Når I vælger sommerhusudlejning i Grenå, bor I tæt på et utal af attraktioner og seværdigheder. Grenå er en charmerende købstad med en hyggelig atmosfære. Byens historie går helt tilbage til år 1445 og det mærker I tydeligt, når I slentrer en tur i de hyggelige gågader og slapper af på byens torv. Grenå er samtidig et ualmindelig godt udgangspunkt for at besøge nogle af Djurslands største seværdigheder og attraktioner.

Grenaa by

Kattegatcenteret på Grenaa Havn 

En dag i Kattegatcenteret er en minderig oplevelse for både store og små. I kan udforske livet under havets overflade i de store havbassiner. For de yngste pilfingre, findes der ”røre-bassiner” og hyggehjørner med LEGO og bamser. På vandlegepladsen kan I pjaske og lege gemmeleg i de store havdyr. Oplev de nuttede sæler og fodring af hajer. Vil I have en særlig oplevelse med hjem, kan I dykke med hajerne sammen med en professionel dykkerinstruktør.

Djurs Sommerland - legelandet for alle 

Når I holder ferie i en feriebolig ved Grenå, er der ikke langt til Nordens største sommerland – Djurs Sommerland. I de ni temalande, med over 60 forlystelser, er der garanti for masser af skønne oplevelser for børn og barnlige sjæle. Om sommeren er det store vandland populært med rutsjebaner, plaske- bassin og solstole. Parken er fyldt med hyggelige oaser, hvor I kan nyde jeres medbragte mad og tage en afslappende hyggestund. Når I lejer sommerhus gennem NOVASOL, får I rabat på entre til Djurs Sommerland.

Djurs Sommerland Bondegårdsland

Fantastiske dyreoplevelser i Ree Park

I Ree Park kan I komme helt tæt på spændende dyr fra forskellige verdensdele. Tag på Landrover safari hen over savannen eller kom tilbage i tiden med en togtur i Amerika Expressen. Se de vilde dyr blive fodret og prøv en ridetur på en kamel. For familiens mindste findes der en farm, hvor I kan klappe geder, kyllinger, minigrise og æsler.  Når I lejer sommerhus gennem NOVASOL, får I rabat på entre til Ree Park.

På Museum i Grenå og omegn

I kort afstand fra Grenå findes der forskellige, spændende museer, alt efter interesse. Er I vilde med historiens vingesus, er et besøg på Fregatten Jylland en kæmpe oplevelse.  På det gamle sejlskib bliver I selv matroser og kan hjælpe med at lade kanonerne og opleve hvordan livet var til havs før i tiden.

På Gammel Estrup Herregårdsmuseum kan I både se smukke sale med gobeliner og tidligere tiders toiletter. I får indblik i forskellen på hvordan herskab og tjenestefolk levede før i tiden. Hvis I gerne vil opleve kunsthåndværk i verdensklasse, kan I besøge Glasmuseet i Ebeltoft og se international glaskunst. I højsæsonen kan I også opleve glaspusterne arbejde eller lave jeres eget lille glas kunstværk. I museets park, kan I gå på havevandring eller holde en pause i den skønne natur med enestående udsigt.

Nationalpark Mols Bjerge

Ud i det blå - Nationalpark Mols Bjerge

Få enestående naturoplevelser i Nationalpark Mols Bjerge, hvor det istiden har dannet et spektakulært bakket landskab af helt unik skønhed. Oplev masser af sjældne planter, insekter og andre dyrearter i de mange habitats. Området har et bredt udvalg af mærkede ruter til både vandring, cykling og ridning. I kan udforske området på egen hånd eller booke guidede ture på f.eks. Karpenhøj naturcenter.

Ud i det blå – Grenaa Plantage

Tæt på Grenå findes denne lille naturperle, der emmer af idyl. I de skønne omgivelser, med vekslende skove og store hede arealer, er der både vandrestier, cykelstier og ridestier. Tag en pause ved den spejlblanke skovsø eller få et par sjove timer på naturlegepladsen. Plantagen ligger tæt på Grenå Strand, som er en badestrande i absolut verdensklasse. 

Når I planlægger et ophold i sommerhus i Danmark, med adgang til både skønne strande, et livligt bymiljø og masser af spændende attraktioner, er Grenaa det helt rigtige valg.