Attraktioner på Fanø

De fleste som vælger at leje et sommerhus i Danmark, vil gerne ud og opleve de seværdigheder og events, som det lokale område har at byde på. Nok er Danmark et lille land, men udbuddet af ferieoplevelser er stort og mangfoldigt - Især på Fanø og i Vestjylland. Fanø har bestemt også mange spændende attraktioner og events, som I kan deltage i, når I lejer sommerhus på Fanø. 

Sommerhus Fanø

Oplevelser på Fanø nær sommerhuset 

Når ferien holdes i et sommerhus på Fanø, vil I ikke komme til at kede jer og vil uden tvivl komme hjem med nye spændende oplevelser fra den særlige lille ø. Hvert år finder der flere forskellige events sted på Fanø. Dragefestivallen i juni er altid et stort tilløbsstykke, både blandt danske og udenlandske gæster. I tusindevis svæver farverige drager i alle modeller over stranden på Fanø. Til Fannikerdagene, den anden weekend i juli, summer øen af liv og I har her de bedste muligheder for, at opleve de mange traditioner som findes på Fanø og ikke mindst se de flotte folkedragter. En af de mere stilfærdige men meget hyggelige arrangementer I kan opleve på Fanø, er den årlige strikkefestival. Denne event er også blevet en stor begivendhed, hvor også en del tyske feriegæster tager ophold på øen. De fleste museer på øen finder I i Nordby og Sønderho, som er de to største byer på øen.

Attraktioner for krop og sjæl på Fanø 

Er I glade for golf, byder Fanø på en af Danmarks mest særprægede golfbaner som også er den ældste og eneste ægte linksbane i landet. Ikke kun i Danmark er banen kendt, også det store udland har fået øje på denne skønne golfbane, som er blevet kåret til den fjerdebedste linksbane på det europæiske fastland. Derudover byder Fanø på en række sportsaktiviteter som tennis, beach volley, minigolf og bowling. I kan også leje heste, hvis I har mod på en ridetur ud i det smukke landskab. Har I tiden til det, så er Esbjerg kun en kort færgeoverfart fra Fanø. Her venter et væld af seværdigheder og aktiviteter, som bl.a. Fiskeri- og Søfartsmuseet, hvor I bl.a. kan dukke ned i historien om søfarten i Vadehavet, opleve Frilandsmuseet med diverse dyr, saltvandsakvariet med en lang række fisk og selvfølgelig sælariet med to forskellige sælarter.

Strand på Fanø

Oplevelser på fastlandet

Tager i til fastlandet kan I nyde Jyllands utallige fremragende attraktioner, som inviterer til dagevis af sjov for hele familien. I Billund ligger en af Danmarks allerbedste forlystelsesparker, som hele familien vil elske at besøge, nemlig LEGOLAND. De mange sjove forlystelser og de flotte bygningsværker af legoklodser, gør at I nemt kan bruge hele dagen her. En anden god og familievenlig attraktion er GIVSKUD ZOO. Her kan I komme helt tæt på de vilde dyr, være med til fodringer samt opleve dinosauerfigure, som næsten virker helt levende. En tur til den smukke gamle købstad Ribe er også en fin dagsudflugt. De msukke gamle huse, den imponerende Domkirke, cfaeerne og Vikingsmuseet giver masser af oplevelser hele dagen. 

Fiskeri- og søfartsmuseet i Esbjerg har et samlet udstillingsareal på 14.000 m². Her kan i besøge en fiskeriudstilling, søfartsudstilling, saltvandsakvariumm, sælarium, minkanlæg og udover dette er der en række skiftende udstillinger. Her er altså flere dages sjov og en masse ny viden for hele familien. På udstillingerne finder I bl.a. historien om søfarten i Vadehavet, information om diverse dyr og fisk og sælariet med to forskellige sælarter.

Indkøbsmuligheder nær sommerhuse på Fanø 

På Fanø har du altid en række dagligvarebutikker indenfor rækkevidde – de fleste har åbent hele året. I Nordby har I desuden mulighed for at gå på indkøb i en række specialbutikker, og efter en lille smuttur med færgen, når I Esbjerg hvor I finder den store gågade med alle ønskelige butikker. Fannikerne har i flere hundrede år været selvforsyndende på mange områder, og specielt uldtøj og lammekød fra øens får er i høj kurs. Måske en lun sweater eller et par sokker skulle være årets ferie-souvenir?

Oplevelser i Ribe