Aktiviteter på Djursland

Sætter du ikke kun stor pris på at din feriedestination har et varieret landskab og stor gæstfrihed, men også på at der er et stort udvalg af sports- og fritidsaktiviteter? Så bør du leje en af NOVASOLs sommerhuse på Djursland og gør dig klar til en aktiv ferie. Der er aktiviteter på Djursland af alle slags. Uanset om du rejser alene, med din partner eller hele familien, så har vi et sommerhus, der passer til din ferie. Du finder de bedste betingelser for en aktiv ferie på Djursland – her inviterer den attraktive kyststrækning til aktiviteter i den friske luft, og selv naturreservatet Mols Bjerge er et paradis for de aktive feriegæster.

Feriehuse på Djursland

Aktiviteter på Djursland - en tur på bakketoppe 

Lejer du et sommerhus i Danmark på Djursland vil du ikke være langt fra naturreservatet Mols Bjerge. Her præsenterer det skandinaviske landskab sig fra en helt anden, usædvanlig side. I stedet for lange, flade sletter og kilometerlange strande, er Mols Bjerge meget bakket og skovklædt. Der findes bakker, der er op til 130 meter høje, hvilket dermed danner den ideelle kulisse for forskellige sports- og fritidsaktiviteter. Området er især populært blandt vandrere i alle aldre. Ruterne er ikke alt for krævende, men alligevel tager man ikke derfra uden at svede lidt. Vælg den sti der passer til dig og begynd at gå! Ruterne er godt skiltede, så du kan altid finde vej tilbage til dit udgangspunkt. Gå på tur i skovene, hederne og rundt i græslandskaberne, passer idylliske søer og nyd udsigten over kysten – alt dette kan du opleve i Mols Bjerge. Området er også et Eldorado for cyklister.

På cykel gennem Djursland

Mols Bjerge er også fantastisk at udforske på cykel. Du vælger selv om du vil tage din egen cykel med på ferie eller om du hellere vil leje en cykel på stedet – du skal dog være opmærksom på at størstedelen af ruterne er grus eller sandstier, så du skal have en passende dækprofil. Når du er i naturreservatet, bør du kun køre på de udpegede cykelstier. Selvfølgelig er det ikke kun Mols Bjerge, der inviterer til lange cykelture – kyststrækningen er også meget populær blandt cyklister. Cykel langs kysten og nyd den betagende havudsigt. På grund af nærheden til havet, vil du, afhængigt af vejret, kunne opleve en frisk vind. Så selv en flad rute kan blive en udfordring. Hvis du er for udmattet til cykling, kan du skifte jernhesten ud med en rigtig hest og blive transporteret gennem det smukke landskab.

Aktiv ferie på Djursland

Et paradis for hesteelskere - ridning på Djursland

Danmark er et paradis for hesteryttere og hesteelskere. Det bliver bestemt ikke noget problem at finde en hestestald i nærheden af din feriebolig på Djursland. Hvis du er nybegynder, kan du booke et par lektioner på forhånd og lære det grundlæggende om ridning. Efter nogle timer i sadlen, vil du helt sikkert føle dig så sikker, at du kan deltage i en guidet tur. Hvis du allerede er øvet, kan du tage på en hurtig galop på de mange grusveje eller strandafsnit. Hvis du ikke er tryg ved selv at være i sadlen, kan du tage på en guidet vogntur. Oplev den drømmelignende natur helt tæt på og kør komfortabelt gennem landet – det bliver ikke mere idyllisk.

Ferie på den danske kyst - sommehuse ved vandet 

Djursland ligger direkte på Østersøen. Det er derfor heller ikke underligt, at regionen har et bredt udvalg af vandsportsaktiviteter. Frem for alt tilbyder de mange brede sandstrande, de bedste betingelser for en ferie lige ved vandet. I sommermånederne kan du hoppe i vandet og svømme, og især familier med børn vil nyde godt at det lave vand og de rene strande. De mange strande giver dig masser af muligheder for at slappe af og solbade, men også dem der trænger til lidt action, vil føle sig hjemme på Djurslands strande. Det brede udvalg af vandsportsgrene tiltrækker hvert år en lang række vandsportsentusiaster. Djursland er især populære blandt surfere, da dens placering i Kattegat sikrer konsekvent gode vinde. Men også kajaksejlere og lystfiskere kan finde de bedste forhold her. Kort sagt, et sommerhus på Djursland er det ideelle udgangspunkt for en aktiv ferie.

Aktiv ferie i Danmark

Ferie på Djursland - Her er kedsomhed et fremmedord

En ting, du ikke behøver at frygte i et sommerhus i Danmark, er kedsomhed. Det varierede sports- og fritidsprogram opfylder alle dine behov. Uanset om du er nybegynder og ønsker at udforske omgivelserne omkring dit feriehus på Djursland, eller om du bare drømmer om også at dyrke din yndlings sportsgren under din ferie, så vil du finde de betingelser, du ønsker. For resten, så kan en ferie på Djursland holdes hele året rundt – med passende tøj, kan du nyde den friske havluft selv i koldere temperaturer.