Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Aktiviteter og attraktioner i Grækenland

Knap et land i Europa, ja i hele verden, har så mange antikke og historiske seværdigheder som Grækenland. Vi har udvalgt de mest kendte, for at I kan få et bedre overblik. I de sydlige regioner kan I finde flere seværdige bygninger, oplevelsesrige festivaler og interessante aktiviteter, som vil være med til at give jer en afvekslende ferie.

Athen

I ingen anden by i verden mødes så forskellige verdener, som i Athen, byen der efter den græske visdomsgudinde blev kaldt Athene. Her er guderne og myterne fra Antikken stadig ligeså levende i den moderne nutid.

Mens turisterne i Grækenland engang undgik Athen, fordi byen blev anset for at være beskidt, kaotisk og støjende, så viser den sig i dag, især efter at infrastrukturen blev forbedret i forbindelse med de olympiske lege i 2004, fra sin pæne side. Det er godt, for Athen har så meget at byde på, så det vil være en skam at gå glip af byens mangfoldighed, når ferien holdes i Grækenland.

Bygninger som Akropolis og klosteret Delphi har man længe kunne finde på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Men Athen er med de mange shoppingcentre og hyggelige caféer også moderne ligesom alle andre storbyer i Europa.

Akropolis i Athen

Taler man om Akropolis, så mener man for det meste Akropolis i Athen. Akropolis er en fæstning, der ligger på det højeste punkt i en by. Mange byer i Grækenland har en Akropolis, men Athens Akropolis er med sikkerhed den mest berømte af dem. På en ca. 150 m høj klippe midt i Athen ligger den imponerende fæstning, der i dag er en del af UNESCOs verdens kulturarv.

Epidaurus - to kendte seværdigheder

Ikke langt fra Athen, i Epidaurus, finder man to kendte seværdigheder: det berømte Amphitheater og Asklepios-helligdommen. Over Epidaurus hæver Arahneo-bjergene sig. Her finder vi teateret. Det er det mest kendte og bedst bevarede af alle antikke teatre og blev bygget af kalksten i det 3. århundrede f. Kr. Teatret har ca. 14.000 besøgende årligt og er udover de smukke omgivelser også kendt for dets enestående akustik. Om sommeren kan man her nyde forskellige koncerter.

Den anden attraktion er Asklepios-helligdommen. Siden det 6. århundrede f. Kr var det et ”sygehus”, hvor menneskene ved hjælp af ritualer blev helbredt.

Olympen

Olympen er ikke kun det eneste bjerg, som så ofte formodet, men også Grækenlands højeste bjerg. Bjerget ligger på halvøen Peloponnes. Det højeste punkt hedder Mytikas og måler 2.917 meter. Flora, fauna og de geografiske formationer er i disse bjerge meget speciel. Siden 1938 er Olympen et naturbeskyttet område.

Korintherkanalen

Her drejer det sig om en 6 km lang kanal mellem Golfen ved Korinth og den Saroniske Golf. Kanalen blev bygget i slutningen af det 19. århundrede. Fra broen har man udsigt over kanalen, som er en slugt på 76 meter. Her kan man sejle igennem med en turistbåd.

Grækenlands nok mest berømte vrag

I en bugt på øen Zakynthos finder man Grækenlands mest berømte vrag. På grund af 200 m høje klippevægge kan man kun komme hertil med båd. Skibet, der i sin tid var lastet med smuglervarer, røg ind i en storm. Da kystpatruljen rykkede ud, gik besætningen i panik og satte ild til skibet. Resterne er nu at finde i bugten.

Embros kilden på øen Kos

Ikke langt fra byen Kos ligger Embros kilden, en 80 grader varm naturkilde, der udspringer i bjergene og løber ud i havet. Man kan bade her, og kilden skulle have en helende kraft mod dårlige led og gigt.