Attraktioner ved Vejers Strand

Vestjylland er altid et fremragende udgangspunkt for udflugter til nogen af de bedste attraktioner når I lejer sommerhus i Danmark, som f.eks. Legoland i Billund, Givskud Zoo ved Give og Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Derudover finder du en række mindre attraktioner og seværdigheder i nærområdet, bl.a. Minibyen i Varde, Blåvandshuk Idrætscenter i Oksbøl og Blåvand Zoo. Når I vælger et feriehus i Vestjylland som jeres ferieform, er I garanteret en aktivitetsfyldt ferie og en masse fede oplevelser.

Attraktioner ved Vejers Strand

Tag en tur til Blåvand mens I er i sommerhus ved Vejers 

Blåvand er en rigtig danske ferieby, med masser af liv i sommersæsonen. I Blåvand er der masser af butikker, restauranter og caféer. I de mange kunsthåndværksbutikker, kan I finde fine feriesouvenirs både i glas og keramik. I området omkring Blåvand kan I tage til  det 39 m høje fyr ved Blåvandshuk. Fyret er bygget i 1900, og fra toppen får I den mest fantastiske udsigt over Vesterhavet. På Blåvand Museum og på Blåvand Naturcenter kan I dels lærer om livet og befolkningen i området gennem tiderne og om naturen langs vestkysten. På stranden ved Blåvand kan I se spor efter 2. verdenskrig, i form af flere bunkere som stikker op af sandet. 

Den helt store attraktion i området, er det nye meget flotte museum Tirpitz. Museet tager udgangspunkt i Atlantvoldens største kanonstillinger, som skulle have ligget ved Blåvand. Kanonstillingen blev dog aldrig en realitet, da krigen sluttede, før bunkeren stod færdig. Det er længe været muligt at besøge selve Bunkerruinen, og nu er der blevet bygget et utroligt flot og spændende mususm omkring dette.På museet kan I se forskellige udstillinger, som tager udgangspunkt i hændelser i og omkring Blåvand under krigen.

Blåvand Fyr

Store attraktioner til ferien ved Vejers Strand

Holder I ferie med børn, så er en tur til en forlystelsespark altid et hit. I kan godt tage på en dagstur til LEGOLAND, hvor der altid er fart, spænding og seje oplevelser. Sådan er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leger og får masser af nye input til fantasien. Kreativiteten får vinger, når der leges og læres, opdages og udforskes. Riddere i rustninger, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere. Kort sagt: Den sjoveste legeplads for hele familien. Og bedst af alt: Der sker hele tiden noget nyt og spændende i LEGOLAND.

Giovskud Zoo er en anden attraktion, som I kan besøge i løbet af ferien, De mange dyr er altid garanter for gode oplevelser. Givskud Zoo startede i 1969 som Løveparken og havde de første år kun løver. Siden da er dyrebestanden blevet udvidet med mange nye arter, og i dag huses der mere end 120 forskellige dyrearter i parken. Tag på safari i egen bil eller kør med safaribussen rundt og oplev bl.a. løver, giraffer, gorillaer, chimpanser og flodheste. 

Er I tag udkig efter lidt byoplevelser, så er der ikke langt til Esbjerg. Her kunne I f.eks. besøge Fiskeri- og Søfartsmuseet, som byder på mange udstillinger; fiskeriudstilling, søfartsudstilling, frilandsudstilling, saltvandsakvarium, sælarium, minkanlæg og skiftende særudstillinger. Her får I  bl.a. historien om søfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse dyr, saltvandsakvarium med en lang række fisk og selvfølgelig sælariet med to forskellige sælarter. I Esbjerg er der også gode indkøbsmuligheder, gallerier, restauranter og andet som hører til i en større by. 

Vil I på den helt store udflugt, så er det bare at hoppe på færgen i Esbjerg og tage til den dejlige Vadehavsø Fanø. Turen med færgen er kort og I får derfor god tid til, at komme rundt på øen, inden den sidste færge sejler jer retur til fastlandet, Fanø er en meget charmerende ø med gamle huse, hyggelige landsbyer, smuk natur og dejlige strande. NOVASOL har også flere sommerhuse til leje på Fanø, hvis nu I skulle få lyst til at komme tilbage og tilbringe flere feriedage på øen. 

Sommerhus Fanø

Indkøbsmuligheder

Tæt på jeres sommerhus ved Vejers Strand og i Sjelborg finder I mindre dagligvarebutikker der har helårsåbent. I Grærup findes en lille købmand med åbent i sommerperioden. For større indkøb, og gæster i Mosevrå, henvises til nærliggende Oksbøl med flere større dagligvarekæder. I Varde er der også flere supermarkeder, til de større indkøb.