Attraktioner på Rømø

Rømø er en af vores allermest populære feriedestinationer. Det kan skyldes at det sydlige Danmark og ikke mindst Rømø, byder på en lang række forskelligartede attraktioner lige fra fantastiske badestrande og den tilbagevendende Dragefestival, første weekend i september, til Hjemsted Oldtidspark, kun ca. 15 km fra Rømø, hvor bl.a. Jernalderen bliver levendegjort i form af diverse forhistoriske aktiviteter som bueskydning og romerske kastemaskiner. Uanset om I har lejet sommerhus på Rømø eller på den anden side af dæmningen, er der er hav af gode oplevelser i vente og med bil er i aldrig langt væk fra et hav af spændende aktiviteter på fastlandet.

Sommerhuse Rømø

 

Attraktioner for enhver smag på Rømø

Har i planer om at leje sommerhus på Rømø, vil i sent komme til at kede jer, for her står aktiviteterne i kø. Er I til landevejscykling eller hyggeture i det blå, er Rømø bestemt noget for sig. Her finder I mange dejlige cykelruter i området med meget lidt eller ingen trafik, og således kan hele familien være med. I kan for eksempel opleve Den kongelige marskrute fra Tønder og til Græslandet. Er I til golf i ferien, er Rømø også stedet. I området omkring Rømø finder I intet mindre end 4 golfbaner. Der er også fodboldgolf eller mini-golf, hvis hele familien skal være med. Hvis I er naturmennesker, kunne en ridetur gennem de smukke klitter være en oplagt mulighed for jer. Rømø bliver hvert år besøg af tusindvis af lyst - og sportsfiskere, der kommer for at prøve kræfter med noget af Danmarks bedste fiskevand, hvor fiskebestanden er relativt høj. Hvis I er til aktiviteter på stranden, vil I ej heller blive skuffede på Rømø. Her finder I nemlig alt fra strand buggies, surfing, windsurfing, beachvolley til drageflyvning.

Tag bilen til sjove oplevelser

I LEGOLAND i Billund er der, fart, spænding og seje oplevelser over det hele. Sådan er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leger og får masser af nye input til fantasien. Kreativiteten får vinger, når der leges og læres, opdages og udforskes. Nær Billund finder I også GIVSKUD ZOO, som byder på masser af sjove og spændende oplevelser blandt 700 forskellige dyr, der kommer fra over 50 forskellige dyrearter. Dyrene går på store arealer i grupper, hvor I kan opleve f.eks. næsehorn og giraffer. Når dyrene fodres kan I være med på sidelinjen og få mange spændende oplysninger om dyrene. I kan også tage på safari i jeres egen bil, altså køre ind i indhegningen mellem vilde løver og andre vilde dyr, hvilket bestemt er en oplevelse værd.

Besøg Nationalpark Vadehavet

Mange danske såvel som udenlandske turister, der hvert år lejer sommerhus i Danmark, kommer for at se Vadehavet, der i 2016 blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Vadehavet er bestemt også et besøg værd, uanset om man er til natur eller ej. Her kan I tage med på ture med en naturvejleder, for store og mindre grupper og komme på Sort Safari. Således kommer I helt ind i områder, hvor der normalt er lukket af for offentligheden, og ser noget af Danmark smukkeste natur helt tæt på.

Ferie ved Vadehavet

Indkøbsmuligheder på Rømø

Særligt i sommerferien summer Lakolk butikscenter, på den vestlige del af øen, af liv og glade dage. I sommerhusområdet nær Lakolk finder I en lang række specialbutikker med bl.a. mode og kunst samt naturligvis en række restauranter og caféer. Andetsteds på øen finder I desuden mindre dagligvarebutikker, hvoraf to har åbent hele året. I kan også nyde godt at lokale grøntsager og frugter, som sælges fra boder i vejkanten. Skærbæk, ca. 15 km fra Rømø, byder ligeledes på mange specialbutikker samt enkelte velkendte dagligvarekæder. I hhv. Ribe og Tønder kan I tage på shopping i gågaden med en lang række specialbutikker, og de to byer kan desuden byde på større dagligvarekæder.

Insider-tips

Få en lokal ferie souvenir med hjem fra Rømø Lys. Her kan I også dyppe jeres egne stearinlys, eller lade jer imponere af de mange specialfremstillede lys - alle udarbejdet ud fra gamle håndværksmæssige principper. Besøg også Skandinaviens største juleudstilling i Det Gamle Apotek i Tønder og husk Torvedage i Ribe, som finder sted hver onsdag i sommerferien. Ribe by er også en seværdighed i sig selv, med Domkirken og de hyggelige gader og torve. I vil altså ikke komme til at kede jer, når I lejer sommerhus i dette område, for der er nok at se, opleve og prøve når ferien holdes i et sommerhus i Danmark.

NOVASOL Feriehusudlejning har eget servicekontor på Rømø. Her skal I være velkomne til at komme forbi, hvis I har spørgsmål til øen eller gerne vil have et godt tip til en spændende oplevelse, mens I er i sommerhus på Rømø. Kontoret finder I nemt, da det er det første hus I møder, når I kommer over dæmningen. 

Ferie på Rømø