Historie i Belgien

NOVASOL tilbyder flere forskellige ferieboliger i Belgien, som giver jer mulighed for at holde ferie i det lille land med den spændende historie. Den smukke natur, de spændende byer og den rige historie giver jer en alsidig og oplevelsesrig ferie her i Europas midtpunkt.

Ferie i Belgien

Belgien bliver til

I Middelalderen og renæssancetiden var Belgien i social og økonomisk forstand en af Europas mest velstående regioner, men efter at den nordlige del af Nederlandene i det 17. århundrede, under Wilhelm von Oranjes ledelse, havde befriet sig af den spanske dominans, begyndte en periode med økonomisk tilbagegang for Flandern. Det område, som vi i dag kender som Belgien, forblev længere under spansk dominans end Nedelandene og måtte derpå se Habsburg-dynastiet fra Østrig og franske Napoleon holde landets tøjler stramt frem til starten af 1800-tallet. 1815-1830 var under hollandsk styre og derpå udløste et kort oprør landets selvstændighed. Udformningen af den nye belgiske forfatning blev hovedsageligt lagt i hænderne på det fransktalende borgerskab og fransk blev således det eneste officielt anerkendte sprog i landet. Så allerede her blev grundlaget til den stadigvæk aktuelle sprogstrid mellem det fransktalende Vallonien og flamske Flandern født. I slutningen af 1800-tallet, nærmere bestemt i 1898, blev også hollandsk et officielt godkendt sprog.

Krigen sætter sine spor

Udvinding af stenkul og metalindustrien generelt skabte i det 19. århundrede en stærk økonomisk fremgang, og da Europa i den første halvdel af det 20. århundrede jo som bekendt var stærkt præget af nationalistiske trends og tanker, blev også Belgien påvirket af kampene under 1. verdenskrig, 1914-1918, der i nogen grad var centreret om Benelux-landene.

Sporene efter krige var tydelige - ikke mindst i Ardennerne. I Versailles-aftalen fra år 1919 blev Belgien tildelt det tysktalende område ”Eupen-Malmedy”. 1920´erne var som bekendt urolige og omskiftelige år med store økonomiske problemer, som lagde de kedelige grundsten til 2. verdenskrig (1939-1945)

Under genopbygningen efter de seks onde år blev det stadigt stærkere pres – udløst af vedvarende spændinger mellem det hollandsktalende Flandern og det franskorienterede Vallonien – katalysator for de strukturer, som skulle skabe grundlag for decentralisering og devolution. 

Bruxelles ferie

Belgien bliver samlingspunkt for Europa

I den lange årrække fra 1970 til 2002 lagde fem revideringer af forfatningen grunden til en føderal statsopbygning, hvor mange ansvarsområder blev flyttet fra centraladministrationen til de regionale beslutningstagere

I perioden med genopbygning af Belgien profiterede landet også stærkt af det økonomiske samarbejde, som medlemsskabet af EU – tidligere EF – var grundlaget for. I politisk forstand har Belgien styrket sin placering som europæisk grundpille i samarbejdet med USA og i Nato. Landets hovedstad Bruxelles har over årene også udviklet sig til selve Europas hovedstad med Europaparlamentet, og det siger mere om landets udvikling end så mange ord…Ved indføringen af Euroen i 1999 opgav landet sin egen valuta Franc i handelssamarbejdets hellige navn.

Lej en feriebolig i Belgien 

Har I fået lyst til, at opleve Belgien og gå lidt dybere i landets historie og nutid, så kan I med fordel leje en af de ferieboliger som NOVASOL Feriehusudlejning har i Belgien. En ferie i en feriebolig, hvad enten det er et feriehus eller en ferielejlighed, giver jer nemlig friheden til selv, at planlægge den ferie, som tiltaler jer. De private rammer som ern feriebolig giver, gør nemlig, at I ikke skal tage hensyn til fastlagte programmer og spisetider. I kan nyde jeres ferie i ferieboligen, og tage ud til forskellige attraktioner lige når det passer jer. Det har været populært at leje sommerhuse i Danmark imange år, og det er fortsat den ferieform, som de fleste foretrækker i Danmark. I løbet af årene er det også blevet mere populært at benytte sommerhusudlejning, når ferien skal holdes udenfor Danmark. Rigtig mange sætter pris på, at kunne bestemme selv når det er ferie og de individuelle ferieboliger, præget af ejerens smag, sætter en mere autentisk ramme for ferien. Dette vil I også opleve, når I tager på ferie i somemrhus i Belgien. 

Feriehus Belgien leje