Lystfisker feriehuse i Tyskland

I Tyskland er sportsfiskeri blandt de allermest populære fritidsaktiviteter. Der findes også rigtig gode fiskemuligheder over hele landet, så I skal slet ikke rejse så langt, for at prøve lykken som lystfisker udenfor Danmark.

NOVASOLs lystfiskerhus finder I i flere af Europas bedste fiskeområder, og langt de fleste af disse sommerhuse, kan lejes hele året.  

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klik for at aktivere kortet

Lystfiskerferie fra hav til ferskvand

Fiskemulighederne ligger ofte lige udenfor sommerhusets dør.  For lystfiskeren byder Tyskland på mange varierede fiske muligheder. Elve, kystlandskab og små og store søer, sørger for at alle kan finde sit fiskeparadis, uanset hvilken fiskemåde man foretrækker. Desuden byder de tyske farvande, på mange forskellige fiskearter. Fiskeferie er en spændende og familievenlig ferieform. Lejer I et lystfiskerhus ved Østersøen eller Nordsøen, garanterer vi udemærkede forhold for havfiskeri. Mange steder er det også muligt at tage på dagsturer med en kutter. De lokale søulke deler gerne ud af deres tips og gode fiskehistorier.

Skulle det friste mere med indlandsfiskeri, anbefaler vi et feriehus ved de store søer i Mecklenburg-Vorpommern. Også i nabostaten Brandenburg finder I NOVASOLs feriehuse for fiskere. I de naturskønne og fredfulde omgivelsene er det plads nok til alle, og hyppige ringe i søerne, vidner om et rigt fiskeliv. Her er det bare at kaste snøren ud og vente på at noget skal ske.

Feriehus fiskeri

Fiskeferie ved Østersøkysten

NOVASOL har feriehuse i hele Europa som passer til en aktiv ferie, og Østersøkysten er et udemærket valg, til en oplevelsesrig fiskeferie. Særligt populære er udflugterne med de robuste fiskeskuttere, som tilbydes langs hele kysten. Erfarne kaptajner røber deres «hemmeligheder» og viser jer, hvor chancen er størst, for at få fangst.

Fiskekutterne stævner du fra en række havne langs Østersjøen. Længst mod vest finder I traditionsrige fiskerhavne, som Kappeln og Eckernförde, som begge ligger en kort biltur fra feriehusbyene Schönhagen Strand og Schleiblick. Længere mod øst ligger Heiligenhafen, nær feriehusbyen Süssauer Strand, et godt udgangspunkt for jeres ferie i Tyskland.  Også fra Sassnitz på Rügen sejler fiskekuttere dagligt du på havet med spændte feriegæster om bord. Rügen er Tysklands største ø og kan friste med et mange aktivitetsmuligheder både til lands og til vands. Feriehusbyen Baabe på Rügen er et perfekt udgangspunkt for en oplevelsesrig ferie i et åbent og indtrykksfyldt landskab. De forskellige ture med fiskekutterne er populære, så undersøg gerne på forhånd hvilke alternativer der findes. I juli og august er det højsæson, og en god ide at bestille tid til en sejltur på forhånd.  

Informationer om fiskekort og –licenser i Tyskland

Som udgangspunkt kræves der fiskelicens i Tyskland, hvilket forudsætter, at man skal bestå en særlig prøve. Udover dettte, findes der en række lokale bestemmelser, som gør det muligt for feriegæster, at fiske i områderne uden at have en særlig fiskelicens.

Schleswig-Holstein:

Hvis man har den føromtalte fiskelicens, må der fiskes langs hele kysten.  For feriegæster uden fiskelicens, er det muligt at købe et fiskekort, som koster 20 Euro og som gælder i 40 dage. Børn under 12 år kan fiske gratis når de er i følge med en voksen, som kan forevise et gyldigt fiskekort.

Mecklenburg-Vorpommern:

I Mecklenburg-Vorpommern skal man , udover det særlige fiskekort for feriegæster, som sælges på turistkontorene og i sportsbutikker og koster ca. 20 Euro for 28 dage, have et særskilt fiskekort for det enkelte vandløb. Disse lokale fiskekort kan b.la. købes på campingplasser, i sportsbutikker og hos de lokale fiskeforeninger. Det er muligt at købe dags-, uge- og månedskort. Det findes også særlige fiskekort for fiskeri i Østersøen, som er tilgængelige på de lokale turistkontorer og i sportsforretningerne. Børn under 11 år fisker gratis, når de er sammen med en voksen.

Brandenburg:

I Brandenburg kræves der ikke fiskelicens for at fiske med agn. Derimod er det påkrævet at have et lokalt fiskekort, som koster 2,50 Euro for børn og 12 Euro for voksne, for et helt år. I tillæg til dette, skal det købes et fiskekort for hvert vandløb man ønsker at fiske i.  Disse købes igen på campingpladser, turistkontorer, i sportsbutikker eller hos den brandenburgske fiskeforeningen.

Lystfiskerferie i Tyskland