Grænseåbning betyder sommerferie i Tyskland

Opdag landet mod syd på ny! 

Regeringen har nemlig lempet på rejsevejledningen til Tyskland. Det giver anledning til at tage på opdagelse i det store land mod syd, der rummer alt fra rigt kultur- og historieliv i de små landsbyer til store naturoplevelser ved havet og i skov- og bjerglandskaber.

Her guider vi jer til den bedste sommerferie ganske få timers køretur fra Danmark. Læs med her find ud af, hvorfor I: 

- Skal snuse rundt ved den tyske Østersøkyst

- Leve livet ved søerne i Brandenburg

- Eller måske genopdage Harzen

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klik for at aktivere kortet

(Gen)opdag den tyske Østersøkyst

Schleswig-holstein

Det kan være nødvendigt at tage en anden vej, når livet pludselig spiller én et puds. Det samme gør sig gældende, nu hvor jeres sommerferieplaner kuppes af Corona. Overvej derfor at blive på de små landeveje i Nordtyskland i stedet for at fortsætte sydpå efter færgerne i enten Puttgarten eller Rostock.

Foran jer venter den smukkeste kystlinje med bølgende bakker, hvide sandstrande og historiske købstæder. Alt sammen er det med til at gøre den tyske Østersøkyst til et sandt ferieparadis for både børnefamilier og par.

De pittoreske hvide kyststrækninger danner rammen om den perfekte badeferie, mens der også er rig mulighed for at vandre i storslåede naturområder og skove. Samtidig kan I besøge de gamle købstæder Rostock, Wismar og Lübeck, hvor de gamle bindingsværkshuse og monumenter giver jer mulighed for at krydre ferien med både historie, kultur og kulinariske oplevelser.

Forslag til ferieboliger ved feriebyer ved den tyske Østersøkyst.

Travemünde

Travemünde er en historisk kystby i Slesvig-Holstein, som kan danne rammen om den gode badeferie ved de flotte hvide sandstrande. Se ferieboliger i Travemünde her.

Wreechen

Wreechen, der ligger på Tysklands smukkeste ø, Rügen, er bestemt et besøg værd. Landskabet ligner mest af alt det man kan opleve på Møns Klint, og er altså en perfekt destination for jer, der elsker natur og selvforkælelse. Se ferieboliger i Wreechen her.

Usedom

Usedom – en smuk ø ud fra Tyskland og Polens kyst – kan ligeledes danne rammen om en ferie præget af frisk havluft, hvide badestrande og historiske seværdigheder. Se ferieboliger i Usedom her.

 

Nyd sommeren på søen

Brandenburg

Elsker I livet på vandet? Så er det i år, at I skal sætte kursen mod den tyske delstat, Brandenburg. Den er nemlig hjemsted for intet mindre end 3000 søer og flere tusinde kilometer floder, åer og kanaler. Især det store flodlandsskab, Spreewald, 100 kilometer fra metropolen, Berlin, er ét af de naturreservater, der bare venter på at blive udforsket i kano eller på pram.

Brandenburg huser også en række af de helt store naturparker, som også bør være på alles bucket list. Her vil I have mulighed for at se smukke bøgeskove og måske komme rigtig tæt på det vilde dyreliv.

Berlin er Brandenburgs helt store metropol, som selvfølgelig er et oplagt udflugtsmål til en dag med både historie og kultur.

Forslag til ferieboliger i Brandenburg

Müggelsee

Müggelsee er Berlins største sø og er et ferieparadis for familien, der elsker alt, der rimer på vand. Brug dagen på søen med enten motorbåd eller kano eller brug tiden på at vandre eller cykle omkring dens gigantiske areal. Se ferieboliger ved Müggelsee her.

Zerpenschleuse

Zerpenschleuse er en ny havneby, der ligger idyllisk mellem hav, skove og marker. Her er det altså kun fantasien, der sætter grænser for jeres aktiviteter. Se ferieboliger i Zerpenschleuse her.

 

Hold sommerferie i højderne

Harzen

Tyskland byder også på et væld af bjergområder, der er perfekte for jer, der elsker at vandre og den friske bjergluft. Over alt spejler alpernes tinder sig majestætisk i de smaragdgrønne bjergsøer, der ligger som perler på en snor langs de sydtyske småveje.

Forude venter dage med vandring i landskabet, frokoster og middage i små hyggelige landsbyer, hvor jeres kulturelle og historiske interesser også stimuleres til fulde.

Forslag til ferieboliger i de tyske bjergområder

St. Andreasberg

St. Andreasberg i er den højest beliggende by i Harzen. Her finder i stejle gader prydet med kulørte træhuse. Lige uden for byen ligger der en kæmpe nationalpark, der inviterer til aktiv ferie rigtig bjergnatur. Se ferieboliger i St. Andreasberg her.

Kirchheim

Delstaten Hessen er den perfekte feriedestination for jer, der vil have alt det bedste af Tyskland. Smukke skove, søer og historiske både store og små byer. Kirchheim er ingen undtagelse, se derfor ferieboliger i Kirchheim her.

Dümmer See

Dümmer See i Niedersachsen, er stedet, hvor I kan holde en lækker badeferie i de sydstyske Alper. Det naturskønne område er også oplagt, hvis I elsker at vandre eller cykle. Se ferieboliger ved Dümmer See her.

 

Praktisk information omkring jeres sommerferie

Må I gerne rejse til Tyskland?

Ja, det må I. I skal dog tage jer nogle forholdsregler, og lempelsen i rejsevejledningen til Tyskland betyder helt konkret, at:

  • I skal være opmærksomme på jeres eget ve og vel og holde jer orienterede omkring situationen.
  • I frarådes at opholde jer i tætbefolkede områder længere tid ad gangen, så I netop kan overholde reglerne om afstand til andre mennesker. I Tyskland skal man holde 1½ meters afstand til hinanden i det offentlige rum.
  • I skal bære mundbind i Tyskland. Flere af de tyske delstater har indført krav om, at I tildækker mund og næse i offentlig transport og butikker. I kan købe mundbind på apoteket og i matas. 

 

Fordele ved at holde sommerferie i en feriebolig under COVID-19-pandemien

  • I kan begrænse jeres omgang med andre mennesker markant. I kan benytte pool, køkken og badeværelser uden at skulle bekymre jer om at hygiejnen er i orden.
  • Fordi en kør-selv-ferie i Tyskland er inden for overkommelig køreafstand, kan I køre direkte til jeres lejede feriebolig. I skal derfor ikke være bekymrede for at blive smittede på rejsen.
| Administrator
(Først publiceret )