Attraktioner i Bork Havn og omegn

Når I lejer sommerhus i Vestjylland er der altid fremragende udflugtsmuligheder til nogle af Danmarks bedste attraktioner, som f.eks. LEGOLAND i Billund, Givskud Zoo ved Give og Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Som NOVASOL gæster får I rabat på en række attraktioner i hele Danmark. Derudover finder du en lang række museer, udstillinger og andre attraktioner/aktiviteter i den umiddelbare nærhed af vore sommerhuse ved Bork Havn, bl.a. Bork Vikingehavn, Vikinger museum, Flyvergraven i Hemmet, Vestas vindmøllepark, Veteranfly museum, Smedenes hus museum, Stauning Havn og Stauning fiskesø.

Sommerhus Bork Havn

Vikingeoplevelser tæt på sommerhusene i Bork Havn

Bork Havn er en rigtig vikingeby. Tager I til Bork Havni juli og august vil I møde vikinger på Bork Vikingehavn, som lever og arbejder som de rigtige vikinger gjorde det. Kom selv og oplev vikingelivet og tag del i de forskellige aktiviteter, som krigerskole, bueskydning, bagning og meget mere. I havnen ligger de flotte vikingskibe, klar til at sejle ud i verden. I kan også tage med på en rundvisning, hvor Ikommer rundt i de forskellige vikingehuse, telte, markedspladsen, offerlunden og trækirken. Den anden weekend i august er der for alvor gang i vikingerne, når der afholdes det store vikingemarked. Flere hundrede vikinger samles til kamp og dans. Der er mange boder med forskellige vikingeting, mad og drikke samt musik. Det er helt klart et sted, som både børn og voksne vil synes er spændende at besøge. 

Kan I ikke for nok af Danmarks historie, så tag til jernalderlandsbyen Dejbjerg Jernalder, hvir I kan følge jernalderfolket i deres daglige gøremål. I den tilhørende udstilling fortælles om livet i Vestjylland i jernalderen. I jernalderlandsbyen er der gode børneaktiviteter. De kan f.eks lege arkæologer for en dag, og lede efter fund med en metaldetektor. I mikroskoper kan korn undersøges, for at finde ud af hvad jernalderfolkene spiste.

Bork Havn

Familieattraktioner tæt på sommerhusene i Bork Havn 

Som et vindue til naturen tilbyder Givskud Zoo nærkontakt med vilde dyr fra fem kontinenter. Mange af dyrene kendes fra naturudsendelser, men i zooen står man ansigt til ansigt med dyrene. Man oplever blandt andet deres rette størrelse, deres lyde og deres lugte, egenskaber som fladskærmen ikke kan formidle. Givskud Zoo startede i 1969 som Løveparken og havde de første år kun løver. Siden da er dyrebestanden blevet udvidet med mange nye arter, og i dag huses der mere end 120 forskellige dyrearter i parken. I kan også tage på safari i egen bil eller køre med safaribussen rundt og opleve bl.a. løver, giraffer, gorillaer, chimpanser og flodheste. 

I LEGOLAND i Billund er der, fart, spænding og seje oplevelser over det hele. Sådan er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leger og får masser af nye input til fantasien. Kreativiteten får vinger, når der leges og læres, opdages og udforskes. Riddere i rustninger, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere. Kort sagt: Den sjoveste legeplads for hele familien. Og bedst af alt: Der sker hele tiden noget nyt og spændende i LEGOLAND.

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg har et samlet udstillingsareal er 14.000 m² fordelt på fiskeriudstilling, søfartsudstilling, frilandsudstilling, saltvandsakvarium, sælarium, minkanlæg og skiftende særudstillinger. Her finder I bl.a. historien om søfarten i Vadehavet, Frilandsmuseumet med diverse dyr, saltvandsakvarium med en lang række fisk og selvfølgelig sælariet med to forskellige sælarter. Dette er en garanteret lærerig og sjov udflugtsmulighed for hele familien.

Ferie Bork Havn

Insidertips til ferien i Bork Havn 

  • Besøg natur- og fuglereservatet Tipperne i den sydlige del af Ringkøbing Fjord. Et stort, fredet område med en unik natur og en stor bestand af fugle.
  • Blåbjerg udsigtsklit er bestemt også et besøg værd. Her kan I nyde det enestående syn udover Vesterhavet eller opleve klitten fra vandet hvor den, i det rette lys, får et blåligt skær.
  • I slutningen af juli/starten af august, afholdes desuden havnefestivalen i Bork, en stor tilbagevendende begivenhed, der tiltrækker folk fra nær og fjern. Her er blandt andet koncerter med en række kendte musiknavne fra ind- og udland og selvfølgelig den helt rette havnestemning.

Som I kan se, er der altså mange oplevelser i vente, når I vælget at leje et sommerhus i Bork Havn. Hos NOVASOL Feriehusudlejning kan I finde sommerhuse af alle slags. Sommerhusene er også meget velegnede til f.eks. efterårs og vinterferien, hvor sommerhusene med indendørs pool især er et hit. Der er mange muligehder for at leje et sommerhus i skolernes ferieperioder og til forskellige helligdage og højtider som påske og jul.