Feriehuse til en Ø-ferie i Kroatien

Drømmer i om sydens sol, varme himmelstrøg og en ferie på en hyggelig ø, hvor det azurblå hav ligger for jeres fødder? Med over 1200 smukke øer i alle størrelser kan I finde mindre øer, med unikke lokalsamfund omgivet af smuk og uberørt natur samt de lidt større øer, hvor i kan opleve de mere traditionelle turist-byer, og deres mange muligheder for aktiviteter. Her finder I aktiviteter ved vandet, restauranter og en række unikke seværdigheder, hvoraf enkelte kan dateres tilbage til antikken. En ø-ferie i Kroatien vil give jer mulighed at opleve nye lokele kulturer, smuk natur og lade jer boltre i bølgen blå - der vil kort sagt altid være en fantastisk ø at udforske!

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klik for at aktivere kortet

Kroatiens smukke natur, antikke fæstningsværker, havne og gader har faktisk fundet vej til Hollywood, og har således dannet baggrund for indspilningen af HBOs succes-serie Game of Thrones. Omkring byerne Dubrovnik og Split, er omgivet af fantastiske øer, hvor NOVASOL udlejer både feriehuse og ferielejligheder og så er du kun en bådtur væk fra 10 steder, der har lagt scene til Game of Thrones. Kroatiens øer bliver mere og mere berømte, som turister får øjnene op for landets mange muligheder. Blandt de mest besøgte øer, kan man nævne Pag, Krk, Brac og Hvar, der alle har fantastiske strande. Find inspiration på siden her, eller gå opdagelse blandt vores mange ferieboliger i Kroatien og glæd jer til feriedage ved det smukke hav, god mad og ture rundt til de historiske lokationer og charmerende byer.

ø-ferie i Kroatien feriehus

Oplev Game of Thrones på tætteste hold i et ferihus nær Dubrovnik og Split:

Kroatien har ry for en fantastisk natur og massevis af smukke gamle bydele og maleriske borgfæstninger. Dette ry har fundet vej til Hollywood og HBO, der i de seneste år flittigt har brugt flere lokationer omkring Dubrovnik og Spilt som kulisse til den famøse succes-serie Game of Thrones. Fra et feriehus eller ferielejlighed på øen Mljet eller på en af de mindre øer langs Dubrovnik Riveraen har i ikke langt fra en dagstur til byen Dubrovnik hvor i kan opleve intet mindre end 8 kulisser fra Game of Thrones. Disse tæller blandt andet Mieeta tower, Diocletians Palads, Lovrijenac fortet, Bokar fortet der danner ramme om King’s Landing i serien samt udsigtspunktet Pile, der danner ramme om Black bay i serien. Fra jeres ø-ferie i Kroatien kan i også besøge øen Lokrum, der danner ramme om den frodige by Qarth i serien. Øen Lokrum er facinerende og her kan i virkelig opleve historiens vingesus. Ifølge sagn siges det, at Ricahard Løvehjerte søgte ly på denne ø, efter at hans skib forliste på vej hjem fra et korstog. Fra de yderst populære ferieøer Brac og Hvar har i ikke langt med båd til den spændende by Split, hvor i også finder kulisser fra Game of Thrones. Således kan i her opleve det betagende Klis fort, der danner rammer om en af de tre slavebyer i serien. Fra fortet er der panoramaudsigt over Split og den smukke dal bag byen. Klis fortet er også en oplagt destination for de der ønsker en aktiv ferie med vandreture i smukke omgivelser. Så er i fans af Game of Thrones eller interesserede i historie, får i med et feriehus på en ø i Kroatien mulighed for at opleve de maleriske kulisser, helt tæt på!

Hvorfor holde ø-ferie i Kroatien:

Når i vælger at tage på ø-ferie med et feriehus, er en ferielejlighed, en villa eller et feriehus det oplagte valg for jer, hvis i vil have mest mulig frihed til at vælge hvordan ferien skal forløbe! I bestemmer selv om i vil nyde solens stråler på stranden hele dagen, om i vil være kulturelle og besøge de mange maleriske middelalderbyer eller tage på ø-rundfart i det tyrkisblå vand og besøge flere smukke øer på en enkelt dag. Når i holder ø-ferie i Kroatien, får i mulighed for at leje flere feriebolgier med privat pool, hvor i trygt kan tage sol eller køle ned efter en lang dag. Bestemmer i jer for at tage på længere dagsture, enten i bil eller med båd, for at opleve Kroatiens mange muligheder og perler, bestemmer i selv hvad der skal ses, om i vil opleve den skønne natur eller øernes spændende kulturer. I bestemmer også selv, med valget af feriehus, om der er lagt op til en afslappende ferie, en aktiv ferie eller en kulturel ferie. Vigtigst af alt er at i med et feriehus i Kroatien, selv bestemmer tempoet. I er nemlig 100% uafhængige af tidsplan og andre stressende faktorer. Her er der ingen guider der puster jer i nakken. Et feriehus vil give jer et fantastisk udgangspunkt for en solrig ferie på en ø i Kroatien!

Feriehuse på øen Kali

Feriehuse på populære øer i Kroatien:

Det fantastiske ferieland Kroatien giver jer rige muligheder for at holde en sand ø-ferie på en af mange fantastiske paradisøer. Her er noget for enhver smag. Uanset om i er på udkig efter en afslappende, aktiv eller kulturel ø-ferie, kan i finde det på Kroatien mange fantastiske øer. Kroatien har mere end 1200 øer, og NOVASOL har nøje udvalg 36 af de allerbedste, hvor vi udlejer privatejede feriehuse, villaer og ferielejligheder, med lækre faciliteter som eksempelvis privat pool. Drømmer i om en ferie ved vandet på nogle af de mest fantastiske strande som Europa kan tilbyde, så er Kroatien det helt rigtige valg for jeres familie. Blandt de mest populære øer kan man nævne øen Brac, der blandt andet byder på to af de bedste strande i Kroatien, nemlig Lovrecina Strand og Zlatni Rat, bedre kendt som Kroatiens Gyldne Horn. Her har i masser af mulighed for at prøve kræfter med sjove vandaktiviteter og i finder et fantastiske rivera-miljø, med lækre restauranter, seværdigheder fra middelalderen og spændende butikker, hvor i kan shoppe løs. Herudover kan man nævne øen Hvar, der ligeledes har en af Kroatiens bedste strande, nemlig Ubala Dubovica, hvor i finder masser af små hyggelige bugter og laguner med lavt vand, som børnene kan lege i. Hvar by er relativt eksklusiv og er famøs for sin hyggelige renessanceby med en smuk borgfæstning, hvor i finder masser af hippe barer, cafeer og restauranter. Generelt er byen også kendt for sit natteliv.

Feriehuse på smukke øer i Kroatien:

Af de mindre kendte, men ikke desto mindre spændende øer kan man nævne Lastovo, der omgivet af azurblåt hav, byder på et spændende restaurantliv, skøn natur og masser af aktiviteter ved vandet. Dernæst kan man nævne øen Pag, der ligesom Hvar er kendt for sit skønne natteliv. På pag finder man også den lille og hyggelige fiskerby Lun, hvor der virkelig er plads til at stresse af, vandre på klipper og nyde livet langs stranden. På øen rab finder i en af Kroatiens smukkeste og mest børnevenlige strande, nemlig Rajska Plaze. Selve byen Rab er et besøg værd, her finder i et betagende middelalder borg og dertilhørende bymur der kan udforskes til fods. Den måske smukkeste ø, hvor NOVASOL udlejer ferieboliger er øen Losinj. Øen er ikke ret tæt befolket og her er masser af uberørt natur, som i let kan udforske og opleve. Øen har en lang og smuk kyst, med fantastiske strande som Veli Zal, hvor i let kan få flere dage til at gå – måske er i heldige at spotte en delfin. Her er der også mulighed for at vandre på betagende stisystemer og slutte dage af med et godt måltid mad, inspireret af Middelhavet. Hos NOVASOL finder i altså en lang række øer, hvor i kan leje feriehus. I kroatien er der er rig mulighed for en ø-ferie med badning, aktivitet og kulturelle udflugtsmuligheder. Kan i heller ikke beslutte jer for hvilken ø og hvad i vil se på jeres ferie? Så frygt ej. Mellem mange af øerne går der nemlig både og færger flere gange om dagen og således kan i opleve flere af Kroatiens mange fantastiske øer, på en ferie!

Feriehuse på øen Brac

Aktiviteter og seværdigheder ved vandet:

Mange af vores gæster vælger feriehuse til en ø-ferie, grundet de lokale strande, den bagende sol og de mange aktivitetsmuligheder. Dette med god grund. Kroatiens mange øer er selvsagt et eldorado for de der drømmer om oplevelser og aktiviteter ved vandet. Fra jeres feriehus har i ofte både fantastiske udsigt over havet og i vil befinde jer tæt på havet, hvorfor oplevelser blot er et stenkast væk. I Kroatien i kan for eksempel besøge den maritime nationalpark Kornati, en af Kroatiens otte seværdigheder på UNESCOs verdensarvsliste. De mange spændende øer i Kroatien byder ligeledes på et væld af sjove og udfordrenge vandsportsgrene i det lækre tyrkisblå vand. Det er nærmest kun fantasien der sætter grænser. I kan blandt andet tage et dykkerkursus, få guidede ture med snorkel eller med dykkerflaske og opleve spændende skibsvrag, betagende undervandsgrotter og selvfølgeligt fisk i alle regnbues farver. På mange af øerne i Kroatien er det muligt at tage på en bådudflugt, der kan vare hele dagen. I kan enten selv leje en båd og udforske øerne på egen hånd, eller du leje en båd med skipper og besætning, som kan sejle dig rundt til interessante steder og fortælle om områderne. Undervejs vil i få mulighed for at snorkle og bade i det lækre vand. Skal der skal være fart over feltet og skal addrenalinen pumpe, kan i mange steder prøve de mere ekstreme vandsportsgrene, som at stå på vandski eller leje jetski. I kan også få tur i en Powerboat eller blive trukket i faldskærm efter en speedbåd. Ved de mange strande har i også mulighed for at spille strandfodbold eller beachvolley, og for de mindste vil der nogle steder være mulighed for legeplads. Mulighederne er mange og det er kun fantasien der sætter grænser når man holder ø-ferie i Kroatien.

Lokale specialiteter, tips og tricks til ferien i Kroatien

I Kroatien ligger der nogle af Europas bedste sandstrande samt otte nationalparker og hele otte skønne kulturelle og naturlige seværdigheder, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Med andre ord er der altid noget af se eller en fantastisk strand på en ø, hvor i kan slappe af. Udover alt dette er Kroatien et af de mest solrige lande i Europa, hvorfor det er en ideel destination for jeres næste ø-ferie. Kroatien har været under flere folkstyrer imellem de omkringliggende nationer, hvorfor landet byder på særpræg fra et væld af forskellige kulturer og inviterer til mange forskellige historiske monumenter. I bør bestemt leje en båd med eller uden skipper, og tage på ø-hop. En fantastisk oplevelse for hele familien!

Ø-ferie i Kroatien

 

| Redaktør
(Først publiceret )