Vin og vinmarker i Picardie

Når ferien holdes i Frankrig, så er det svært at komme udenom de mange gode vine som landet kan fremvise. De mange smukke vinmarker er i sig selv en seværdighed og et feriefoto værdigt. Fra jeres feriehus i Picardie kan I også nyde de lækre vine og de smukke omgivelser. Et køligt glas hvidvin på terrassen, men solen går ned eller et glas rødvin til de loklae oste....det er ferie i Frankrig.

Vinmarker i Picardie

Opdag de skønne vine fra Picardie

Faktisk var Picardie det største vinområde i det femtende århundrede. Hvis ferievejen skulle føre jer i nærheden af Saint Quentin, så undlad ikke at tage et grundigt kig på de middelalderlige skulpturer på rådhusets facade, der forestiller vinplukkere på arbejde. Men regionen oplever overraskende hurtigt en nedgang i aktiviteterne. I det tyvende århundrede er vinproduktionen koncentreret omkring byen Rieux og en typisk spiritus i regionen kaldes claret, som er hvidvin, der tilsættes krydderier, primært kanel og nelliker. Hvis I bestiller en feriebolig i Picardie, kan I som et af få steder i Frankrig på kroerne bestille aperitifen ”hypocras”, der består af rødvin iblandet honning og hindbær, som allerede i middelalderen blev serveret ved festlige lejligheder.

Smag de dejlige bobler

I de senere år er der blevet opbygget en fast tro på og reel vilje til at genoprette forbindelse til arven fra de tidligere århundreders dygtige vinbønder. I Aisne-områder er fyrre producenter gået sammen og har dannet Appellation d 'Origine Contrôlée Champagne. Hvis jeres feriehus i Picardie skulle ligge i nærheden af Chateau Thierry i Marne-dalen, så kan I benytte jer af den service, at mange producenter organiserer ture til deres vingård for smagning af champagne, fremstillet i Picardie. Husk at tage en flaske eller to med hjem, som I kan nyde i ro og fred i feriehuset.

Ferie med frihed i Frankrig

En feriebolig i Picardie er vejen til at bo i en hyggelig atmosfære nær de store vinmarker, der bærer på fortidens storhed i Picardie. Feriehusene i Frankrig vil medvirke til et uforglemmeligt ophold og kort afstand til mange spændende attraktioner i Picardie. De forskellige ferieboliger er for jer som gerne vil opleve det autentiske og have friheden til selv at planlægge jeres ferie.At vælge feriehusudlejning som ferieform, er nemlig en ferie med frihed - uanset om det er i et sommerhus i Danmark eller en villa i Frankrig der holdes ferie. 

Vin i Picardie