Historie i Bourgogne

Når I vælger at leje en feriebolig i Bourgogne i Frankrig kan I glæde jer til mange gode ferieoplevelser af forskellig slags. Datid og nutid blandes og den smukke natur med de bølgende vinmarker, skaber den fuldendte kulissen for en skøn ferie i Bourgogne.

Lej feriehus i Bourgogne

Bourgogne, historie og legender

Det antikke Bourgogne var skueplads for et af de mest berømte slag i den franske historie, Slaget ved Alesia. Hvor slaget præcis fandt sted er der delte meninger om, men Mount Auxois har i mange år været beskrevet som stedet for slaget. Om ikke andet så er det spændende at tage ud i netop dette område, hvor I kan forestille jer hvordan det så ud da gallerne kæmpede mod romerne. Dette slag regnes for at være den sidste kamp mellem de to parter og derved enden på den galliske uafhængighed i Frankrig.

Under det romerske imperium, fik de keltiske stammer blandet deres kultur med de romerske sejrherre, og det har skabt helt nye byer som Autun (Augustodunum), som bestemt er et besøg værd under jeres ophold i Bourgogne.

Bourgogne som fyrstedømme

Under jeres ferie i Bourgogne, vil I finde masser af levn fra tiden hvor regionen var et fyrstedømme. Hertugerne har efterladt sig masser af tidsløse fodaftryk i hovedstaden Dijon. I kan, med udgangspunkt fra en feriebolig i Frankrig, bl.a. besøge hertugerne af Bourgognes palads, hvor I kan beundre malerierne af prinserne, der stod i spidsen for en territorial enhed, der var meget større end det nuværende Bourgogne. Blandt Bourgognes mest kendte seværdigheder, som fortæller en anden side af Bourgognes historie, finder I Hospices de Beaune eller Hôtel-Dieu de Beaune. Bygningen blev opført i 1443 og skulle huse de fattige og syge, som datidens fattighus. Den oprindelige bygning, Hôtel-Dieu er et smuk eksempel på datidens arkitektur, og er i dag et museum. Et andet godt udflugtsmål er Abbaye de Fontenay, der er et af de ældste Cistercienserklostre i Frankrig. Klostret er med på UNESCOs liste over Verdenskulturarv, så I kan nok forstå at der er en særlig oplevelse i vente.

oplev historien på ferie i Bourgogne

Det moderne Bourgogne

I hovedstaden Bourgogne må I besøge Jardin Darcy, en park som vidner om tilblivelsen af det moderne Bourgogne. Det var nemlig her at Henri Darcy, ingeniør fra Dijon, I 1838 designede et reservoir, som kunne forsyne byen med drikkevand. Dette fik naturligvis stor betydningen for byens indbyggere og for at ære Darcy, byggede arkitekten Emile Sagot et neo-renæssance monument, som stadig kan ses i dag. I 1880 blev der etableret en park på toppen af reservoiret. Parken blev anlagt efter datidens have-mode og er i dag en fredfyldt oase, som både byens borgere og de mange turister nyder godt af. Glæd jer til at opleve historiens vingesus, når I lejer en feriebolig i Frankrig

Skal ferien have et ekstra historisk lag, så tag et kig på de klassiske franske stenhuse, som udlejes via NOVASOL feriehusudlejning i Bourgogne. Disse feriehuse emmer af charme og det ægte Frankrig.