Når I holder ferie i et sommerhus i Helberskov, kan I nemt komme en tur til stranden. Helberskov ligger ud til den lidt mildere Kattegatkyst. Her er vandforholdene, sammenlignet med vestkysten, mere rolige og vanddybden lavere. Direkte ved sommerhusene i Helberskov kan man godt bade, men der er ikke lange hvide sandstrande. Heldigvis er der gode strande nær Helberskov, hvis I godt kan lide dage på stranden. 

Strande nær Helberskov til en rigtig badeferie 

Hvis I gerne vil slappe af på en ”rigtig” badestrand, så vil vi anbefale, at I tager en tur til Øster Hurup Strand. Denne strand strækker sig over 10 kilometer, fra udmundingen af Mariager Fjord ved Als Odde og op til Dokkedal. Den del af stranden, som ligger nord for Øster Hurup Havn er den skønneste. Her finder I netop det hvide og bløde sandstrand. Vandkvaliteten ved Øster Hurup Strand er også helt i top. Stranden er kåret til Danmarks mest børnevenlige strand b.la. fordi vanddybden er lav og helt perfekt til de mindste badegæster.  Der er parkeringsmulighed og toiletfaciliteter nær stranden.

Mens I flader ud på stranden, vil I ofte kunne se windsurfere give den gas på vandet. Området er nemlig også et godt surf område.

Strande nær Helberskov

Få en helt unik oplevelse ved Helberskov

Når nu I er på ferie i Helberskov, så skal I naturligvis ikke gå glip af et besøg på Mallolorca – og nej det er ikke den spanske ferieø Mallorca vi mener. Mallolorca er måske bedre kendt som Als Rev, men kaldes primært Mallolorca af de lokale. Mallolorca er en lille ø, som I kan komme til ved at gå gennem havet og ud til øen. Gåturen tager ca. 20 min. i det lave vand. Husk dog at holde øje med tidevandet, hvis I har børn med. For selvom havet ikke bliver dybere end at voksne godt kan gå der, så kan det blive svært for de små børn. Selve øen er 70.000 m2 stor og 1.300 m lang. Mallolorca er helt perfekt til en dag med picnic, leg på øen og badning i det lave vand. På øen er vandet nemlig helt klart og sandet er kridhvidt. Står solen højt på himlen, vil I måske helt glemme at I holder ferie i Danmark, for tankerne ledes nemt hen på den spanske ferieø Mallorca.

 Mallolorca ved Helberskov