Alle der lejer sommerhus i Danmark, ynder at besøge en eller flere af de dejlige strande, som vi er heldige at have i vores lille kongerige. Når I holder ferie i Vest- og Nordvestsjælland er I heller aldrig langt fra en strand, for der er rundt regnet 2.000 km kyst rundt om og midt på Sjælland, Møn og Lolland-Falster. Strandende er utroligt lækre og ofte med fint hvidt sandstrande og lavt vand, hvorfor de er yderst børnevenlige. I kan besøge og nyde disse mange strande hele året rundt, for havets brusen og den friske salte luft er mindst ligeså skøn om vinteren som om sommeren, hvor man kan tage endeløse traveture op og ned af stranden.

Strande sjælland

 

Lej sommerhus ved de populære strande på Sjælland

 

  • Trekanten Strand: Det er navnet på stranden i Hundested by. En dejlig bred sandstrand, med gode parkeringsmuligheder i nærheden og nem adgang til selve byen. Stranden har sandbund uden sten. Der er livreddeer på stranden i sommerferien og gode muligheder for at få en bid mad.
  • Rørvig Strand: Nævnt blandt danmark bedste strande, ud til Kattegat. Her finder i en meget fin sandstrand med dejlige klitter, hvor I kan brede tæpperne ud og dase hele dagen. Her er der livreddere i sommerferien. Den omrkringliggende natur er en smuk sandflugtsplantage.
  • Gudmindrup og Tengslemark Strand: Et par af Danmarks dejligst strande med store og brede klitter ud mod Sejerø Bugte. Lavt vand og dejligt sand, som gør stranden meget børnevenlig. Gode vindforhold til wind- og kitesurfing. Her er der også livredder om sommeren.
  • Skansebugten Strand: En smukt beliggende badestrand tæt på Rørvig. Vær obs på, at der hurtig bliver dybt, når I hopper i bølgen blå og at børn bør være under opsyn. Hunde er tilladt i snor og der er livreddere i sommerferien.
  • Ordrup Strand: Meget fin sandstrand ud til Sejerø bugten. Stranden er velegnet til kørestolsbrugere, da der er en fast sti ned til stranden samt en kørerist ud i vandet. Her er der også en strandterreasse med små borde og stole, hvor i kan sidde og nyde havets brusen. Hunde er tilladt med snor.
  • Sejerøbugten: Her finder I mange dejlige strande ved bl.a. Ellinge Lyng, Vig Lyng, Højby Lyng, Høve Strand, Sandobberne, Ordrup Strand og Havnsø. Alle strande har fint sand og er velegnede til børnefamilierne.
  • Sj. Odde: Her kan I hygge jer på strandene ved bl.a. Ebbeløkke, Yderby Lyng og Overby Lyng og ved Isefjorden med bl.a. Gelstrup og Atterup strand. Strandene er fine, til tider med en del sten. I kan se færgen, der går til Ebeltoft og Aarhus.
  • Nykøbing Nordstrand: Fin badestrand beliggende ud til Kattegat i nærheden af Nykøbing Sjælland. Her er hunde i snor tilladt, men i snor og der er fine parkeringsmuligheder og muligheder for at få mad og væske.
  • Alternative bud på gode strande: Kobæk Strand, Mullerup Strand, Liseleje Strand, Vigen Strandpark og ikke mindst den kendte Amager Strand.
Sommerhuse tæt på strand sjælland

Badeferie på Sjælland

De fleste strande på Sjælland har fået tildelt det Blå Flag som bevis på rent badevand og gode sanitære forhold. Dette ovenstående er naturligvis kun et udpluk af de mange dejlige strande I kan besøge når I lejer sommerhus på Sjælland. Måske I er heldige og finder en lille uforstyrret plet, hvor I kan slappe af i solen og nyde en forfriskende dukkert. Der er på mange strande masser af aktiviteter ud over badning, især om sommeren. Her kan man flere steder prøve windsurfing, kite-surfing, buggiekørsel, drageflyvning, strandfodbold eller beachvolley, hvis man er til aktiv ferie. I kan flere steder også kaste linen i vandet og fiske i de rene vandløb eller fra molerne ved de mange strande, hvor bestanden af forskellige fisk er relativt høj.

 

Se alle regioner

Se alle områder

Se alle vores temaer