Seværdigheder i Ebeltoft

Ebeltoft by er helt perfekt til en dag i hyggens og oplevelserne tegn. Det er dejligt nemt at gå rundt i byen, hvor den ene fine seværdighed afløser den anden. De charmerende, brostensbelagte gader snor sig gennem den flotte by og giver en rigtig hyggelig stemning. På vejen rundt i byen kommer I forbi smukke, gamle bindingsværkshuse, som vidner om byens historie. I flere af de gamle huse er der indrettet cafeer, butikker og spisesteder, hvor I kan tage en pause på jeres sightseeing-tur rundt til de mange seværdigheder i Ebeltoft. 

Seværdigheder i Ebeltoft - Brostensbelagte gader

Seværdigheder i Ebeltoft - 7 gode forslag til jer

  • Det Gamle Rådhus: En af de mest kendte og måske også en af de mest fotograferede seværdigheder i Ebeltoft, er det Gamle Rådhus midt i byen. Den smukke bygning har dannet ramme om mange bryllupper i gennem tiden. Måske kan I også komme med til globryllup og lykønske et lykkeligt brudepar, hvis I besøger Rådhuset. Alle har adgang til Rådhuset, hvor I kan se nærmere på Vagtstuen, Tingstuen, Molbostuen, samt Fangekælderen. 
  • Glasmuseet Ebeltoft: Med en beliggendhed, som de fleste vil misunde, ligger Glasmuseet Ebeltoft med havet som nærmeste nabo. Glasmuseet Ebeltoft råder over imponerende samling af moderne og international glaskunst. I den smukke Glashave kan I nyde smukke blomsterbede kombineret med glaskunst. 
  • Pust Glasværksted: Vil I også gerne opleve selve arbejdsprocessen med glas, så skal I blot gå over på den anden side af vejen, for lige overfor Glasmuseet Ebeltoft finder I glasværkstedet Pust. I værkstedet pustes der glas fra mandag til fredag, og i butikken kan I købe en helt særlig souvenir til minde om jeres sommerhusophold i Ebeltoft.
  • Maltfabrikken: Midt i bybilledet tårner en helt stor, rød bygning op - Maltfabrikken. Fabrikken lukkede helt i 1998. Efter at have stået tom og forladt i en årrække er der nu igen gang i fabrikken. Planen er, at Maltfabrikken skal blive Ebeltofts mødested med masser af kulturelle oplevelser, af alle slags. 
Seværdigheder i Ebeltoft - Det Gamle Rådhus
  • Tinghuset: Lige overfor Det Gamle Rådhus finder i Tinghuset. Den smukke, gule bygning fra 1839 har gennem årene både været rådhus, tinghus samt politistation. Tinghuset er siden hen blevet omdannet til Kunstbygningen Tinghuset. Her kan I opleve forskellige kunst og andre kulturelle indslag. 
  • Fregatten Jylland: Her har vi nok fat i den mest kendte blandt de mange seværdigheder i Ebeltoft. Fregatten Jylland blev søsat i 1860 og har fungeret både som krigsskib, kongeskib og som skoleskib. Fregatten er fuld af gode historier om livet ombord - historier som både er for børn og voksne. 
  • Farvergården: Midt på Adelgade ligger et af Ebeltoft gamle bindingsværkshuse, den gamle Farvergård. Tag tilbage i tiden og oplev farveriet, farverens bolig og avlsbygninger, præcis som de så ud for mange, mange år siden. Museet er dog helt "up to date" med interaktive udstillinger og en app med masser af spændende informationer. 
Seværdigheder i Ebeltoft - Fregatten Jylland

Sommerhus i Ebeltoft

Har I fået lyst til at opleve de mange gode seværdigheder i Ebeltoft, eller måske gense dem? Så lad et af de mange sommerhuse i Ebeltoft danne ramme for jeres tur, til den smukke købstad. I og i sommerhusområderne omkring byen udlejes en lang række sommerhuse. De private sommerhuse kan lejes året rundt, og vil give jer en fin base for oplevelser på de mange seværdigheder i Ebeltoft. 

Genrelt er det meget populært at leje sommerhus på Djursland, pga af det mange seværdigheder i hele området, herunder i Ebeltoft. I hele området er der mange oplevelser, både dyreparker, museer, forlystelsesparker og ikke mindst oplevelser i den smukke natur. 

Tag et kig på udvalget af sommerhuse hos NOVASOL og sæt kurs mod Jyllands næse, som rummer alt til en rigtig dejlig tur i sommerhus i Danmark

Søg og bestil sommerhus i Ebeltoft