Feriehuse i Heidiland - Walensee – Flumserberg

Feriehus Heidiland

Feriehuse i Heidiland - Walensee – Flumserberg

Denne meget alsidige ferieregion, i det østlige Schweiz, har fået sit navn efter Johanna Sphys verdensberømte Heidi-historie. I Schweiz betragtes Heidi som nationens store datter. Uanset om I har læst historierne om Heidi eller ej, så må I besøge museet Heididorf Maienfeld. På dette frilandsmuseum kan I opleve den schweiziske bjergverden, som den tog sig ud i det 19. århundrede. I det meget naturskønne alpeområde kan I se Heidis hus og genoplive de elskede historier. I museets butik kan I købe forskellige Heidi souvenirs og selvfølgelig også de kendte bøger.

Ferie i Heidiland

Den klare luft og de imponerende bjerge må I også opleve. I området er der naturligvis et væld af muligheder for gode vandreture og ture på mountainbiken. Vil I gerne på vandreture, så er der flere forskellige tematiserede ruter at vælge mellem; Heidi Adventure Trails, the Geo-Park High Altitude Trail og herbal hiking trails. Efter et par timer eller måske en hel dag ude i den smukke schweiziske natur, så trænger ben og fødder nok til lidt hvile – også er det jo heldigt, at der er mange gode spa-resorts i området, hvor I kan få masseret de ømme muskler og hvile kroppen i de termiske bade.

En ret spektakulær naturoplevelse venter jeg i Tamina kløften i Bad Ragaz. Den smalle kløft er som skåret ind i klipperne, hvor kun lidt sollys trænger ind. Det er muligt at gå gennem passagen ad stier. På turen igennem kløften er det nærmest uundgåeligt ikke at blive lidt våd, så tag regnfrakken med og glæd jer til en vild oplevelse. Området omkring kløften har i flere hundrede år været et kendt wellness område. Allerede i 1240 blev de mange mineraler i vandet omkring Bad Ragaz brugt til forskellige behandlinger. Den berømte naturforsker, læge og filosof Paracelsus, arbejdede på kurstedet Bad Pfäfers i 1535 og skrev en hel bog om de terapeutiske virkninger af vandet, som har en temperatur på 36,5 grader Celsius. Der er stadig kursted i Bad Ragaz, hvor I selv kan opleve vandets særlige effekter på krop og sjæl.

Området Heidiland dækker også over områderne Walensee og Flumserberg.

Ferielejlighed Schweiz

Ferie i Flumserberg

Der er masser af gode familieattraktioner i Flumserberg. CLiimber er en af de sjove og udfordrende attraktioner I kan besøge, mens I holder ferie i Flumserberg. I CLiimber kan I kaste jer ud i en bred vifte af sjove klatreaktiviteter med 100 klatrestationer, som befinder sig på tre forskellige niveauer, i der store krystalformet tårn på Prodalp. Hvert niveau har 30 forskellige klatrestationer med forskellige designs og sværhedsgrader.

I Schweiz kan de bjergrige områder bruges til andet end gode vandreture. Kan I godt lide fart, så er det bjergbanen FLOOMZER I skal besøge. Her suser I gennem et vidunderligt landskab, i en to personers vogn. På den 2 km lange tur, kommer I gennem utallige kurver, loops og op og ned i bølger, med over 250 meter i højdeforskel.  Her er garanti for vind i håret og sus i maven.

Skiferie Schweiz

Ferie ved Walensee

Walensee i det østlige Schweiz forbinder de to kantoner St. Gallen og Glarus og danner den vestlige ende af ferieområdet kendt som "Heidiland". På nordsiden stiger Churfirsten-bjergkæden næsten lodret op af vandet. På den anden side af søen finder I de populære vintersport og vandreområde i Flumserberg.

Rundt om søen ligger flere hyggelige landsbyer og lidt større byer. Den lille by Quinten og Au er ret specielle, dels fordi de er helt bilfrie og fordi I kun kan komme til disse byer til fods eller med både. En anden grund til, at disse byer er meget populære, er det nærmest middelhavs lignende klima. Byerne ligger godt beskyttet mod de kolde nordenvinde, hvilket gør, at der i området gror visse typer drue, kiwi, figner og andrefrugter, som normalt kun opleves helt sydpå i Europa. Tag på en dagsudflugt til byerne, det vil helt sikkert være en mindeværdig oplevelse.

På et plateau højt over den nordlige bred af søen, ligger er spa-byen Amden. Området omkring byen er et kendt vandreområde, hvor I vil kunne få masser af motion kombineret med de helt vidunderlige udsigter, uanset hvor I går hen. Om vinteren omdannes landsbyen til et familievenligt skisportsområde.

Selvom Schweiz ligger langt væk fra havet, så er der masser af muligheder for, at slappe af i og nær vand. Søen Walensee er blandt de reneste i Schweiz, og der er flere gode badesteder rundt om søen. Når I lejer en feriebolig nær Walensee, så kan I også planlægge en dejlig sejltur ud på den store sø. De mange turbåde sejler året rundt, dog med færre ture i vinterperioden. På en solrig sommerdag er en sejltur helt genial. De smukke bjerge står flot mod solen, og de grønne skove spejler sig i søens blanke overflade.

Madoplevelser i Heidiland - Walensee – Flumserberg

Uanset hvor I vælger at leje en feriebolig i disse tre områder, så kan I også glæde jer til masser af god mad. I kan naturligvis altid selv lave mad hjemme i feriehuset, men rundt omkring i byerne er der et væld af restauranter, hvor I kan forkæle jer selv. Efter en oplevelsesrig feriedag enten ved kanten af Walensee, i de smukke alper eller i en af de hyggelige landsbyer, kan I slutte jeres feriedage på en af de mange gode restauranter, hvor I både kan vælge en gourmetrestaurant, hvor I vil få særlige madoplevelser og de klassiske, lokale restauranter, hvor egnsretter og autenticitet er på menukortet.

Vinterferie i Schweiz

Om vinteren forvandles alperne til en stor legeplads for skiløbere og snowboarders.  Hvad enten I er til det alpine skiløb, langrendsløb eller de hurtige snowboards, så vil I helt sikkert få opfyldt jeres ønsker til en dejlig ferie i Schweiz og i områderne Heidiland – Wallensee og Flumserberg. De største skiområder er Pizol – Bad Ragaz/Wangs, Tristeli – St. Margrethenberg, Walenstadtberg samt skiområdet ved Flumserberg. Skiområderne byder på et utal af pister, lifte, skiskoler og særlige børneområder, så alle kan få en skøn skiferie.

Sneparken mellem Prodkamm og Prodalp er det perfekte sted at afprøve alle de nyeste tendenser og trends indenfor skisport. Parken er designet således, at der både er udfordringer og sjov for både børn og voksne. Kast jer ud i de forskellige forhindringer og lær alle de nye, seje tricks, som I kan vise frem på pisterne.

NOVASOL tilbyder mange forskellige ferieboliger i Schweiz. Feriehuse med plads til den helt store familie, mindre ferielejligheder til jer der rejser to og hyggelige hytter i bjergene med smuk udsigt til de imponerende bjergtinder, som både er msukke om sommeren og vinteren.