Attraktioner på Fyn

Ferie i et sommerhus på Fyn giver rige muligheder for aktiviteter for hele familien. Udover de velkendte attraktioner og seværdigheder som Egeskov Slot, Odense Zoo og H.C. Andersens Hus, finder du en række attraktioner på Fyn for store og små. Den Fynske Landsby i Odense, Nyborg Bade- og Svømmeland, Danmarks Jernbanemuseum i Odense, Frydenlund Fuglepark i Tommerup og Fyns Kunstmuseum i Odense, er blot nogle få. Derudover finder du en lang række museer og smukke parker. 

Ferie på Fyn

Naturen på Fyn er også en god attraktion 

Naturen på Fyn er en attraktion i sig selv og den varierer meget alt efter, hvor på øen man befinder sig. Nordfyns flade landskab med de mange fantastiske badestrande er en stor afveksling fra Sydfyns smukke og bakkede landskab. Fyn og det sydfynske øhav inviterer til nye oplevelser blandt de mange naturseværdigheder. Det bakkede sydfynske landskab oplever I måske bedst på strækningen mellem Svendborg og Fåborg, hvor plante- og dyrelivet er meget varieret. Her finder I også Svanninge Bakker nord for Fåborg, hvor I kan overvære en pragtfuld udsigt ud over det sydfynske øhav og Sydvestfyn. Det nordfynske landskab er fladere og byder på flere vidunderlige vandre- og cykelstier langs den flotte kyststrækning. Fyn byder på flot natur uanset om I ikke kan få nok af det eller om I bare gerne vil nyde en gåtur gennem landskabet.

Attraktioner på Fyn med masser af historie 

På Fyn finder I spændende oplevelser for alle aldre uanset årstid. Fyn huser alt fra slotte og herregårde i den idylliske natur til det storslåede storbyliv i Odense. Her er det altså ikke et problem at finde noget at lave, men nærmere at finde tid til at nå det hele. Der venter mange oplevelser i naturen blandt de rabat på entréen, pragtfulde vandre- og cykelruter der krydser øen på kryds og tværs. I vil også finde utallige kunst- og kulturmuseer i de mange købstader såvel som i store Odense, hvor der er en ferie af oplevelser i sig selv. For børnene er der også et væld af oplevelser på øen såsom Odense Zoo, Egeskov, Den Fynske Landsby, Børnekulturhuset Fyrtøjet, Naturama og meget mere! Uanset hvad I ønsker at lave på jeres ferie på Fyn, vil I ikke blive skuffede.

Ferie på Fyn med børn

Familievenlige oplevelser på Fyn 

I Odense kan I opleve alverdens dyr på tæt hold. Her kan I beundre de legende chimpanser, se de majestætiske løver, kigge op til de store giraffer, blive fascineret af de store tigre og meget, meget mere. Europas bedste zoo byder nemlig på en masse unikke oplevelser for alle og fylder jeres dag med viden, leg og læring. I kan se dyrene blive fodret og udforske havens mange legepladser.

Tager I over Lillebæltsbroen til Jylland, har I ikke langt til LEGOLAND. I LEGOLAND i Billund er der fart, spænding og seje oplevelser over det hele. LEGOLAND er stedet hvor små og store leger og får masser af nye input til fantasien. Kreativiteten får vinger, når der leges og læres, opdages og udforskes. Riddere i rustninger, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere. Kort sagt: Den sjoveste legeplads for hele familien. Og bedst af alt: Der sker hele tiden noget nyt og spændende i LEGOLAND. 

Attraktioner på Fyn med lokale særpræg

  • På Refsvindinge Bryggeri er der blevet brygget øl siden 1885 -  Danmarks mindste Bryggeri.
  • Brunsviger, en lækker kage og Fyns nationalspise. Den må I prøve i løbet af ferien. 
  • En af Fyns bedste specialiteter er rygeost eller røgeost.
  • Chokolade fra Summerbird. Chokolaterie i den vestfynske by Assens er en delikatesse for rigtige kendere. Chokoladen fås kun i specialforretninger.

Indkøbsmuligheder nær sommerhusene på Fyn

Der er flere indkøbsmuligheder nær sommerhusene på Fyn. I de større byer er der naturligvis flere supermarkeder og andre butikker. 

  • Skåstrup, Bro, Båring og Vejlby Fed: I sommerhusområderne finder du oftest mindre dagligvarebutikker – enkelte har kun åbent i sommersæsonen. Nærmeste storby er Middelfart. Der er gågade og rige muligheder for at handle. Største inkøbscenter er Føtex, Kløvervej 10-14, 5500 Middelfart.
  • Sandager Næs, Brydegård, Brunshuse og Helnæs: I sommerhusområderne finder du oftest mindre dagligvarebutikker – enkelte har kun åbent i sommersæsonen. Nærmeste storby er Assens. Der er gågade og rige muligheder for at handle. Største indkøbsmulighed er Superbrugsen, Østergade 74, 5610 Assens
  • Falsled, Bøjden, Horne Sommerland, Dyreborg og Bøgebjerglund: I sommerhusområderne finder du oftest mindre dagligvarebutikker – enkelte har kun åbent i sommersæsonen. Nærmeste storby er Fåborg. Der er gågade og rige muligheder for at handle. Største indkøbsmulighed er Føtex i Fåborg, Brønnersvej 1, 5600 Fåborg.
  • Tørresø, Jørgensø, Kristiansminde og Hasmark: I sommerhusområderne finder du oftest mindre dagligvarebutikker – enkelte har kun åbent i sommersæsonen. Nærmeste storby er Otterup. Der er gågade og rige muligheder for at handle. Største indkøbsmulighed er SuperBest, Strandvejen 1, 5450 Otterup.
Sommerhus Fyn