Hold en spændende ø-ferie på Solskinsøen, Gourmetøen, Klippeøen - nemlig Bornholm. Kært barn har mange navne, som man siger, og de mange forskellig navne er meget sigende for Bornholms mange muligheder og fantastiske natur. Bornholm er kontrasternes ø, og på trods af sin beskedne størrelse, vil I finde en smuk og varieret natur, der ikke kan opleves andre steder i Danmark. De stejle, forrevne klipper på den nordlige kyst af Bornholm bliver til et bølgende bakkelandskab med frodige skove på midten af øen. På sydøen finder i  fantastiske sandsstrande med hvide klitter, der er blandt de bedste i Europa. I bestemmer selv hvilke omgivelser, der gør jeres ø-ferie perfekt.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klik for at aktivere kortet

Hvorfor vælge ø-ferie på Bornholm?

Skal I på ø-ferie og vælger skønne Bornholm som jeres destination er i ganranteret masser af solskin, noget af Danmarks måske smukkeste natur, masser af sjove aktiviteter og gastronomi i verdensklasse. Fra et sommerhus eller en ferielejlighed på Bornholm, får I friheden til helt selv at vælge hvordan og hvorledes I vil bruge jeres feriedage. Sommerhusene på Bornholm ligger ofte tæt på natur, aktiviteter og ikke mindst de fantastiske strande, hvilket gør at de sagtens kan bruges som alternativ til andre overnatningsmuligheder, der primært er koncentrerede i de større byer. En ferie i et feriehus giver jer mulighed for selv at bestemme, om dagen skal bruges i solen på stranden, i komforten af jeres feriehus ved poolen eller om I vil på længere dagsture blandt den skønne natur og spændende kultur, der findes på øen. Med et feriehus behøver i heller ikke gå på kompromis med noget, i kan nemlig selv bestemme alle de faciliteter, der gør jeres ferie speciel. Det kunne for eksempel være sauna, pool, havudsigt eller mange andre ting som i kan få med et feriehus på Bornholm. På en sommerhusferie er I altså 100% uafhængige af tidsplan og andre stressende faktorer. Et feriehus vil give jer et fremragende udgangspunkt for jeres ferie i solrige ø-ferie på Bornholm. Som noget af det bedste, kan i på Bornholm kan i leje feriehuse i kortere perioder og dermed få mulighed for at tage mini-ø-ferier eller forlængede weekender i dette danske paradis.

Ø-ferie på Bornholm

Hold badeferie på Bornholm

Bornholm er kendt for at have nogle af Danmarks allerbedste sandstrande, hvoraf flere er meget børnevenlige. Booker I ferie på Bornholm gennem NOVASOL sommerhusudlejning får i mulighed for at holde en rigtig lækker badeferie for hele familien. Nordøens flotte klippelandskab, omkrandser flere steder de fantastiske sandstrande. Et scenarie, der kan lede tankerne hen på eksotiske rejsemål som Mallorca eller Kroatien i Sydeuropa. Bornholm bliver i folkemunde kaldt Solskinsøen, hvilket kommer af øens mange soltimer. Således leverede Bornholm hele 330 solskinstimer i Juli, hvilket er 55 timer mere end det danske gennemsnit. Dette betyder at i med en ø-ferie på Bornholm ofte vil have gode forudsætninger vejrmæssigt for en dejlig badeferie i den bagende sol. De mange soltimer og øens placering i Østersøen gør endvidere, at badevandstemperaturen omkring Bornholm hurtigt bliver relativt varmt og forbliver varmt sommeren ud og giver jer gode forudsætninger for at bade og hygge jer på stranden.

Skal man nævne nogle af de bedste steder at holde badeferie på Bornhlm, kommer man ikke udenom øens perle, Dueodde. Den verdenskendte sandstrand ligger på Bornholms sydligste spids, og er øens ubestridte største sandstrand. Dueodde strand er kendt som en af Danmarks smukkeste strande, hvilket især skyldes de kridhvide strandsand. Stranden er omkrandset af en høj og kilometerlang sandklit. Faktisk er sandet på Dueodde strand så fint og hvidt at det tidligere er blevet anvendt i timeglas. Stranden er helt perfekt for jer der ønsker en esotisk ø-ferie i Europa.

Andre nævneværdige strande, hvor i kan holde en dansk badeferie er Balka strand. Her vil i møde en yderst børnevenlig strand, med lavt vand og små laguner hvor børnene kan lege, mens i nyder Bornholms bagende sol. Det samme gælder, hvis i holder badeferie ved Sandvig, her er stranden meget sikker for børn, og det lave vand gør at de nemt kan lege, uden alt for meget opsyn. Vil i opleve sydlandske klippe kyster bør i tage et smut til de lækre strande ved enten Sandvig eller ved Sandkås. På Bornholm vil i ved de fleste strande kunne søge læ i en af de mange gryder, som klitterne danner. Her vil i kunne ligge et håndklæde, bage i solen og nyd en is i fred og ro, afskærmet fra sommervinden. Ved de fleste strande finder I en iskiosk, toiletforhold og livredere i højsæsonen.

Feriehuse ved Dueodde

Hold ferie ved populære destinationer på Bornholm

Et af de mest populære sommerhusområder på Bornholm er Nexø. Det gamle fiskerleje er idag Bornholms anden største by og rummer en masse spændene oplevelser og gode strande til jeres ferie. Her kan i besøge byen mange hyggelige gamle gader og stræder og få jer et souvenir med hjem. I kan besøge den smukke kirke, Bornholms jernbanemuseum, Bornholms sommerfuglepark, Nexøs 18 hullers golfbane eller Bornholms tropeland, der ligger få minutter i bil eller på cykel uden for Nexø. I Nexø kan i også se Martin Andersen Nexøs barndomshjem, hvor blandt andet romanen Pelle Eroberen blev skrevet. Er i til specialforetninger og shopping kan I besøge Nexø torv. Her kan i finde alt hvad hjertet end kunne begære og om sommeren kan i opleve jazz musik på dette skønne torv. Et stenkast fra Nexø finder i Nexø sydstrand - en af Bornholms bedste badestrande med et rigt fugleliv og lavt badevand, så børnene kan lege uden for meget opsyn.

En af de mest populære natur og badeområder på Bornholm er Dueodde. Her sender NOVASOL hvert år massevis af glade feriegæste i sommerhus. De fleste gæster vender år efter år tilbage til dette fantastiske område, simpelthen fordi det har så meget at byde på og tilbyder noget for enhver smag. Dueodde strand står som et af de helt store trækplastre, med sit fine hvide strandsand. Faktisk kan stranden betegnes som en af Europas bedste badestrande. Dueodde strand har utroligt klart og rent vand, samt et stort antal revler, hvilket gør at vandet har lav dybde og dette sikrer selv de mindste en dejlig badeferie. Hvis solen og vandet bliver en smule for meget for jer, kan i tage på udflugt op i Dueodde Fyrtårn. I kan tage op til toppen af tårnet og blive betaget af den smukke panoramaudsigt over Bornholm og Østersøen. Dueodde strand er relativt lang, og booker i sommerhus i Snogbæk kan i også let få glæde af den, da den strækker sig fra Bornholms sydspids og helt til Snogebæk.   

Hold ferie i Danmarks eneste rigtige bjerglandsby Gudhjem. Her finder i masser af aktiviteter og spændende oplevelser, som hele familen vil kunne få glæde af. I Gudhjem vil i kunne få mange dage til at gå med at gå på opdagelse i de gamle stejle gader, på den fantastiske havn og de mange spændede butikker, som byen byder på. Rundt omkring i Gudhjem vil i finde massere af hyggelige cafeer, hvor i kan nyde den Bornholmske specialitet, Sol over Gudhjem. Et stykke smørrebrød, med røget sild æggeblomme, løg og radisser. Fra Gudhjem kan i også tage en dagstur til Christiansø, Danmarks østligste punkt. På øen kan i gå på oplevelse i det gamle øsamfund og christian den Vs gamle fæstning. I gudhjem kan i også opleve en masse museer, herunder Landbrugsmuseet og Oluf Høst Museet. Gudhjem har som mange andre større byer sin egen svømmehal og biograf, hvor i kan tage ind og hygge jer, hvis vejret ikke arter sig eller hvis solen bliver en smule for meget.

Oplevelser på Bornholm

Ferieaktiviteter ved vandet

Fra jeres sommerhus på Bornholm er der mange muligheder for aktiviteter ved vandet. På den konstrastfyldte klippe ø, finder i alt fra smukke sandstrande til det gamle fæstningsværk Hammerhus, hvorfra i har panoramaudsigt over Østersøens brusende bølger. Det er utroligt populært blandt mange af vores gæster af dykke på Bornholm, faktisk byder øen på noget af Danmarks bedste dykkermiljøer. Her kan I slå jer løs både med snorkel og flaske. Langs kysterne kan i opleve de mange smukke klipper undervands, og drager i en smule længere ud til havs kan i dykke i mange forskellige vrag så som Nordeuropas største skibsvraag Fu Shan Hai eller en russisk ubåd. Dyrkkeroplevelsen bliver kun bedre af, at sigbarheden og fiskebestanden er høj rundt om Bornholm. De lange kyststrækninger og den lette adgang til Østersøen giver jer rig mulighed for at prøve kræfter med havkajak, en naturoplevelse for sig. Uanset om i er øvede eller begyndere kan i forsøge jer med havkajak på Bornholm og skulle i have brug for en instruktør, kan i sagtens finde det, blandt andet omkring Svaneke.

Klipperne langs Bornholms kyst ligger selvsagt op til at blive udforsket. Og hvilken anden måde kan man bedst opleve klipper? Ved at klatre på dem! Klatring på Bornholm er yderst populært og faktisk noget som hele familien kan detage i. Hvis dette lyder som noget i gerne vil prøve kan i kontakte Nature Event. Er i alligevel på stranden, burde i gøre jer selv den tjeneste at prøve Windsurfing. Bornholms unikke placering i Østersøen gør nemlig at forholdene til windsurfing er ganske gode, og i kan altid finde et sted hvor det blæser. En ideel strand hvis i vil prøve Windsurfing er Dueodde Strand eller Balka strand. Her kan i også finde kyndige instruktører, der vil give jer mulighed for at leje udstyr, den bedste start og gode tips til windurfing. Har i brugt rigtig meget tid ved kysten og trænger til noget andet en sol, varme og dejlig badevand, er en cykeltur på en af Bornholms mange cykelruter oplagt for jer! Her kan i finde ruter til hele familien uanset om turen skal være udfordrende eller afslappende. Der er ligeledes rige mulighder for at mountainbike i de store skove og i det kupperede tærren. På Bornholm står aktiviteterne i kø! De listede i overstående er blot et udsnit af det der kan dyrkes på Bornholm. Udover disse kan i også spille golf flere forskellige steder, ride på guidede ture, fiske både i sø og ved havet samt tage på betagende vandreture. Har i ikke allerede booket en ø-ferie, så burde i se vores mange fantastiske sommerhuse på Bornholm!  

Aktiv ferie på Bornholm

Lokale specialiteter samt tips og trick til din ferie på Bornholm

Når i besøger Bornholm, bør i gøre jer selv den tjeneste, at smage på nogle af øens mange Gastronomiske specialiteter. I kan for eksempel boltre jer i lokale specialiteter som Kjærstup Chokolade, Boisen is, Svaneke øl, Lehnsgaard rapsolie, Bornholmske rugkiks, mel fra Bornholms Valsemølle, Bornholmer Akvavit, ost fra Klemensker Mejeri, Bornholmer Sennep og mange mange flere. Husk at disse specialiteter sagtens kan tages med hjem og nydes eller bruges som gave. Bornholm er medvirkende i organisationen Regional Madkultur. Dette betyder at mange af øens butikker, restauranter mv. arbejder på at fremme udbuddet af lokale fødevareprodukter til både bornholmere og turister. Kig efter det regionale madkultur mærke når i er på shopping eller ude og spise, for at få den autentiske Bornholmske madoplevelse!

Bornholm har en stor tiltrækningskræft på mange kunstnere, som kommer til øen for at lade sig inspirere af lyset, stemningen og den smukke natur. Det er de færeste steder i Danmark, hvor man finder så mange kreative mennesker samlet på så lille et sted. Glaspustere og keramikere har slået deres ry fast, og overalt på øen kan I finde værksteder hvor de dygtige kunstnere fremstiller, udstiller og sælger deres kunst. Der er mange muligheder for at få en anderledes, håndlavet unik souvenir med hjem. Book et sommerhus på Bornholm allerede i dag og begynd at glæde dig til de mange oplevelser der venter på din danske ø-ferie.

Sommerhusudlejning på Bormholm

 

| Redaktør
(Først publiceret )