Attraktioner i Belgien

I Belgien er der en lang række rigtige gode attraktioner, som vil gøre jeres ferie i Belgien spændende og alsidig. I kan leje forskellige typer af ferieboliger i Belgien,j i flere området i landet. Fra jeres feriehus eller ferielejlighed kan I så tage ud og opleve belgisk kultur, natur og gastronomi. Hvad I gerne vil lave i løbet af jeres ferie, er naturligvis helt op til jer. Mange vælger at kombinere ferien i Belgien med besøg på forskellige attraktioner og byer med et par dages afslapning i feriehuset og nærområdet. Vi har fundet et par oplevelser til jer, som I kan vælge at besøge. 

Ferie Belgien

Oplev noget helt særligt i Belgien 

Atomium er enestående, stor (over 100 meter) og forbløffende – og muligvis den mest usædvanlige attraktion i hele Belgien. Monumentet blev bygget til verdensudstilingen i Bruxelles i 1958 og er absolut et must når man besøger hovedstaden. Atomium består af metalatomer som igen forestiller molekyler. Ved hjælp af elevator og trapper kan man let komme rundt fra kugle til kugle. Der betales entré.

Durbuy er mest kendt for at være „verdens mindste by“ og turistene flokkes her da seværdighederne stadig bliver flere. Den lille by består af 41 små landsbyer og gårde. Indbyggerne er opmærksomme på at de skal bevare deres traditioner og levevis og ikke lade sig påvirke i for stor grad udefra. Blandt seværdighederne kan museet Mégalithes i Wéris nævnes. Her bliver der hvert år opført helt specielle forestillinger hvor de traditionelle karakteristika i regionen står i centrum.

Bryggerier og god mad i Belgien

Belgien er uden tvivl et øl-land. Hvilket land kan prale af mere end 450 forskellige ølsorter? Øllene varierer lige så meget som landskabet i Belgien: Der findes utroligt mange forskellige smage. Du finder alt fra klosterøl til normal pils, fra kirsebærøl til hvidtøl, fra lys øl til mørkebrun øl. Øllet er forankret i både Belgiens kultur og tradition og er langt mere end kun en drik. Mange landsbyer i Vallonien har klostre som har egne bryggerier hvor der fremdeles bliver brygget øl. Et sådant bryggeri finder du for eksempel på stedet Chimay. 

Det belgiske køkken er en skøn blanding mellem det lidt tunge tyske køkken og det mere lette og enkle franske køkken. Udbuddet af mad er også forskelligt fra område til område, og i byerne og på landet. Pommes frites er nok noget af det som de fleste kender fra Belgien og de kan i hvert fald købes alle steder. Muslinger er også noget af det, som er godt at bestille i Belgien. der er selvfølgelig mange måder muslingerne kan tilberedes på, så I må kigge efter det, som tiltaler jer mest. De søde sager, som chokolade og vafler er også nemt at få fingrene i. De belgiske chokolader er kendt i hele verden og I må endelig huske at købe lidt med hjem. Turen hjem fra Belgien i bil, bliver også lidt nemmere med noget sødt til turen. 

Mad Belgien

Folklore og events i Belgien

Belgien er ikke bare politisk delt, men også kulturelt. Indbyggere fra Flandern snakker nederlandsk og beskytter sproget mod indflydelse fra andre sprog. Befolkningen i Flandern levede tidligere hovedsageligt af handel, men havde også sin egen specielle kunstretning. Mange vil sige at de lever mere harmonisk; de har egen ølkultur, tager sig tid til at nyde livet og lever roligt og beskedent. Indbyggere fra Vallonien lever mere efter fransk bondekultur, og har også sit eget sprog og kultur, og de identificerer sig mest med franskmændene. De levede ofte i små fællesskabe og erhvervede sig i landbruget.

I både Flandern og Vallonien har hver by og hvert lille befolkningsområde sit eget musikkorps eller hornorkester. Disse spiller til folkefester eller andre festlige arrangementer. Loppemarked er vældig populært blandt belgiere. Også gade- eller torvemarkeder er populære og her finder man ofte sang og dans. I Belgien er der mange pubber hvor indbyggerne kan slappe af og glemme evt. sorger for en lille stund. Dessuden spiller musikken en vigtig rolle til højtider som karneval, arbejdernes dag (1. maj) osv.

Tegneserier er vældig populære og læses af næsten alle belgiere i alle aldre. Store helte fra tegneserieverdenen har sit ophav i netop Belgien, nemlig Tintin, Lucky Luke og cowboyen Durango, for blot at nævne nogle. Dessuden bliver der produceret mange tv-programmer for børn som også tiltrækker stor opmærksomhed. Disse er er ikke kendte i Danmark, men vældig populære i Belgien. Tager I til Bruxelles, kan I f.eks. se store vægmalerier med TinTin og andre figurer fra historierne. 

Feriehus pool Belgien

Ferieboliger i Belgien 

Når I har bestemt jer for, at den næste ferie skal afholdes i Belgien, så er næste skridt, at finde den feriebolig som passer jer og som ligger lige der, hvor Igerne vil hen. Hos NOVASOL Feriehusudlejning er det muligt at leje flere forskellige typer af feriehuse og ferielejligheder i Belgien. I finder mange flotte landhuse, som er blevet moderniseret, ofte også med lidt ekstra luksus i form af pool eller spabad. Der er også mange ferielejligheder både på landet og i forskellige byer. Disse er oplagte til ferien for to eller hvis I rejser flere sammen, men gerne vil bo hver for sig. NOVASOL har eget kontor i Belgien, og har I spørgsmpl til et ferieophold i Belgien, så har vi altid mulighed for, at få hjælp fra medarbejderne i Belgien, så I kan få en dejlig ferie i Belgien.