Når I vælger at holde jeres ferie i et sommerhus ved Aarhus, har I de perfekte rammer for at kombinere en badeferie, på en af de mange strande nær Aarhus. med masser af spændende seværdigheder og sjove aktiviteter. Med en unik beliggehed direkte ved havet, er Aarhus en lille storby med masser af strande og enestående bademuligheder – selv midt i centrum kan I få en kølende dukkert. Hvis I vil holde sommerhusferie i Danmark og have alle muligheder inden for rækkevidde, er Aarhus det perfekte valg.

Strande ved Aarhus

Havnebadet i Aarhus

Midt i centrum, i den nye bydel Aarhus Ø, finder I havnebadet. Det arkitektonisk smukke Havnebad er tegnet af stjernearkitekten Bjarke Ingels. Det indeholder både et 50 meter bassin til svømning, et børnebassin, et juniorbassin og et springbassin. Herudover er der 2 saunaer, brusere, toiletter og et promenadedæk, hvor I kan slentre en tur og nyde arkitekturen samt den friske havluft. Havnebadet er åben hver dag om sommeren. I vinterperioden er springbassinet og sauna åben i weekenden, så man kan få sat gang i blodomløbet, med et koldt gys! Når bassinerne er åbne, er der altid livreddere til stede. Havnebadet er desuden hjemsted for flere boder med mad og drikke, beachvolleybaner og et vandaktivitetscenter.

Sommerhusophold med stranddage 

Når det holdes sommerferie i Danmark og vejrguderne er med os, er der rigtig mange som elsker at besøge de gode badestrand. I Danmark er vi beriget med en lang kyststrækning, dejlige sandstrande og ikke mindst rent badevand. Uanset hvor i Danmark man er i sommerhus, vil der aldrig være langt til kysten. Fra sommerhusene i nærheden af Århus, kan I besøge flere gode strande. 

Vi har samlet informationer om de forskellige strande nær Aarhus. 

1: Den Permanente

Få kilometer fra centrum ligger badeanstalten Den Permanente, som er én af Aarhus´ bedste og mest populære strande. Den Permanente er bygget som en gammel badeanstalt, og her findes alle faciliteter til en skøn dag på stranden. Udover lukkede omklædningsrum, brusere, toiletter og kiosk, er stranden overvåget af livreddere i sommerperioden. Den Permanente har blåt badeflag.

2: Bellevue Strand

Cirka 4 kilometer fra centrum af Aarhus, i forstaden Risskov, ligger en af de bedste og mest tilgængelige strande i Aarhus. Bellevue er en fin sandstrand med badebroer, toiletter, kiosk og gode parkeringsforhold.  Der er adgang til stranden via en træbro, som kan benyttes af kørestole, barnevogne etc. Bellevue har også blåt badeflag.

Strande nær Aarhus

3: Åkrogen Strandpark

Lidt længere mod nord, på grænsen mellem Risskov og Egå ligger Åkrogen Strandpark. Her findes både sandstrand og grønne arealer, med masser af muligheder for spil og leg. Ved stranden er der også indrettet en sjov naturlegeplads, til glæde for de mindste. Desuden finder I badebro, kiosk, toiletter og parkering.

4: Ballehage Strand

Syd for byen ligger den skønne naturstrand Ballehage, i smukke omgivelser med skoven som baggrund. Her har I adgang til toiletter og omklædningsrum med bad. Der findes desuden en badebro. Parkeringspladserne findes i skoven. Stranden er ikke egnet for gangbesværede.

5: Moesgård Strand

Omkranset af bakker og skov, i et utrolig naturskønt område, finder I Moesgård Strand – en af de mest besøgte strande nær Aarhus. Ved den fine sandstrand er der badebroer og livredder om sommeren. På de bagvedliggende grønne områder, kan I spille og lege. Der er desuden indrettet grillsteder, hvor I kan tilberede frokost eller aftensmad. Endelig har Moesgård Strand både gode toiletforhold og en kiosk. Naturen ved stranden indbyder desuden til gåture året rundt.

Skæring Strand ved Aarhus

6: Ajstrup og Skæring strande

De største sommerhusområder nær Aarhus ligger i Ajstrup og Skæring. Begge steder er der dejlige strande med mulighed for en forfriskende dukkert. Uanset hvor i Aarhus I holder ferie, er der strand og hav i nærheden. Kyststrækningen på begge sider af byen fortsætter nemlig i det uendelige, så I kan også altid finde en vig eller en bugt, hvor I kan være helt for jer selv.

Hvis I drømmer om sommerhusudlejning i Danmark med masser af hav, sand og vand og samtidig vil opleve seværdigheder i verdensklasse, hyggeligt byliv med enestående shoppingmuligheder, masser af sjove aktiviteter og events, så bør I vælge et sommerhus i Aarhus, til jeres næste ferie.