Vinregioner i Frankrig

Når turen går til Frankrig, så skal der naturligvis også smages på landets mange lækkerier. Ikke mindst de mange dejlige vine, som de fleste af os, har smagt og nogle fået en stor forkærlighed for. Der vil med garanti være alle muligheder for, at smage på de lokale vine, uanset i hvilket område i Frankrig, I lejer en feriebolig hos NOVASOL 

Vin i verdensklasse i Frankrig 

Franske vine har i århundreder ligget i verdenstoppen og gør det fortsat; ofte har de også skrevet historie. Som intet andet vinproducerende land i verden, har Frankrig formået at indlemme vinen i alle dele af sin kultur som dermed som helhed frembringer et kulinarisk kunstværk. Alle verdens vindyrkere anser fortsat de franske vine som en rettesnor som det gælder om at måle sig med. De varierende klimatiske forhold og den afvekslende jordbund rundt omkring i Frankrig, danner grundlaget for den utrolige mangfoldighed af vine som favner alt fra Loiredalens lettere hvidvine til de kraftige rødvine fra Le Midi (Sydfrankrig).

Aller øverst på vinkortene har der i lang tid stået vine fra Bordeaux og Bourgogne. Verdensberømt er også distriktet Champagne blevet for sine mousserende vine. Her gælder udtrykket: Ofte kopieret, dog aldrig opnået.

Disse dråber er absolut uforlignelige for kendere. Også navne som Château Mouton Rothschild, Champagne Krug og Gevrey-Chambertin er forbundet med en sådan ejendommelighed.

Ud over eksportslagrene bliver der i mange regioner også produceret vine som er knapt så kendte udenfor sit eget distrikt. I Nice bør du absolut prøve Bellet-hvidvinene, mens det i Limoux anbefales at smage på områdets mousserende vine. I alle tilfælde hører en god flaske vin fra lokaldistriktet med til en fornøjelig og hyggelig aften i ferieboligen. Og den gør sig også som et ferieminde eller som en fin gave til dem derhjemme. Uanset hvor I vælger at leje feriehus i Frankrig, vil I være i nærheden af fantastiske vingårde og et utal af velsmagende druer.

Vidste du at.....

... flere end en halv million franskmænd dyrker vindruer?

... der i Frankrig dyrkes vin over et areal på tilsammen 10.000 km² (svarende til næsten 1/4 af Danmarks areal)?

... vinforbruget pr. indbygger pr. år i Frankrig lå i 1954 på over 140 liter (i dag er det reduceret til kun 67 liter)?

... Frankrigs vindekreter udgør nogle af verdens strengeste landbrugslove?

... halvdelen af Frankrigs dyrkede marker går til at producere den enkle, men meget gode bordvin?

Vinregioner i Frankrig