Hovden ligger i bunden af Setesdalen, og har i mange år været blandt danskernes fortrukne skisportssteder i Norge. Det er der mange gode grunde til. Når I lejer en feriebolig i Hovden er der kun 3 timer kørsel fra Kristiansand, til I rammer de sneklædte pister. Mange af hytterne i Hovden ligger tæt på alpincentret og byens centrum.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klik for at aktivere kortet

Vinterferie i sneparadiset Hovden 

De fleste, der lejer enten et feriehus eller en hytte i Hovden om vinteren, kommer for at stå på ski. Der findes over 180 kilometer langrendsløjper og Sørlandets største alpincenter med 33 pister, 3 stolelifter og 5 træklifter. Området omkring Hovden er børnevenligt og her findes både skiudlejning, skiskole og cafeteria. Desuden kan familiens unge give den gas i snowparken med masser af udfordringer.

Nogle aftner er pisterne oplyst, så I kan stå på ski efter mørkets frembrud. Når I vil have en pause fra skiløbet, kan I besøge Hovden badeland, som har helårsåbent. Det er et paradis for børn og barnlige sjæle. Prøv en svømmetur i det udendørsbassin hvor vandet er 30 grader og sneen daler omkring jer – en unik oplevelse.

Vinterferie i Hovden

Feriehuse og hytter til leje i og nær Hovden 

I og omkring Hovden er der flere forskellige typer ferieboliger, som alle ejes af private personer. At ferieboligerne i Hovden er ejet af forskellige personer, afspejles også i boligernes indretning. I vil sjældent møde to ferieboliger med ens indretning. Det betyder samtidig, at der gerne skulle være en feriebolig for enhver smag og ethvert behov. 

I kan f.eks. vælge de store, luksus feriehuse i Hovden, hvor der er skruet op for de lækre indretningsdetajler og ekstra faciliteter. I kunne leje et feriehus med spabad og sauna. Efter en dejlig dag på pisterne, kan I slappe af i det varme vand og saunaen, hvor de kolde tæer og ømme muskler får et ekstra boost energi. Disse feriehuse har typsik plads til +10 personer, hvilket også gør demoplagte til en vinterferie med vennerne eller for flere generationer. 

En hyggelig hytte i Hovden med brændeovn i stuen giver også vinterferien i Norge lidt ekstra velvære. Den varme pejs sætter stemningen for en hyggelig aften med god mad, et par glas vin og afslapning i de bløde møbler. 

De helt klassiske norske hytter er for jer, som sætter pris på en ferie med masser af stemning. Hytterne er ofte lidt mindre og idrettet i klassiske norsk hyttestil. Her bor I ofte midt i den smukke natur, lidt væk fra by og skisportsområderne. 

Feriehus i Hovden

Ferie i Hovden når sneen smelter 

Når sneen smelter og de grønne vækster pibler frem, forvandler Hovden sig til et mekka for naturelskere. Pak rygsække og tag på vandring i de smukke fjelde og nyd den klare, rene luft. I kan gå på egen hånd eller deltage på en guidet tur. Der findes også masser af cykelruter og mulighed for at leje mountainbikes. Tag på elgsafari og få en eventyrlig oplevelse eller besøg nogle af de spændende historiske museer i omegnen.

Med en ferielejlighed i Hovden som base for jeres ferie i Norge, kan I også rappelle i fjeldet og stå på rulleski på de mange stisystemer. For lystfiskerne findes der masser af gode fiskepladser i området. Er I til golf? Så ligger Ørnefjell golfbane kun en kort køretur fra Hovden. Endelig kan I forkæle jer selv med et besøg i Hovden Badeland og spa, hvor I tilbringe nogle skønne timer i velværeafdelingen og slappe af i sauna og dampbade.

| Administrator