Bornholm er for mange kendt for røgede sild, rundkirker og sandstrandene mod syd, men et besøg på Bornholm rummer også mange andre gode oplevelser. Besøg f.eks. nogle af de mange museer bl.a. Bornholms Kunstmuseum, Oluf Høst museet eller Bornholms museum. Brug tid på Hammershus ruiner, rundkirkerne eller rokkestenene. Børnene ville også elske et besøg på Bornholms Middelaldercenter, NaturBornholm eller i Brændegårdshaven (tidligere Joboland), hvor der sommeren igennem foregår mange forskellige aktiviteter. Oplev spændende Bornholm fra et sommerhus til jeres næste ferie. 

Ferie på Bornholm

Oplev den bornholmske natur ved sommerhuset 

Naturen på Bornholm er en seværdighed i sig selv. Bornholms natur skiller sig ud fra resten af Danmark, med masser variation og specialiteter, som ikke ses på fastlandet. Dyre- og plantelivet på øen er meget varieret og interessant, idet øen bliver brugt som rasteplads af en række trækfugle og insekter. Dette er grundet øens beliggenhed i Østersøen, som også betyder at klimaet på Bornholm bl.a. er mere solskinsrigt - derfra kommer kaldenavnet Solskinsøen. Der er et væld af spændende naturseværdigheder, som bestemt skal udforskes på jeres næste ferie i sommerhus på Bornholm. I kan f.eks. tage hele familien med på dagsudflugt til Paradisbakkerne, klippeformationerne Helligdomsklipperne og Slotslyngen, hvor der er rig mulighed for vidunderlige vandre- og cykelture. På Bornholm vil I finde en masse overvældende naturseværdigheder, som flere feriedage kan bruges på at udforske.

Natur på Bornholm

Oplevelser på Bornholm nær jeres private sommerhus

På Bornholm finder du spændende oplevelser for alle aldre uanset årstid. Bornholm er en stor legeplads og problemet er ikke at finde noget at lave, men at finde tiden til at nå det hele. Der venter en masse oplevelser i naturen blandt de mange børnevenlige sandstrande, maleriske vandre- og cykelruter der gennemskærer Bornholm på kryds og tværs og de velkendte naturseværdigheder. I vil også finde en hel masse kunst og kultur på de mange museer. Forkæl jeres ganer med smagsprøver fra de mange Bornholmske specialiteter. En ferie i et bornholmsk feriehus giver jer muligheder for at deltage i forskellige sportslige arrangementer, musikfestivaler og havenfester hele sommeren igennem. Gør et godt køb hos de mange kunsthåndværkere. Udover glas og keramik er der tekstilkunstnere, trædrejere, malere, skulptører og mange andre dygtige håndværkere. Glem heller ikke en udflugt til Christiansø, hvor I kan nyde naturen samt bal på Månen. For børnene er der også mange oplevelser i vente. I kan tage en tur til Brændegårdshaven (tidligere Joboland), NaturBornholm eller den fantastiske sommerfuglepark, hvor de små virkelig kan slå sig løs. Uanset hvad I ønsker at lave på jeres ferie i feriehus på Bornholm, vil I ikke blive skuffede.

Røget sild Bornholm

Lokale specialiteter på Bornholm er lig med gode oplevelser 

Hvorfor ikke benytte besøget på Bornholm som en mulighed for at smage på nogle af øens mange specialiteter? Blandt andet kan I smage Kjærstup Chokolade, Boisen is, Svaneke øl, Lehnsgaard rapsolie, Bornholms rugkiks, mel fra Bornholms Valsemølle, Bornholmer Akvavit, ost fra Klemensker Mejeri, Bornholmer Sennep samt meget meget mere. Bornholm er med i det europæiske samarbejde Regional Madkultur, som arbejder på at synliggøre og tilbyde lokale fødevareprodukter til både bornholmere og turister. Med i Regional Madkultur er de restauranter, som gør særligt brug af de bornholmske råvarer, samt gårdbutikker og de steder der producerer råvarerne. Følg Regional Madkulturs logo når du vil nyde et dejligt måltid, med gode bornholmske råvarer, eller hvis du vil ud og opleve hvor råvarerne kommer fra og hvordan de produceres.

Tips og tricks til ferien på Bornholm

Bornholm har en stor tiltrækningskræft på mange kunstnere, som kommer til øen for at lade sig inspirere af lyset, stemningen og den smukke natur. Ikke mange steder i Danmark, finder man så mange kreative mennesker samlet på så lille et sted. De mange glaspustere og keramikere har slået deres ry fast, og overalt på øen kan I finde værksteder, hvor de dygtige kunstnere fremstiller, udstiller og sælger deres kunst. Der er mange muligheder for at få en anderledes, håndlavet unik souvenir med hjem. Der er mange små, lokale oplevelser på Bornholm, som kan give jeres ferie en ekstra dimension. 

NOVASOL sommerhusudlejning har eget kontor på Bornholm. Medarbejderne på kontoret er alle bosiddende på øen og vil altid gerne hjælpe jer med gode forslag til oplevelser, udflugtsmål og gode spisesteder. De hjælper også meget gerne med at finde det helt rette sommerhus på Bornholm til jer. 

Sommerhus Bornholm

Indkøbsmuligheder på Bornholm

I de fleste sommerhusområder finder I små dagligvarebutikker, enkelte har kun åbent i sommerhalvåret, men I vil altid kunne finde åbne butikker og større dagligvarekæder i Bornholms største byer, som Rønne, Nexø, Aakirkeby og Allinge. Rønne byder desuden på en gågade med en lang række specialbutikker, hvor man kan få stillet sin shopping lyst.