Lystfisker feriehuse i Norge

Norge byder på nogle af de bedste fiskesteder i Europa. Ikke nok med, at der er gode muligheder for fangst, så er omgivelserne, ved de norske fiskeområder, helt eventyrlige smukke. 

 

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klik for at aktivere kortet

Norge har en af de smukkeste kystlinjer i syd, varierede kyster i vest, utallige søer, floder og vandløb med masser af fantastiske fiskemuligheder, så uanset om I er til saltvandsfiskeri eller ferskvandfiskeri er dette et mekka for lystfiskere. I de tusindvis af søer, elve, og floder kan I fange laks. ørred, helt, stalling og gedde og på havet, er der mulighed for, at få gigantiske torsk, rødspætter, sej, rødfisk og helleflynder på krogen. Derfor vender mange lystfiskere hvert år tilbage til dette fiskeparadis. Med ikke mindre end 101.388 kilometer kystlinje er der uanede muligheder, og samtidig kan I nyde roen i den betagende natur, som næppe findes smukkere noget andet sted på kloden. Når I lader en feriebolig danne ramme om jeres fiskeferie, er I sikre på de optimale forhold og masser af fangst.

Fiskeferie i Norge

Det rette udstyr til lystfisker-ferien i Norge

Selv om I skal fiske for første gang i Norge, behøver I ikke, at anskaffe jer en masse nyt udstyr.  I de fleste tilfælde har I sikkert i forvejen hvad der skal til Til fiskeri i fjordene er en stang med 100 til 200 gram vægt og en multirulle med 200 m. line sandsynligvis tilstrækkeligt. 

Hvis I vil fiske torsk og hamp bør I have en stang på 20 til 50 lbs, som er udstyret med en stationær spole på mindst 300m flettet ledning (fra ca. 0,2 millimeter diameter). 

Fiskeri fra båd

Mange hytter og ferieboliger i Norge har enten båd som standard udstyr, eller man kan leje båd af husets ejer eller i nærheden. Husk dog altid på sikkerheden! Tjek vejrudsigten grundigt, medbring om muligt GPS og husk at fortælle andre hvor I har tænkt jer at sejle hen. Bær ALTID redningsvest.

Hvor finder I fisken?

De berømte fjordområder Romsdal og Møre er nogle af Norges allerbedste lystfiskersteder. Her finder I de fleste af Norges mest almindelige fiskearter: Torsk, helleflynder, sej, lange, brosme, mørksej, rødfisk, kuller, havkat og hvilling. Om sommeren kan I også fange makrel og kulmule. Naturen er betagende, med høje fjelde og dybe fjorde, der nærmest vrimler med fisk. Der kan fiskes hele året i denne del af Norge, men optimal er sæsonen fra marts til oktober.

Mange lystfiskere drømmer om at fange de eftertragtede helleflyndere, det har I gode chancer for i Trøndelag, hvor også de fleste andre af Norges saltvandsfisk bider på krogen. Er I til fluefiskeri er Hemsedal et godt bud. Et fisketegn til Hemsila giver adgang til ikke mindre end 3 andre elve og 18 søer som alle er spækket med fisk.

Lystfiskeri i helt fantastiske kulissser i Norge

En af Norges mest berømte nationalparker er Hadangervidda. Her finder I masser af indsøer, elve og vandløb med masser af ørreder og kan samtidig nyde den enestående natur i ro og fred. Hvis I drømmer om havfiskeri i den store kaliber bør I tjekke Atlanterhavsvejen ud. Her kan I fange sej, lubbe og andre store fisk fra en af de syv broer mellem de mange små øer ved Molde og Kristiansund.

Hos NOVASOL kan I leje forskellige hytter og sommerhuse specielt beregnet på lystfiskeri. Der findes forskellige kategorier fra lystfiskerhuse, som ligger ved gode fiskesteder, til huse med egen renseplads, stor fryser og egen båd. Som lystfisker er en feriebolig i Norge det oplagte valg, hvor kan man ellers rense og tilberede sin fangst i hjemlige omgivelser og være omgivet af enestående natur, fred og ro?

Lystfiskeri i Norge

Nye turistfiskeregler i Norge fra den 1. januar 2021

Den norske regering vil indfører de nye fiskeregler for at forhindre svind og smugling gennem turistfiskeri. Formålet er at der bliver lagt vægt på den gode oplevelse, når man tager til Norge for at fiske, fremfor at få flest mulige fiske med hjem. Ved en fælles indsats er målet at sikre den norske fiskebestand for fremtiden.

Fra den 1. januar 2021 gælder disse regler ved turistfiskeri:

  • Turister må kun tage fisk med hjem, som er fanget ved en registreret turistfiskebedrift. 
  • Turister må tage op til 18 kg fileteret fisk med hjem, to gange om året.
  • Turistfiskebedriften er pålagt at registrere og rapportere alle fisketurer til Fiskeridirektoratet – også dem uden fangst.
  • Det er kun tilladt at fiske med håndholdte fiskeredskaber
  • Fiskeri skal foregå mindst 100 meter fra nærmeste opdrætsanlæg 
  • Det er ikke tilladt at sælge fangsten
  • Det er ikke tilladt at beholde fisk som er under mindstemål 

For at blive registreret som turistfiskebedrift, skal man registrere sig hos Fiskeridirektoratet. Du kan se om en feriebolig hos NOVASOL er registrere som turistfiskebedrift i huspræsentationen under Fiskeinformation.

Der er fortsat masse af fisk til turister i Norge

De nye regler omhandler ikke på fisk som er købt af registrerede næringsdrivende, eller når det kan dokumenteres at den er fanget fra et registreret fiskefartøj.

De gælder heller ikke ved ferskvandsfiskeri. Her er du sikret et godt og varieret fiskeri, med mulighed for at fange blandt andet ørrede, gedde og abbore – for blot at nævne et par stykker! Og denne fangst må du som turist gerne tage med hjem. 

Få flere informationer om turistfiskeri i Norge og få en ferie fuld af god og korrekt fangst. 

 

| Administrator
(Først publiceret )