Fint, hvidt sand, høje klitter og et hav i de smukkeste blå nuancer er kulissen ved Blokhus Strand. Et set-up som er med til at gøre Blokhus Strand til en af de skønneste og bedste badestrande i Danmark – ja endda i hele det nordlige Europa.

Blokhus Strand strækker sig fra Rødhus i syd og op til Saltum i nord. På den brede sandstrand er der altid fin plads til strandgæster, uanset om det er for at solbade og bygge sandslotte om sommeren, om det er til drageflyvning og ravjagt i efteråret eller en rask gåtur med udsigt over Vesterhavet.

Blokhus Strand

Det særlige ved Blokhus Strand 

Som noget helt særligt, kan I også kører på stranden ved Blokhus. Faktisk er det muligt, at kører fra Rødhus og til Løkken, hvor ”strandvejen” går forbi Blokhus. Det er speciel oplevelse, når bildækkene rammer det hvide sand. Man skal naturligvis være opmærksom på strandgæster til fods og på cykel samt holde øje med fordybninger og huller i sandet. Men tager man det stille og roligt, vil man få en unik oplevelse.

På Blokhus Strand kan I fra maj til september opleve en sød og fin del af Danmarks historien. Her opstilles de fine, kridhvide badehuse nemlig på stranden. Historien bag badehusene strækker sig tilbage til 1800-tallet, hvor turisterne for alvor begyndte at afholde deres sommerferie i Blokhus. Badehusene blev dengang sat ud i vandet, så det bedre borgerskab kunne gå direkte ud i vandet, uden at vise for meget bar hud. I dag er badehusene trukket op på stranden og bruges som omklædningsrum. Mange badehuse er gået i arv i generationer og ventelisten, for at få et af de 47 badehuse, er lang. Et feriefoto foran badehusene er helt oplagt.

Søg og bestil sommerhus ved Blokhus Strand 

Badehuse ved Blokhus Strand

Store badedag på Blokhus Strand

Når der holdes sommerferie i Blokhus, så skal mange en tur i bølgen blå. Det hører sig til, når der holdes ferie i Danmark, ved kysten. Det er også ganske vidunderligt at springe ud i Vesterhavet til sæsonen første havsvømmetur og derefter glæde sig til utallige havdyb, når vejret er til det.

Vesterhavet indbyder absolut også til masser af leg i vandet, men man skal altid huske, at være forsigtig og holde godt øje med hinanden. Understrømmen kan være drilsk og bølgerne kan blive høje, når vinden slår ind mod Blokhus Strand.

Gør lidt forarbejde hjemmefra og få en snak om De 5 gode baderåd, inden I sætter kursen mod Blokhus Strand og Vesterhavet til en skøn og tryg badedag for hele familien.

Events på Blokhus Strand

Blokhus Strand bruges bestemt ikke kun til solbadning og leg i vandet. Særligt i foråret samt i sommerperioden er der masser af events og specielle oplevelser på Blokhus Strand.

  • En gang om året udspiller en sand farvefestival sig i luften over Blokhus Strand. Det sker til den store Blokhus-Løkken Wind Festival. Her mødes drageentusiaster fra ind og udland til en weekend med masser af drageflyvning. I løbet af weekenden kan alle prøve kræfter med drageflyvning og se flotte opvisninger med store, fantasifulde drager. For børn er der forskellige workshops, hvor de kan bygge deres egen drage. Det er gratis både at flyve med egen drage og nyde det smukke syn, på den 15 km lange strækning fra Blokhus Strand til Løkken.
  • Det årlige Blokhus Marathon slår også vejen forbi Blokhus Strand, når løbeturene går gennem den smukke natur, gennem klitterne og ned på stranden ved Blokhus. Der kan løbes forskellige ruter, alt efter form og lyst. 1/1 Marathon, 1/2 Marathon, 1/4 Marathon, 5 km, Børne Marathon (5 km) og OneMile FAMILIELØB.
  • I august er det propelfly som indtager Blokhus Strand til Blokhus Fly-in. Her vil 20 udvalgte fly fylde luftrummet over Blokhus og alle lander de på Blokhus Strand. Efter landing er alle velkomne til at kigge nærmere på de flotte fly.
  • I hele sommerperioden affyrer Blokhus Kanonlaug den lille Blokhus Kanon ved solnedgang. For mange feriegæster bliver det et fast ritual, at slutte dagen af på Blokhus Strand med en kanonsalut og måske en kop kaffe eller et glas vin i klitterne, mens den smukke solnedgang farver himmel og hav så smukt.

Hold ferie med Blokhus Strand som nabo

Vil I også gerne nyde den skønne Blokhus Strand, så er det nemt at finde et sommerhus i Blokhus, som ligger i ganske kort afstand til stranden. Nogle sommerhuse i Blokhus ligger endda med udsigt direkte over strand og hav, mens andre ligger tættere på selve byen, dog stadig i gåafstand til stranden. Tag cyklerne med på ferie og lej et af sommerhusene, som ligger på de flade lyngområder lidt væk fra stranden. Herfra kan I stadig nemt og hurtigt komme på stranden.

Er der ikke lige et ledigt sommerhus i Blokhus i den uge eller weekend, hvor I gerne vil afsted, så fortvivl ikke. Blokhus er nemlig ikke det eneste sted i Nordjylland, hvor I kan holde ferie tæt på hav og gode strande. Der udlejes nemlig rigtig mange sommerhuse i Nordjylland, som ligger tæt på kysten. Tag f.eks. et kig på Løkken, Grønhøj og Lønstrup, for blot at nævne et par af de skønne badebyer i Nordjylland. 

NOVASOL har eget lokale servicekontor i Blokhus. Alle feriegæster er altid velkomne på kontoret, hvis I søger tips og ideer til jeres ferie ved Blokhus Strand og naturligvis også, hvis I søger et sommerhus i Blokhus eller omegn til jeres næste ferie. 

Søg og bestil sommerhus ved Blokhus Strand

Sommerhus ved Blokhus Strand

 

Se alle regioner

Se alle områder

Se alle vores temaer