De 5 bedste strande i Vorupør

Her har vi skrevet en lille guide til de 5 bedste strande i Vorupør, så i altid kan finde et godt sted at bade, hygge jer og tage sol, når i Lejer et sommerhus i Vorupør. Området omkring Vorupør indbyder til oplevelser i naturen og især ved Vesthavet. I finder kilomentervis af smukke hvide sandstrande og klitlandskaber, hvor I kan tage hele familien med på opdagelse. De mange strande omkring Vorupør er et sand paradis for badeglade feriegæster, der har lejet et sommerhus i Nordjylland. De mange strande ved Vorupør byder på lidt af hvert. Man kan blandt andet køre sin bil helt ned på stranden, flere steder. Der er også rig mulighed for at lære at Surfe på den nærliggende Agger tange, der er bedre kendt som Kold Hawaii. Klitmøller eller Nationalpark Thy kan også nemt nåes og her venter der et hav af oplevelser for hele familien! Fælles for de mange gode strande ved Vorupør er, at der er masser af plads og om man er til drageflyvning, surfing, bilture, solbadning eller til at soppe, så kan I gøre det fra et feriehus i Vorupør

Sommhus ved vesterhavet og strande i Vorupør

De 5 bedste strande i Vorupør

  • Vorupør Strand og Havbad: På jeres ferie i Vorupør, må I ikke gå glip af Vorupør Strand og Havbad. Stranden er kæmpestor og rummelig, bølgerne slår smukt mod land og det store havbad indbyder til lange dage på stranden. Vorupør Strand har siden tidernes morgen fungeret som en landingsplads for fiskekuttere, og det gør det stadgivæk den dag i dag. I kan se fiskerne blive trukket op på land sidst på dagen. Der findes redningsposter tæt på vandet, som står til rådighed året rundt. Havbadet er Danmarks første og er handicapvenligt. Her kan alle få gode oplevelser med Vesterhavet i trygge og sikre omgivelser. Er I på ferie med børn, vil der være gode muligheder for aktiviteter. Ved Havbadet kan de nemlig dykke, lege, svømme og lære at ro kajak. Nogle gange vil der også være vandpolo og vandbasket i Havbadet. Ved Vorupør Strand er der også rige muligheder for diverese aktiviteter, vandet gør det muligt at ro havkajak, stå SUPs eller prøve kræfter med surfing. På stranden finder I også toiletforhold, omklædningsrum, sauna, parkering, en kiosk samt sportsfaciliteter som beachvolley og strandfodbold. Der er også rigtig gode muligheder for fiskeri ved Vorupør Strand og den tilhørende mole. 
  • Klitmøller Strand: Små 10 kilometer syd for storbyen Hanstholm, finder man den hyggelige strand Klitmøller Strand, der er en forlængelse af det gamle fiskerleje Klitmøller. Bølgerne og vindforholdene ved denne strand gør surfing, windsurfing og fiskeri muligt, men det betyder også at man skal være ekstra opmærksom når man bader her. Men stranden er fantastisk at bade ved, badevandet er klart og relativt lavt inde ved kanten. Det bliver dog rigtigt hurtigt dybt og der kan være lidt strøm. Stranden er 100m bred og ca. 2 kilometer lang. På stranden finder I toiletforhold og p-plads.   .  
  • Vigesø Strand: Tag hele familien med til en af de mest børnevenlige strande ved Vesterhavet. Stranden er stor og åben, dog med småsten nogle steder, så pas på fusserne. Vanddybden varierer alt efter, hvor man er på stranden. På stranden kan I finde Bunkers fra 2. Verdenskrig, hedelandskaber og store klitter, hvor man kan søge tilflugt fra vinden og spise en hyggelig picnic. De mange gamle tyske bunkere, der den dag i dag stadigvæk findes på stranden, var en del af det store Vigesø Batteri, der bestod af en række bunkere med 4 store kanoner. Dette er bestemt et besøg værd for hele familien. Der er både p-plads og toilet på stranden. 
  • Stenbjerg og Lyngby Strand: Stranden er ligesom Vorupør Strand en gammel landingsplads for fiskekuttere, der er dog ingen tilbage den dag i dag.  Strandene er af sand med små sten og vandet er relativt lavt, men der bliver 2m dybt efter ca. 100 m. Begge strande ligger ud til det store og smukke Vesterhav, der hvert år får tusindvis af besøgene fra nær og fjern. Omkring stranden finder I smuk natur, der blandt andet inkluderer klitter, hede og flere søer. Strandene er ikke kendt som nogle af de store naboer ved Klitmøller og Vorupør, så hvis I trænger til fred og ro samt et sted hvor børnene rigtigt kan lege, ville dette sted være at foretrække.
  • Bøgsted Rende Strand: Midt i Nationalpark Thy, finder man Bøgsted Strand, en 100m bred og 1 kilometer lang sandstrand med fint hvidt sand. Vandet er klart, rent og stranden er fin at bade ved, da vandet først bliver 2 meter dybt ved omkring 100m ude, alt afhængig af tidevand. I finder p-plads, toiletforhold og information på stranden. 
familieferie ved strande i Vorupør