Informationer om Belgien

Har I planlagt at ferien skal holdes i Belgien, så har I her nogle forskellige informationer, som kan være nyttige på jeres ferie. Belgien er et dejligt rejseland, som byder på mange forskellige attraktioner samt en smuk natur. Belgien er desuden en oplagt kør-selv destination for jer, som gerne vil hurtigt frem mod feriedestinationen. 

Fakta Belgien

Fakta om Belgien

 • Areal: 32.545 km²
 • Indbyggere: 10 millioner
 • Helligdage: 1/1, 2. påskedag, 1/5, Kristi Himmelfartsdag, pinse, 11/7 (kun i Flanderen), 21/7 (nationaldag), 15/8, 27/9 (kun i Vallonien), 1/11, 11/11, 25.-26/12.
 • Åbningstider i butikker og banker: Butikker har åbent fra 09.00 – 18.00 på hverdage og fra 09.00 – 16.00 om lørdagen. Banker har åbent fra 9.00-16.00 på hverdage.
 • Valuta/betalingsmidler: Euro. De fleste kreditkort kan benyttes. Rejsechecks kan veksles i banker eller på posthuse.
 • Sprog: Indbyggerne i Belgien taler fransk, flamsk og lidt tysk.
 • Strøm: 220 volt.
 • Nødnumre: 112 Europæisk nødtelefon (alle nødsituationer), 110 Brand/ambulance, 101 Politi
 • Geografi: Belgien ligger centralt i Europa og grænser op til Frankrig, Holland, Luxemborg, Tyskland og Nordsøen. Det lille land har en meget forskellig geografi. Her finder du alt fra flade sletter til middelhøje bjerge. Belgien har også store jordbrugs- og skovarealer.

Trafikale forhold i Belgien

 • Vejstandarden er generelt god. Tilpas dog altid farten efter vejrforholdene.
 • Fartsgrænsen på motorvejene er 120 km/t, landeveje 90 km/t og i byer og bymæssig bebyggelse 50 km/t
 • På de belgiske veje er meget lastvognstrafik
 • Promillegrænsen er 0,5

Klimaet i Belgien

Belgien har et tempereret kystklima. Mellem de forskellige områder findes der dog store forskelle. Vejret kan desuden være meget afvekslende. Man skelner mellem 3 forskellige vejrtyper: Langs kysten er der et ægte kystklima med varme somre og milde vintre. I det centrale Belgien finder man delvist kystklima, men vejret her bliver ikke i lige så stor grad påvirket af havet, og af den grund er temperaturforskellene lidt større her end langs kysten. I Ardennerbjergene øst for Maas og Sambre har man et såkadlt kontinentalklima og her finder man de største temperaturforskelle mellem sommer og vinter. Da området ligger så højt bliver somrene ikke så varme som i resten af Belgien. Vinteren i Ardennene er som regel lang og kold. For hele Belgien er juli og august de varmeste måneder mens januar og februar er de koldeste.

Ferie i Belgien

Feriehusudlejning i Belgien

Ved leje af en feriebolig i Belgien kan I se frem til en ferie med alle muligheder, for at gøre lige præcis det I har lyst til. Ferieboligen, stor som lille, giver jer nemlig private rammer, hvor der ingen fastlagte programmer er - I bestemmer selv og planlægger opholdet som I ønsker det skal være. Når I vælger NOVASOL Feriehusudlejning får I også den service med som I måske kender det fra sommerhusudlejningen i Danmark. Hos NOVASOL kan den centrale kundeservice være behjælpelig, uanset hvor i Europa, der lejes en feriebolig. Så I har altid mulighed for, at få assisatnce i løbet af jeres ophold. Vi har desuden eget kontor i Belgien som både sørger for, at der løbende kommer nye feriehuse, villaer og ferielejligehder til udlejning, og som kan være behjælpelige med forskellige spørgsmål fra vores feriegæster. NOVASOL er nemlig meget mere end en hjemmeside, hvor I kan booke ferieboliger i Europa.