Sommerhuse på de danske øer

Danmark har en række dejlige øer - faktisk 1.419 af slagsen, hvoraf 72 er beboede. At holde ferie på en ø er særligt. Nærheden til vandet sætter en særlig stemning og ofte er livet på en ø, noget anderledes end på fastlandet.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klik for at aktivere kortet

NOVASOL udlejer sommerhus på mange af de skønne danske øer. Hver ø og hvert sommerhus har sit eget særpræg, så det er oplagt at planlægge et ø-hop rundt i landet. Sommersæsonen er naturligvis der, hvor flest lejer et sommerhus, men i efteråret og om vinteren er der også meget skønt på de danske øer. Så måske skulle temaet for jeres kommende ferier være; Ø-liv.

Har I lyst til at leje et sommerhus i Danmark, så kunne i kursen mod en af øerne og holde en rigtig ø-ferie.

Sommerhuse på Fanø

Sommerhuse på Fanø

Den lille ø i Vesterhavet, byder på mange ferieoplevelser af en særlig slags. På Fanø venter jer et naturparadis, med hvide sandstrande og Vadehavets magi. Øens maritime historie vil ledsage jer overalt.

I kan nyde en række vidunderlige aktiviteter, i den friske luft. Lad jer blæse igennem af vinden og nyd at kunne trække jer tilbage til sommerhuset. Hvert år i juni kan I opleve Dragefestivalen, som er en særlig forestilling, både for deltagerne og for tilskuere. På Danmarks første og ældste golfbane kan I gå en runde, mens I skuer over de smukke klitter og havet - en pause for krop og sind!. Når I tilbringer jeres ferie på Fanø, så skal I også huske, at besøge de mange antik butikker og forskellige kunsthåndværkere, hvor I kan finde unikke smykker, keramik, glas, stearinlys og malerier. Fanø danner også rammen om den årlige strikkefestival, hvor hele øen ”vikles” ind i garn. Det er bestemt værd at komme forbi strikkefestivalen, også selvom I ikke selv mestre strikkepindene. 

Sommerhuse på Bornholm

Sommerhuse på Bornholm

Det kan nok ikke komme bag på jer, at Bornholm er den danske ø, hvor sommerhusene er i højeste kurs. Solskinsøen Bornholm er kendt og elsket af mange, også udenfor Danmarks grænser. I sommersæsonen er det på Bornholm der først bliver meldt om udsolgt, så vær gerne i god tid, når I skal leje et sommerhus på Bornholm.

Øens popularitet skyldes ikke kun de mange, dejlige solskinstimer. Den herlige blanding af museer, gamle møller og rundkirker, håndværk og naturlige skønheder, betager alle. Den charmerende ø i Østersøen imponerer ikke kun med de gode badestrande. Grønne bøgeskov, en bred vifte af fritidsaktiviteter for unge og gamle, historiske bygninger og naturskønne cykelstier, giver jer alt hvad der skal bruges for at få en skøn ferie. På denne unikke ø kan I både holde afslappende feriedage, dage med fuld aktion og dage med fordybelse i historien. I de hyggelige byer kan I finde alle slags butikker og gode restauranter, hvor I kan smage de mange specialiteter som øen efterhånden er blevet verdensberømt for. En tur til et af de lokale røgerier, for at få et stykke med ”Sol over Gudhjem”, er et must!

I kommer heller ikke til at mangle spændende udflugtsmål. Hammerhus er et must, når I er på Bornholm og Ekkodalen, hvor I kan finde ud af hvad Møller drikker. De 4 smukke rundkirker på øen skal I også besøge. En god heldagsudflugt kan gå til Christiansø, som også byder på masser af ø-charme, hyggelige gader, smukke gamle huse og smuk natur. Lej et sommerhus til en ø-ferie på Bornholm og oplev alt dette og meget mere!

Sommerhuse på Als

Sommerhuse på Als

Hvis I synes det er fantastisk, at holde ferie i et område som både har hav, skov, fjorde og masser at spændende og alsidige oplevelser indenfor kort afstand, så er Als det helt rettet sted for jer, at leje et sommerhus i Danmark.

Det smukke og imponerende slotte i Sønderborg er en spændende oplevelser for både store og små. Stedets dramatiske historie og de flotte omgivelser, skaber rammerne om en spændende dag. I kan også tage et smut til Gråsten Slot, sommerresidens for den danske kongefamilie. I kan gå rundt i slotshaven, som grænser helt op til slottet, men naturligvis kun når der ikke er feriegæster. Besøg Dybbøl Mølle og historiecenter Dybbøl Banke, som fortæller den barske historie om krigen i 1864, som satte sine tydelige spor i det sønderjyske område. For den nysgerrige familie er en tur til Universe, den videnskabelige forlystelsespark, helt oplagt. Her kan hele familien kaste sig ud i spændende eksperimenter og interaktive spil.

Naturen på Als er smuk, så I skal huske at tage jer tid til at nyde de mange forskellige udsigter og smukke pletter. Gå f.eks. en tur på Gendarmstien, hvor soldaterne holdte vagt i 1864. P stien går i langs vandet og inde i skovområderne. I naturreservatet Trillen kan I spotte øens mange fugle. Tilbuddet er varierede muligheder for en tur ud i naturen - dykning, havkajak, ridning, golf og fiskeri er ideelle aktiviteter for en ferie i sommerhus på Als.

Sommerhusene på Als er vidt forskellige, indrettet efter den enkelte ejers smag. På Als er der en hel del nyere sommerhuse, hvor der er lagt vægt på funktionalitet og et moderne udtryk, dog stadig med elementer af den klassiske danske sommerhushygge. Mange af de nyere sommerhuse er indrettet med aktivitetsrum og nogle med en dejlig indendørs pool. De klassiske sommerhuse, hvor hygge, sjæl og nærvær er i centrum, findes naturligvis også på Als. Fra mange af disse sommerhuse har I en dejlig udsigt over vandet, som kan nydes fra terrassen, når solen står højt og himlen er blå.

Sommerhuse på Langeland

Sommerhuse på Langeland

Denne lange ø tilbyder alt til en spændende og afslappende ferie. Her kan I holde en dejlig pause fra hverdagen, væk fra stress og jag. I stedet for nyde en smuk natur, frisk luft, smukke strande og charmerende byer. På Langeland er der også masser af små vejboder og gårdbutikker, hvor sæsonens frugt og grønt sælges. Køb en bakke friske, solmodne jordbær og nyd dem på sommerhusets terrasse. Det er sommer i Danmark.

Aktiviteter af enhver slags finder I på Langeland. Hvis I er på øen i juli, så skulle I tage og Bagenkop, hvor der hvert år holdes en stor havnefest. Besøg også Rudkøbing, som vil tiltrække med dens traditionelle charme og samtidig travlhed i butikkerne og de mange små gader, som har noget nærmest magisk over sig. I kan også opleve rigtig vilde heste, der lever i naturen på Langeland. Hestene er ikke kun en turistattraktion, men også en naturoplevelse af en særlig slags.

I skal naturligvis også besøge de dejlige strande, som især om sommeren er til stor glæde for alle. Lad ungerne hygge sig i sandet, mens I læner jer tilbage i liggestolene og nyder fuglesang og bølgeskvulp. En dejlig dag på stranden afsluttes bedst, når I tænder op i grillen ved sommerhuset og samles på terrassen. Vil I gerne strække benene og samtidig være omgivet af smuk natur og hav, så skal I gå en tur på Øhavsstien. Dovns Klint er også en af ”must see” attraktionerne på Langeland. Dovns Klint finder I helt nede på den sydlige del af øen. De smukke skrænter, træerne og kysten er en smuk kulissen til f.eks. en picnic.

 Lej et feriehus på Langeland og oplev øens mange glæder!

Andre danske øer

NOVASOL tilbyder jer at leje danske sommerhuse på mange andre øer end de få nævnt i ovenstående. For eksempel på den lille, smukke ø Møn, med sine unikke landskaber, er et paradis for naturelskere. I kan naturligvis også "nøjes" med dagsudflugter til de forskellige øer, mens I holder sommerhusferie et sted i Danmark. Smut f.eks. til Anholt, hvis I holder ferie på Djursland eller tag til Læsø, hvis I holder ferie i den nordøstlige del af Jylland.

Ø ferie på danske øer

 

| Administrator
(Først publiceret )