik og satte ild til skibet. Resterne er nu at finde i bugten.

Ikke langt fra byen Kos ligger Embros kilden, en 80 grader varm naturkilde, der udspringer i bjergene og løber ud i havet. Man kan bade her, og kilden skulle have en helende kraft mod dårlige led og gigt.

Ferie Grækenland

Ferieboliger i Grækenland med ALT

Vælger I at leje et NOVASOL feriehus eller lejlighed i Grækenland, er i sikret vores All Inclusive-pakke. Derfor får i følgende fordele med i prisen, når I lejer et feriehus eller ferielejlighed i Grækenland:

  • El
  • Vand
  • Varme
  • Slutrengøring
  • Sengetøj
  • Håndklæder (Medbring selv badehåndklæder)
  • Evt. turistskat

Med vores all-inclusive koncept kan I roligt læne jer tilbage og nyde sydens sol i fulde drag. NOVASOL Feriehusudlejning kan tilbyde jer mange forskellige typer ferieboliger i Grækenland - ferielejligheder, villaer og feriehuse, som bare venter på at I kommer og oplever dette skønne ferieland. 

Få tilsendt inspiration til din næste ferie 

Vil du gerne modtage spændende inspiration til din næste ferie? Vi udsender løbende forskellige nyhedsbreve med gode tips og ideer til ferieophold i hele Europa. Vi holder dig opdateret på nye destinationer og gode tilbud, som du kan benytte til den næste tur i sommerhus. Du kan nemt tilmelde dig vores nyhedsbrev lige her.