Attraktioner i Sønderjylland

Sønderjylland er en fremragende ferieregion; naturen er utrolig smuk med sine tætte skove, grønne marker og dale, der indbyder til unikke naturoplevelser, når du holder ferie i Danmark. Du kan tilbringe dejlige dage ved havet på strandene både på øst- og vestkysten. Uanset om du foretrækker nogle rolige og afslappende dage eller om du gerne vil have en mere aktiv ferie, så kan du få det i Sønderjylland. Lej et af NOVASOLs attraktive sommerhuse i Sønderjylland og få en ubekymret tid midt i den smukke natur. Et feriehus er også det ideelle udgangspunkt for udflugter rundt i regionen, da du kan nå mange seværdigheder, byer, forlystelsesparker, zoologiske haver og meget mere på kort tid.

Ferie i Sønderjylland

Attraktioner i Tønder nær dit feriehus i Sønderjylland

I den lille by Tønder, ikke langt fra den dansk-tyske grænse, finder du det smukt møblerede museum, Museum Sønderjylland, der giver et indblik i regionens historie. Ikke langt fra Tønder ligger landsbyen Møgeltønder, hvor Schackenborg slot og den tilhørende slotshave er beliggende, hvilket er en sand attraktion. Om sommeren kan man komme på guidede ture rundt i den smukke have. 

Besøg byen Højer på din ferie i Danmark

Sørg for at besøge denne romantiske by, når du lejer et feriehus i Danmark. Gaderne i Højer er fulde af historiske bygninger, og gallerierne udstiller værker af kunstnere, der er blevet inspireret af stedets magiske atmosfære. En af Højers hovedattraktioner er møllen med den tilhørende møllehave. Der er et museum i møllen, hvor du kan lære om møllehistorien.

Ribe, den ældste by i Danmark

Hvis du planlægger en udflugt til den lille by Ribe, når du lejer et sommerhus i Sønderjylland, bør du aflægge lidt mere tid til denne destination, da landets ældste by bugner med seværdigheder og attraktioner. Besøg det berømte vikingemuseum eller kunstmuseet, der huser dansk kunst fra to århundreder. Der er også et legetøjsmuseum, og i Vadehavscentret kan du lære om flora og fauna, såvel som fremkomsten af Vadehavet. Ribe Bryggeri er en meget speciel attraktion, da denne imponerende, fredet bygning blev bygget mellem 1150 og 1250 og stadig brygger øl i topkvalitet den dag i dag.

Feriehuse i Ribe i Sønderjylland

Oplev Esbjerg og Vesterhavet

I den smukke by Esbjerg finder du hele 3 museer, der beskæftiger sig med Vesterhavet. Især museet om fiskeri og søfart er et højdepunkt for børn, for her kan man opleve sæler i store bassiner, men også hajer og blæksprutter kan findes her. Derudover er der mange mindre museer og gallerier i Esbjerg, hvor kunstnere udstiller deres arbejde. En gåtur gennem byen vil føre dig forbi en række interessante seværdigheder.

Skæg og ballade i Legoland Billund

Et af Danmarks mest kendte turistmål er Legoland i Billund, der tiltrækker mange tusinde besøgende hvet år fra både ind- og udland. Forlystelsesparken, der i de senere år har fået en højst moderne stil, venter på dig med en imponerende verden, udelukkende bestående af Legoklodser. Denne familievenlige park vil byde på uforglemmelige oplevelser under din ferie i Sønderjylland.

Opdag Danmarks historie i Jelling

Den historiske landsby Jelling ligger et par kilometer nordvest for Vejle, og er hjemsted for de vigtigste sten i Danmarks historie, nemlig Jellingstenene, der også er kendt som Danmarks dåbsattest. Den lille og den store jellingsten blev rejst af henholdsvis vikingekongerne Gorm den Gamle og Harald Blåtand, og er placeret på to kæmpegravhøje. Sammen med Jelling kirke er runestenene optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Sønderjylland har et væld af attraktioner og seværdigheder at vælge imellem. Lej et feriehus i Danmark hos NOVASOL og oplev det smukke Sønderjylland.

Attraktioner i Sønderjylland

 

Se alle vores ferieboliger i 19 lande