Sommerhus i Danmark nær specielle oplevelser

En ferie i Danmark kan hurtig blive fuld af specielle oplevelser, hvis I besøger de seværdigheder, som er en del af UNESCOs verdensarv. Få steder i verden er så unikke, at de bliver optaget på UNESCOs verdensarvliste over bevaringsværdige kulturmindesmærker eller naturforekomster. I Danmark kan vi faktisk glæde os over hele 7 af slagsen. Når I lejer sommerhus i Danmark kan I vælge at bo i nærheden af et af disse fantastiske steder, og få en helt særlig oplevelse med hjem fra ferien. Med syv unikke steder er der mulighed for, at komme rundt i hele Danmark.

Sommerhus Danmark

7 UNESCO attraktioner i Danmark

Christiansfeld

Denne skønne, lille by blev grundlagt i 1773 af Herrnhutterne. Karakteristisk for byen er den sammenhængende arkitektur og det brugen af ensartede materialer og farvevalg. På en gåtur gennem byen mærker I den hyggelige atmosfære, og der venter hele familien nye oplevelser rundt om hvert gadehjørne. På en ferie her, er det et must at smage de lækre honningkager, som byen er berømt for. Lad et sommerhus i Sønderjylland danne rammen om jeres næste ferie og besøg Christiansfeld.

Roskilde Domkirke

Den over 800 år gamle domkirke, har siden 1400-tallet været kongeslægtens foretrukne gravkirke. Mærk historiens vingesus når I oplever den smukt udsmykkede kirke og de pragtfulde sarkofager, hvor århundredes kongelige er stedt til hvile. I alt er 38 konger og dronninger begravet her, der i blandt er Harald Blåtand og Dronning Margrethe den første. Fra et sommerhus ved Roskilde Fjord, kommer I let til Roskilde Domkirke.

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland

Det nyeste medlem af den fine klub er flere smukke naturområder, der blev grundlagt af Kong Christian d. 5. til parforcejagt. Området er kendetegnet ved lige skovveje i et stjernemønster, omgivet af kvadrater, præcis som i en barokhave. Det er Jægersborg Dyrehave og Hegn, Gribskov og Store Dyrehave, samt nogle vejstykker i Hillerød og Fredensborg, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv - et område på flere kvadratkilometer. Når I booker et sommerhus i Nordsjælland, er I ikke langt fra disse skønne naturoplevelser.

Ferie Stevns Klint

Stevns Klint

Oplev dette betagende naturfænomen, som er en eksplosion af farver. Den hvide kalk farver havet i en særlig blå farve, og de grønne trætoppe danner en fantastisk smuk kontrast. Den godt 20 km. lange klint er fyldt med fosiler fra dyr der har levet på havets bund. Klinten kan opleves flere steder, men Højerup og Flagbanken kan anbefales. I finder let et sommerhus i nærheden af Stevns Klint, der passer præcis til jeres behov.

Jelling-monumenterne

Oplev Danmarks ”dåbsattest” på stedet hvor Harald Blåtand tog afsked med de nordiske guder og lod sig kristne. Han fejrede begivenheden ved at mejsle ind i en stor runesten, at han havde gjort Danmark kristent. Jelling monumenterne er en enestående kulturarv fra vikingetiden. I juli måned afholdes der desuden vikingemarked på stedet, noget som både børn og voksne vil finde interessant. I kan leje sommerhus i området omkring Jelling og gå på opdagelse i vores fælles historie.

Vadehavet

Vadehavet er et helt unikt naturområde med status af nationalpark. Tidevandet givet et sprudlende liv, både over og under vandet. Det er også her I kan opleve kæmpe flokke af trækfugle – især i løbet af foråret og efteråret. Der er også gode chancer for at møde sæler i vadehavet, og endelig er det her fænomenet ”Sort Sol” er opstået. Der findes mange dejlige sommerhuse tæt på Vadehavet, både til den lille familie og den store gruppe.

Kronborg Slot

Gå i Shakespeares fodspor og genoplev historien om Hamlet. Det er også her I kan se Holger Danske, der sidder og sover i kasematterne under slottet. Ifølge sagnet vågner Holger Danske op til dåd, hvis Danmark kommer i nød. Fra slottet er der en betagende udsigt over havet, og denne seværdighed er velegnet for alle aldre. Tag familien med i sommerhus i Helsingør området og oplev det spændende slot.

Kronborg Slot Nordsjælland

Sommerhuse ved de danske nationalparker

Oplevelser i naturen er som oftest en stor del af det, at leje et NOVASOL sommerhus i Danmark. Både om sommeren og vinteren er der masser af smukke og specielle plevelser i naturen for hele familien. Har I en passion for friluftslivet, eller har I blot lyst til at opleve den meget alsidige og flotte danske natur, så kunne et sommerhus nær en af de fire nationalparker i Danmark være ideelt til jer. Her kan I foretage massere af aktiviteter. Tag blandt andet på vandrerture og oplev dyrelivet helt tæt på. Oplev naturen fra hesteryg, gå på svampejagt, gril pølser over bål eller sejl i kajak.

Nationalpark Thy

Et fantastisk naturområde med gode cykel-, ride- og vandrestier. Nationalparken er skabt af århundredes sandflugt og her vil I kunne opleve et ægte klithede område. Der findes også en naturlegeplads og mulighed for både fisketure og ridning.

Der findes masser af skønne sommerhuse nær Thy og mange af dem ligger tæt på Vesterhavet, så I kan slå to fluer med et smæk.

Nationalpark Vadehavet

I dette helt unikke område står naturoplevelserne i kø. I kan opleve sæler på helt tæt hold, samle østers og se ”sort sol”, når trækfugle i kæmpe flokke letter fra området. Udover at have status som nationalpark, er Vadehavet en af de nyste tilføjelser på UNESCOs verdensarvsliste og bestemt et besøg værd. En ferie i et sommerhus tæt på Vadehavet, giver ferien en ekstra dimension.

Sommerhus Vadehavet

Nationalpark Mols Bjerge

Det enestående, bakkede landskab ved Mols Bjerge er perfekt til en aktiv ferie med vandreture, løbeture og flere cykelruter. Der findes afmærkede ruter til et hvert formål, og samtidig er naturen både smuk og betagende overalt. I har også mulighed for at opleve Mols Bjerge fra hesteryg. Lad et sommerhus fra NOVASOL danne den perfekte ramme om jeres næste ferie i somemrhus på Mols.

Nationalpark Skjoldungernes Land

Her finder I et mangfoldigt og varieret landskab med masser af natur og kultur oplevelser. I kan både tage på fugle og fisketure, bevæge jer rundt i terrænet til fods eller på mountainbike, og ikke mindst prøve kræfter med en ægte trækfærge.

Få en oplevelsesrig ferie i et dejligt sommerhus ved Roskilde Fjord, tæt på Skjoldungernes Land.

Ferie med gourmetmad på gode restauranter

Hele 22 restauranter i Danmark er blevet hædret med Michelin stjerner. Dette har betydet international anerkendelse og en stor interesse for det nordiske køkken, hvor NOMA har været en stor pionér. Når I vælger sommerhuse i Danmark, for at besøge en af disse berømte restauranter, venter der jer fantastiske gastorinomiske oplevelser. Du finder i Danmark gourmet-restauranter i alle prisklasser. Hvad angår michelinstjerner har Danmark restauranter i alle klasser hhv. flere på michelinguiden, 1-stjernede, 2-stjernede og én enkelt 3-stjernet. Lad fantastisk gastronomi være omdrejningspunktet for jeres næste ferie og få en gastronomisk oplevelse for livet.

Gourmet ved Vesterhavet

I Henne Kirkeby finder I Henne Kirkeby Kro. Her er der mulighed for at kombinere en klassisk dansk badeferie ved Vesterhavet, med en gourmet oplevelse af historiske dimensioner, på den 175 år gamle kro. I 2002 blev kroen desuden udnævnt som ”Årets restaurant”. Så her er alle ingredienser for en uforglemmelig madoplevelse i charmerende, historiske omgivelser. Der ligger masser af skønne sommerhuse ved Vesterhavet, som I kan bruge som base for en dejlig ferie.

Gourmet i Århus

I smilets by Århus finder I ikke mindre end 3 Michelin-restauranter. Det drejer sig om Gastronome, SUBSTANS og Restaurant Frederikshøj. Fælles for de 3 restauranter er den kreative tilgang til det klassiske køkken og en stor forkærlighed for friske råvarer. Vil I opleve en eller af flere af disse stjerne restauranter, er et sommerhus i Århus og omegn et godt udgangspunkt, for jeres næste sommerhusferie i Danmark.

Gourmet ferie Danmark

Gourmet i København

De fleste Michelin restauranter findes i København. Her ligger der ikke mindre en 14 restauranter med den fornemme udmærkelse. I spidsen finder I Geranium med hele 3 stjerner! Derudover har Noma i mange år været forgansbillede og er flere gange kåret som verdens bedste restaurant. Fælles for dem er generelt at de hver især er indehavere af et utal af flotte udmærkelser. Også Kiin Kiin, restaurant AOC og Kong Hans Kælder, er kendt ud over landets grænser. Vil I spise i idylliske omgivelser, skal I besøge ”Den røde Cottage” i Klampenborg eller Søllerød Kro. Der findes selvsagt ikke sommerhuse i København, men massere i områderne udenom byen, hvorfra I altid er tæt på byen og dens mange seværdigheder.

Gourmet på Bornholm

På solskinsøen Bornholm kan man ligeledes prale af en Michelin restaurant. Restaurant Kardeu ligger smukt placeret ved Pederske, med en betagende udsigt over havet. De hyggelige rammer emmer af nostalgi og den smukke udsigt, giver jer lyst til at blive længe eller til at komme igen og smage flere lækre retter. Vælger I at leje sommerhus på Bornholm, får I mulighed for at nyde et uforglemmeligt måltid i vidunderlige omgivelser.

Sommerhus i Danmark

Når I vælger at holde ferie i et sommerhus i Danmark, får I en ferie med frihed. I private rammer, får I mulighed for, at planlægge præcis den ferie I drømmer om. I bestemmer helt selv hvordan feriedagenen skal bruges. Måske vil I på massere af udflugter og besøge spændende seværdigheder, måske vil I slappe af i og nær sommerhuset og bare nyde at have fri og være sammen. Mange vælger også at benytte sig af sommerhusudlejning, hvis hele den store familie skal samles til f.eks. et weekendophold. Udbuddet af store ferieboliger som kan rumme plus 20 personer stiger og åbner op for nye muligheder, når familien skal samles.