Oplevelser i og nær Aarhus

Der findes selvfølgelig masser af seværdigheder i Aarhus, men Aarhus omegn byder også på et hav af sjove aktiviteter og betagende naturoplevelser. Når I lader et sommerhus i Aarhus danne rammen om jeres ferieophold i Danmark, bor I således midt et smørhul, med masser af muligheder lige om hjørnet – se bare her. 

Ebeltoft by

Ebeltoft – masser af atmosfære og toppede brosten.

Den gamle købstad Ebeltoft, ligger bare godt en halv times kørsel fra Aarhus. Den romantiske atmosfære i Ebeltofts brostensbelagte gader, understreges af de hyggelige bindingsværkshuse og de mange små special- butikker. I kan spise en god frokost eller nyde en kop kaffe eller et glas vin på én af de mange restauranter eller cafeer i byen. Ebeltoft er samtidig hjemsted for masser af kunsthåndværksbutikker og arbejdende værksteder. Det er også i Ebeltoft, at I kan besøge Fregatten Jylland.

Nationalpark Mols Bjerge

Dette helt unikke landskab med bakker, skove og et utrolig dyre- og planteliv, er et af Danmarks smukkeste naturområder. Det 180 km2 store område er hjemsted for masser af habitatsteder for truede dyrearter og unikke planter. Der findes adskillige afmærkede vandreruter i forskellig længder, der guider jer rundt i det betagende istidslandskab. Flere steder er der info-centre med toiletforhold, parkering og picnic spots. Nationalpark Mols Bjerge er en enestående oplevelse året rundt og kan fint kombineres med et besøg i købstaden Ebeltoft.

Silkeborg

Silkeborg - Danmarks outdoor hovedstad

Ca. 45 minutters kørsel fra jeres sommerhus i Aarhus, finder I Silkeborg, midt i den enestående natur. Silkeborg er omgivet af dybe skove, blanke søer og ”bjerge”. Det er i Silkeborg, at I kan opleve en sejltur med Hjejlen, besøge Himmelbjerget, sejle i kajak og meget mere. Byen har også et hyggeligt centrum med masser af gode shoppingmuligheder. Silkeborg indbyder også til masser ag gode events året rundt. Kom til Riverboat Jazzfestival, Regatta, masser af motionsløb, Hede Rytmer og mange andre events. 

Djurs Sommerland – Nordens største sommerland

Mindre end en times kørsel fra Aarhus ligger det fantastiske Djurs Sommerland – et slaraffenland for både børn og barnlige sjæle. Den store park i naturskønne omgivelser har over 60 forlystelser som I kan benytte gratis når I har betalt entre. Det store vandland er garant for timevis af bølgesprøjt og vand-pjask med både badebassin, vandrutsjebaner og meget andet. Når I lejer sommerhus gennem NOVASOL får I rabat på entre til Djurs Sommerland.

Ree-Park – magiske oplevelser i dyrenes verden

På Djursland finder I også Ree-Park, hvor I kan opleve dyr fra mange eksotiske verdensdele. I kan tage på safari i en Landrover, ride på kameler eller stige ombord på det gamle tog ”Amerika Expressen”, der bringer jer rundt mellem de forskellige verdensdele. Der er også et afdeling med minigrise, geder og æsler, som I kan klappe og lege med. Når I lejer sommerhus gennem NOVASOL får I rabat på entre til Ree Park

Ree Park

Events hvert år i Aarhus

Aarhus er centrum for et hav af tilbagevendende events og festivaler. Hvert år kan I opleve Aarhus Festuge i slutningen af august og starten af september. Her summer byen af liv med masser af tilbud indenfor kultur, koncerter, events og sjove aktiviteter for både store og små. I maj kan I opleve Classic Race, med mere end 300 historiske racerbiler. I juni afholdes North Side Festival, som er en international musikbegivenhed med store stjerner. Der er ingen overnatning i forbindelse med festivalen, så her er det oplagt at leje en feriebolig i Aarhus. Er I vilde med vikinger? Mærk historiens vingesus på Moesgaard Vikingetræf, som finder sted i slutningen af juli. Her kan I møde ”ægte” vikinger, der bor, arbejder og kæmper som man gjorde det i vikinge- tiden.

Når I drømmer om en ferie i sommerhus i Danmark som skal indeholde mulighed for både strand, byliv, natur, events og spændende attraktioner og seværdigheder, er Aarhus det helt perfekte valg.