Historie og kultur i Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon ligger i det sydlige Frankrig og den største by er Montpellier. Når I booker et feriehus i Languedoc-Roussillon, har I mulighed for at komme helt tæt på den spændende historie i området og besøge de mange seværdigheder og historiske steder.

Lej feriebolig i Languedoc Roussillon

En spændende rejse rundt i historien

Historien om Languedoc-Roussillon strækker sig helt tilbage til tidspunktet for den romerske erobring. I det første århundrede f.Kr. blev byen Narbonne grundlagt og byen blev hurtig en af ​​de vigtigste havne i Middelhavet. Hvis I vælger en feriebolig i Languedoc-Roussillon der ligger i nærheden, må I ikke gå glip af at vandretur på Domitian, en gammel romersk vej som forbinder Italien med Spanien. I det ottende århundrede, blev området centrum for de rige vestgoter. Placeringen i den sydlige del af riget, betød også en stærk påvirkning fra den mauriske kultur. Languedoc-Roussillon blev en permanent del af Kongeriget Frankrig i 1271, men bevarer en vis autonomi. Når I vælger en ferielejlighed i Montpellier, bor I i en by der har erhvervet en særlig status under renæssancen som en vigtig bastion under religionskrigene.

Et par af området historiske sights

I 1907 kommer regionen i en alvorlig krise, kaldet Revolt af Vignerons du Languedoc, som resulterede i en samlet omlægning af landbruget i området. Under Anden Verdenskrig, da det nordlige Frankrig blev besat af tyskerne, var Languedoc-Roussillon en del af den ”frie zone”. Montpellier blev et af centrene for modstandsbevægelsen og blev bombet flere gange. I kommer helt tæt på historien om Languedoc-Roussillon ved at besøge steder som Nimes Arena, Museum Languedocien i Montpellier eller voldene i Carcassonne. Med et par klik finder I let en feriebolig i Frankrig som passer præcis til jeres ønsker.

Ferieboliger ved Middelhavet

Languedoc-Roussillon finder I ved den skønne middelhavskyst. NOVASOL sommerhusudlejning udlejer ferieboliger ved Middelhavet, som f.eks. i Provence og Côte d Azur. Områderne har altid være meget populære og I vil uden tvivl også blive galde for det dejlige klima, den smukke natur, den gode mad og alt det andet som regionen forkæler feriegæsterne med.

Lej feriebolig med pool i Frankrig