Attraktioner i Østjylland

Lejer I et sommerhus i Østjylland, kommer I til et område, som er spækket med aktiviteter og attraktioner hvor kedsomheden aldrig behøver at indfinde sig. Uanset hvor I lejer sommerhus, vil I aldrig have langt til attraktioner i Østjylland. 

Her er ikke langt til bl.a. LEGOLAND og GIVSKUD ZOO, og indenfor for kort tid i bil, når I også både kulturbyen Horsens og Århus med bl.a. Tivoli Friheden, Den Gamle By, Aros, shopping mv. I kulturbyen Horsens finder der, specielt i løbet af sommeren, en lange række mindre og større aktiviteter sted, bl.a. gøgl og teater i midtbyen og selvfølgelig koncerter med store internationale musiknavne.

Attraktioner i Østjylland - Den Gamle By Aarhus

Attraktioner  og oplevelser i naturen i Østjylland 

Østylland er ligeledes også hjemstavn til noget af Danmarks abolut smukkeste natur. Her finder i store skove, bakkeområder, fantastiske og børnevenlige strande og ikke mindst en masse dansk kultur! Der er hele året rundt rig mulighed for at deltage i masser af aktiviteter, sport såvel som events samt en masse koncerter. I sommerhalvåret er Østjylland et sandt paradis for dem, der ønsker en aktiv ferie for hele familien. I kan lave alt fra vandsport til cykelsport i den skønne natur.

  • Nationalpark Mols Bjerge er et skønt og meget varieret stykke dansk naturområde. Det 180 km2 store istidslandskab byder på mange forskellige oplevelser. Naturen i sig selv er en dejlig oplevelse. Rundt i nationalparken er der flere gode stier, som både kan bruges til vandreture, en tur på cykel samt til hest. I nationalparken er der også flere spændende udflugtsmål, hvor I kan opleve en anden side af nationalparken samt blive klogere på området. Besøg f.eks. Den gamle gård Øvre Strandkær, hvor der er indrettet et besøgscenter, som formidler nogle af områdets natur- og kulturoplevelser. Kalø Slotsruin er også et populært udflugtsmål. Turen over til ruinen foregår via en dæmning, som kun kan bruges på gåben. Bestig også  bakkenJernhatten, som står 49 m.o.h. Turen til toppen går forbi og gennem en sand eventyrskov med krogede træer. På toppen belønnes I med en skøn udsigt over Kattegat og øen Hjelm. 
  • Silkeborg - Søhøjlandet og den skønne natur i området har altid haft en stor tiltrækningskræft. H.C.Andersen besøgte f.eks. byen og var gæst hos Michael Drewsen, som opstartede den store papirfabrik i byen. H.C. Andersen skrev b.la. digtet "Dampskibet Gudenaa" samt et bryllupsdigt til Drewsen. Det bakkede landskab, med de mange søer og vandløb, er både til ren nydelse og til aktivitet. I sommersæsonen er en tur med en af turbådene fra Silkeborg til Himmelbjerget altid en succes. Pak en madkurv og nyd de smukke omgivelser ved Himmelbjerget, inden turen går tilbage til byen. Silkeborg er heller ikke uden grund udråbt som Danmarks Outdoor Hovedstad. I skovene og på vandet er der rig mulighed for både sejlads, cykling, løb, outdoor fitness, fiskeri og svømmeture i det rene vand. 
  • Den lange kyst i Østjylland er mild og smuk. Modsat den lidt vilde vesterhaveskyst, er den østjyske kyst mere rolig og med mildere vandforhold. Om sommeren er der utallige gode badestrande at vælge mellem. Rent vand, blødt sand og hyggelige klit- og skovområder kendetegner strandene i Østjylland. Kysten bruges også af mange lystfiskere, som elskerde mange og utroligt varierede fiskemuligheder, som Østjylland byder på. Det er også muligt, at komme med en fiskekutter på fisketur på åbent hav. Kajaksejlads, windsurfing og dykning er også populært ved den østjyske kyst. 
  • Øerne i Østjylland er også oplagt udflugtsmål. Tag på dagstur til øen Endelave i Horsens Fjord. Her finder du både uspoleret natur og masser af aktiviteter for både børn og voksne. I kan også besøge Danmarks eneste ørken på øen Anholt. Den lille færge sejler fra Grenaa til Anholt, hvor det kun er muligt at tage en cykel med over. Det er bestemt også det mest oplagte transportmiddel på den fine ø. Den noget større ø Samsø kan både besøgs på en dagstur men er bestemt også en skøn destination for f.eks. en miniferie. 
Attraktioner i Østjylland - natur

Top attraktioner i Østjylland for hele familien

I Østjylland kan I beøsge flere rigtig gode familieattraktioner, som vil give jer gode fælles oplevelser. Der er attraktioner af mange slags lige fra forlystelsesparker til spændende museer, indrettet så også børn kan være med. 

  • GIVSKUD ZOO  startede i 1969 udelukkende som Løveparken og havde derfor kun løver de første år. Siden da blev parken yderst populær og dyrebestanden er således blevet udvidet med mange nye eksotiske arter, og i dag huses der mere end 120 forskellige dyrearter i parken. I kan tage på en sjov safari i jeres egen bil eller køre med safaribussen rundt og oplev bl.a. løver, giraffer, gorillaer, chimpanser og flodheste, der flokkes på en kunstig savanne. 
  • LEGOLAND ved Billund byder på fart, spænding og seje oplevelser for hele familien. Dette er stedet hvor små og store leger og får masser af nye input til fantasien, bygger slotte og leger riddere eller prinsesser. Kreativiteten får vinger, når der leges og læres, opdages og udforskes. Riddere i rustninger, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere. Kort sagt: Den sjoveste legeplads for hele familien. Og bedst af alt: Der sker hele tiden noget nyt og spændende i LEGOLAND og parken kan opleves selvom vejret ikke viser sig fra sin bedste side! 
  • Djurs Sommerland er det perfekte sted for en sand familieudflugt, når man er på sommerhusferie i Danmark - det er en forlystelsespark i international topklasse og har de største nye forlystelser og et kæmpestort Vandland, hvor man stor som lille kan boltre sig i flere timer. Med mere end 60 forlystelser og det kæmpestore Vandland har Djurs Sommerland alt, hvad legebørn overhovedet kan ønske sig – fra sjove familieforlystelser til hæsblæsende ture i verdens sjette bedste rutschebane, Piraten. Og entrebilletten giver fri adgang til alle forlystelser i parken. 
  • Kattegatcentret har et hav af forskellige akvarier, fyldt op med mere end 250 forskellige arter fra hele verden. Store, små, flotte og lidt skræmmende havdyr giver gode oplevelser til en hel dag. I det udendørs bassin kan I se sælerne, som trænes dagligt. På den udendørs legeplads kan der leges med vand mens I 
  • Den Gamle By - Aarhus her vises byen som den har set ud fra det 17. til det 20. århundrede. Træd indenfor hos bageren, snedkeren og i private hjem, som står præcis som den tidsalder de er fra. I gaderne møder I byens  indbyggere i autentisk påklædning fra de forskellige tidsaldre. Et område af Den Gamle By viser Danmark i 1970´erne med butikker og forskellige lejligheder. 

Dette er blot et par bud på rigtig gode attraktioner i Østjylland. Vil I gerne have flere gode tips til jeres ferie i Østjylland, så er I også altid velkomne til, at besøge NOVASOLs lokale servicekontorer i Østjylland. Medarbejderne deler gerne ud af deres viden om området og kender helt sikkert til et væld af attraktioner, events og smukke steder I kan besøge. 

Attraktioner i Østjylland - Djurs Sommerland