Lej sommerhus ved Aarhus nær masser af attraktioner

Når I lader et sommerhus ved Aarhus danne rammen om jeres ferie, har I både adgang til attraktioner i verdensklasse og et livligt bymiljø. Her finder I alt, hvad en ferie skal indeholde, for både store og små. Gå på opdagelse på Strøget og i de små brostensbelagte gader i latinerkvarteret, hæng ud på en af de mange cafeer og nyd en kop kaffe eller et glas vin. Nyd en gourmetmiddag på en af de mange lækre restauranter. Her er et lille udpluk med 6 attraktioner, ud af de mange topattraktioner i Aarhus, som I ikke må gå glip af:

Attraktioner nær Aarhus - Aros

1. Aros Kunstmuseum - kunst i verdensklasse

Aros er ikke bare et kunstmuseum, men unikt et oplevelseshus. Som et af Nordeuropas største museer, indeholder Aros både faste og skiftende udstillinger. På toppen kan I opleve Olafur Eliasssons spektakulære kunstværk Your Rainbow panorama, hvor I har en enestående udsigt over byens tage, havnen og skoven.

2. Tivoli Friheden – sjov og sug i maven

Med en sommerhusferie i Aarhus, har I også mulighed for at besøge en den sjove forlystelsespark, Tivoli friheden, der ligger i gåafstand fra Aarhus centrum. I den smukke park under trætoppene venter der jer 40 spændende forlystelser og masser af aktiviteter for både store og små. Når sulten melder sig, kan I vælge mellem flere gode spisesteder.

3. Moesgaard Museum – her bliver fortidens mennesker levende

Den enestående arkitektur i kombination med de spændende udstillinger om tidligere tiders mennesker, gør Moesgaard Museum til en attraktion i verdensklasse. Her formidles oldtid, vikingetid og middelader på en måde, så historien bliver både interessant og levende.  I de naturskønne omgivelser kan I også nyde en picnic eller et par timers afslapning i solen.

Attraktioner i Aarhus - Den Gamle By

4. Den Gamle By – mærk historiens vingesus

Når I lejer et sommerhus i Aarhus bør I bestemt også ligge turen forbi Den Gamle By. Mærk historiens vingesus når I slentrer i de brostenbelagte gader, gå på opdagelse i de små huse og mød beboerne, eller tag en tur med hestevogn rundt i de historiske omgivelser. Den gamle by er en attraktion som også er super velegnet for familiens mindste, der bl.a. kan prøve en gammeldags karrusel.

4. Tivoli Friheden – sjov og sug i maven

Med en sommerhusferie i Aarhus, har I også mulighed for at besøge en den sjove forlystelsespark, Tivoli friheden, der ligger i gåafstand fra Aarhus centrum. I den smukke park under trætoppene venter der jer 40 spændende forlystelser og masser af aktiviteter for både store og små. Når sulten melder sig, kan I vælge mellem flere gode spisesteder.

5. Botanisk Have og væksthusene – en oase midt i byen

Pak en madkurv og tag en tur i Botanisk have. Den frodige natur og de romantiske stier indbyder til et afslappende pusterum i ferien. Ved Botanisk Have finder I også væksthusene med gratis adgang. Her kan I gå på opdagelse i de fire vækstklimazoner og udforske planter, blomster og høre dyrelyde. Børn og barnlige sjæle kan blive guidet af ”Spire Ib” som tager jer på en spændende og lærerig tur.

Attraktioner i Aarhus - Botanisk Have

6. Vikingemuseet – træd ned i vikingebyen midt i centrum af Aarhus 

Under et af byens torve har man udgravet rester af det tidlige Aros, som Aarhus hed i Vikingetiden. I træder bogstaveligt talt lige ned i vikingebyen på dette unikke sted, hvor rester fra en svunden tid fortæller om en spændende periode i byens historie.

De mange muligheder til ferien ved Aarhus 

Ovenstående er kun et lille udpluk af det attraktioner, I kan opleve når I lejer sommerhus i Aarhus. Se også Science Museerne med videnskaben i fokus, Kvindemuseet som formidler kvinders liv og virke samt kønsproblematikken op gennem historien. På Steno Museet kan I udforske galakser og opleve himmelrummet, og på Naturhistorisk museum kommer I helt tæt på dyrenes eksotiske verden.

Når I vælger et sommerhus ved Aarhus, er I ikke kun tæt på attraktioner i verdensklasse. Der findes masser af vidunderlige strande nær Aarhus, som kan nås til fods, på cykel eller med by-bus. Hvis I gerne vil aktive på jeres ferie i Danmark, er Aarhus det perfekte valg. Der findes nemlig et helt unikt udbud af aktiviteter i Aarhus for alle aldersklasser