Attraktioner i Nordsjælland

På Danmarks største ø finder du det favorable ferieområde Nordsjælland, der imponerer med smukke strande, natur og mange interessante steder, som du ikke må gå glip af. Sjælland er kendt for sin store mængde slotte og palæer, hvoraf de fleste ligger på Margueritruten – en naturskøn rute, der løber gennem hele landet, hvor de vigtigste seværdigheder og skønheder er. På denne side vil vi gerne introducere dig for nogle af de smukke steder, som du kan besøge, når du lejer et sommerhus i Nordsjælland.

Ferie i Nordsjælland

Udflugter til Roskilde fra dit feriehus i Nordsjælland

Besøg den gamle domkirkeby Roskilde, der er den næststørste by på Sjælland og er en af de mest populære attraktioner i den nordlige del af øen, når du lejer et sommerhus i Danmark. De vigtigste seværdigheder i byen er domkirken, som har været på UNESCOs liste over verdensarv siden 1995, hvor de danske monarker bliver begravet og Vikingemuseet i Roskilde, der tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år.

Oplev Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde viser alt, hvad du ønsker at vide om vikingernes historie i Danmark. Du kan også lære meget om dansk søfart og maritimt håndværk. Der er et område for børnene, et bådeværft og i sommermånederne kan du komme på en sejltur.

Aktiv ferie i Nordsjælland

I Lejre går sjov og historie hånd i hånd

I sagnlandet Lejre, kan du lære om den tidligere store vikingebosættelse, såvel som se udstillinger fra middelalderen og rekonstruerede huse og gårde fra jernalderen. Lær om fortidsmenneskets levevis i frie omgivelser – prøv kræfter med at kærne smør, sov i en gammeldags seng og mal korn til mel, kun ved hjælp af en sten. Det vil med garanti blive en sjov og lærerig dag for hele familien!

En tur til Helsingør

Lejer du et feriehus i Nordsjælland, er det oplagt af besøge Helsingør. Her finder du blandt andet Kronborg Slot, der siden år 2000 har været på UNESCOs verdensarvsliste. På slottet er der altid forestillinger af Shakespeares ”Hamlet”, da handlingen udspiller sig her. Andre interessante steder i Helsingør er Marienlyst Slot og det tilhørende museum og kunstgalleri, samt Helsingørs domkirke Sankt Olai. Sydvest for Helsingør ligger det storslåede slot, Frederiksborg slot med sin imponerende voldgrav, der betragtes som det smukkeste og største renæssancekompleks i Nordeuropa.

Attraktioner i Nordsjælland

Besøg København på din ferie i Nordsjælland

Når du holder en ferie i Nordsjælland giver det god mening at tage på en dagstur til København, hvor du kan besøge hyggelige bydele, spændende museer og smukke bygninger. At tage på en shoppetur på gågaden Strøget er også et ”must”. Byens vartegn, den lille havfrue, kan opleves på en gåtur gennem byen. Se livgardens vagtskifte på Amalienborg og nyd udsigten til operaen. Selvfølgelig må man heller ikke gå glip af en tur i Tivoli i løbet af ferien! Der er meget at opdage i København, og man kan nemt bruge mere end en dag her – med et feriehus i Danmark får du det ideelle udgangspunkt for at tage på udflugter i hele regionen.

Charmerende natur og havnebyer på Sjælland

Nordsjællands landskab er smukt og inviterer til vandreture, cykling og mange udflugter. Oplev Danmarks historie sammen med dine børn. Du finder mange smukke, små havnebyer syd for København i retning af Øresundsbroen. Gå en tur gennem de smalle gader og stræder og den hyggelige atmosfære, de farverige huse og den friske luft. Oplev alt dette og mere til, når du lejer et feriehus i Nordsjælland.

Besøg København på din ferie i Nordsjælland