Attraktioner i Søndervig

Vestjylland er altid et fremragende udgangspunkt for udflugter til nogen af Danmark bedste attraktioner, som f.eks. Legoland i Billund, Givskud Zoo ved Give og Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Når I vælger at leje sommerhus i Søndervig, er der altid noget at opleve, uanset om I er på sommerferie, vinterferie eller på en miniferie udenfor skolernes ferier. 

Attraktioner i Søndervig

Oplevelser med havet som tema nær Søndervig 

Mange af oplevelserne og aktivieter i og nær Søndervig, er fokuseret omkring nærheden til havet. På surfcenteret i Hvide Sande er der alle muligheder for, at prøve forskellige vandsportsaktiviteter. I kan prøve kitesurfing, windsurfing og stand up paddeling, som kan tilpasses alle aldre. Oplevelsescentret Kystcentret i Thyborøn, er en rigtig god attraktion for hele familien. Centerets 5.000 m2 er fyldte med spændende aktiviteter, både inden- og udendørs. Udstillingerne tager udgangspunkt i temaet "Sand, vand og forstand". Her kan I blive klogere på det vilde Vesterhav, og se hvad der gøres, for at beskytte kysten mod vandets kræfter. Der er flere aktiviteter, hvor I kan lave forsøg med vand. I kan også få historien om "Skildpaddespionen", som fortælles i museets camouflagebunker fra 2. verdenskrig. Bunkeren er restaureret og står som under krigen, hvor den fungerede som mandskabsbunker. 

I april kan I tage til Danmarks største lystfiskerkonkurrence, når der afholdes Sildefestival i Hvide Sande. Festivalen er også det uofficielle VM i sildefiskeri. Festivalen er et hit blandt både danske og udenlandske lystfiskere, her er nemlig gode fangstmuligheder, når silden kommer ind i Ringkøbing Fjord for at gyde. Har I ikke selv lyst til at fiske, er der masser af andre aktivieter, som konkurrencer i Sildefiletering og Årets Sildeopskrift. Der er naturligvis også masser af dejlige fisk at smage på, som friskstegte fiskefileter og hjemmelavede fiskefrikadeller.  

En tur til Esbjerg er også oplagt, når I lejer sommerhus i Søndervig. Her kan I f.eks. besøge Fiskeri- og Søfartsmuseet. På det store udstillingsareal på 14.000 m², kan I opleve fiskeriudstilling, søfartsudstilling, frilandsudstilling, saltvandsakvarium, sælarium, minkanlæg og skiftende særudstillinger. Her finder du bl.a. historien om søfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse dyr, saltvandsakvarium med en lang række fisk og selvfølgelig sælariet med to forskellige sælarter.

Oplevelser til ferie i Søndervig

De kendte familieattraktioner nær Søndervig

I LEGOLAND i Billund er der, fart, spænding og seje oplevelser over det hele. Sådan er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leger og får masser af nye input til fantasien. Kreativiteten får vinger, når der leges og læres, opdages og udforskes. Riddere i rustninger, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere. Kort sagt: Den sjoveste legeplads for hele familien. Og bedst af alt: Der sker hele tiden noget nyt og spændende i LEGOLAND.

Dyreparker giver også altid masser afgode oplevelser. En af de mest kendte dureparker i Danmark, er Givskud Zoo som åbnede i 1969 som Løveparken og havde de første år kun løver. Siden da er dyrebestanden blevet udvidet med mange nye arter, og i dag huses der mere end 120 forskellige dyrearter i parken. Tag på safari i egen bil eller kør med safaribussen rundt og oplev bl.a. løver, giraffer, gorillaer, chimpanser og flodheste. Der er også kommet store fortidsdyr til i form af meget livagtige dinosauer figurer, som både væser og bevæger sig. 

I LEGOLAND og GIVSKUD ZOO får I som gæster hos NOVASOL rabat på entréen, samt på en række andre attraktioner og seværdigheder.

Ferie Søndervig

 

Indkøbsmuligheder og byoplevelser 

I de fleste ferieområder i Danmark findes mindre dagligvarebutikker, som dog oftest har vinterlukket – den lokale købmand i Søndervig har dog åbent hele året. I Ringkøbing, Hvide Sande og Ulfborg findes større dagligvarekæder, og i Ringkøbing finder du også en gågade med diverse specialbutikker.

Den nærliggende købstad Ringkøbing, er desuden altid et besøg værd. De gamle huse er meget beundringsværdige, vægterens gang i de gamle gader, akkompagneret af vægterviser er en oplevelse værd og specielt om sommeren, er der liv og glade dage på byens torv, i form af diverse aktiviteter og levende musik. Der er altid sjov og spænding om hjørnet, når I lejer feriehus i Vestjylland.

Insidertips til jeres ferie i Søndervig

Fyrtårnene i Nr. Lyngvig og Bovbjerg er absolut et besøg værd. Herfra har du en fantastisk udsigt over både den betagende natur og det fascinerende Vesterhav. NOVASOL Feriehusudlejning har eget servicekontor i Søndervig - lige midt i byen. På kontoret kan I altid få gode tips til oplevelser i området. Alle medarbejderne er lokalekendte og deler gerne ud af deres viden om stort og småt.