Hvor meget kan du tjene?

De fleste sommerhusejere udlejer deres feriehus for at få en ekstra indtægtskilde. Men hvad kan du tjene på udlejning af dit sommerhus? Hvad bestemmer lejeprisen? Og hvad kan du gøre for at optimere din lejeindtægt?

Her på siden kan du få et indblik i, hvor meget du kan tjene, hvordan din lejepris bestemmes, samt hvad vi gør for at sikre, at dit sommerhus er og forbliver konkurrencedygtigt.

Psst.. Vidste du, at hvis gæsten annullerer en bekræftet booking mindre end 28 dage før ankomst, vil du blive fuldt afregnet alligevel?

Jeg vil gerne vide mere om betaling

Så meget kan du tjene på sommerhusudlejning

Indtjeningen på dit sommerhus afhænger blandt andet af:

 • Beliggenhed
 • Kvadratmeter
 • Indretning
 • Antal rådighedsuger
 • Faciliteter

Eksempler på lejeindtægt ved sommerhusudlejning

Nedenfor kan du se en håndfuld eksempler på lejeindtægten for forskellige feriehustyper. Sommerhusudlejning er ikke statisk, og lejeindtægterne kan derfor både være højere og lavere for samme hustyper. I eksemplerne har vi taget udgangspunkt i, at de sommerhuse der skal udlejes ligger nær den jyske vestkyst. 

Et almindeligt 6-personers sommerhus

Skitse af 6 personers sommerhus

Et sommerhus på denne størrelse med pæn og ordentlig møblering, badeværelse med toilet, bruser, varmt og koldt vand, brændeovn, en god sengefordeling – det vil sige gerne tre soveværelser, heraf et eller to med dobbeltseng – vil typisk kunne indbringe en årlig lejeindtægt på 20-50.000 kroner.

Sommerhus med sauna

Skitse af sommerhsu med sauna

For eksempel et otte-personers hus, der opfylder samme krav som sommerhuset nævnt ovenfor, men også har sauna, vaskemaskine og opvaskemaskine, vil typisk kunne indbringe 30-60.000 kroner i årlig lejeindtægt.

Sommerhus med spa

Skitse af sommerhus med spa

Nøjagtig som førnævnte otte-personers sommerhus med sauna, men også med spabad, vil kunne indbringe 60-120.000 kroner i årlig lejeindtægt.

Sommerhus med swimmingpool

Skitse af sommerhus med indendørs swimming pool

Et 10-12 personers hus, der ud over de førnævnte faciliteter også indeholder indendørs opvarmet swimmingpool på minimum 18 m², vil kunne indbringe 125-250.000 kroner i årlig lejeindtægt.

Psst.. Husk, at når du udlejer dit sommerhus gennem et udlejningsbureau, kan du få glæde af et relativt højt skattefradrag. 

Jeg vil gerne vide mere om skattereglerne for sommerhusudlejning

Sådan hjælper vi dig med at øge din lejeindtægt

Vores vigtigste mission er at hjælpe dig med at få det meste ud af din sommerhusudlejning – og efter mere end 50 år i branchen tør vi godt sige, at netop dét er vores speciale. Men det er en ekspertise, som ikke er kommet af sig selv.

Siden vi første gang åbnede vores døre i 1968, har vi set hundredetusindevis af ferieboliger, og hvert år sender vi millioner af gæster på ferie. Sammen med løbende overvågning og analyse af ferietendenser over hele verden, bruger vi den feedback og andre data, vi har samlet gennem årene til at sikre, at dit sommerhus er så konkurrencedygtigt som muligt.

Vi har en række dygtige medarbejdere, som udelukkende arbejder med analyse af vores data, og alt, vi gør, er baseret på denne viden. Det er derfor, vi ved, hvad det kræver, for at et feriehus ikke bare kan opnå men også blive ved med at være attraktiv blandt feriegæster fra hele verden.

Der er en række forskellige måder, hvorpå vi sammen kan optimere din lejeindkomst; de har alle det til fælles, at de tager udgangspunkt i en indgående forståelse for det marked, som vi er en del af – baseret på en kombination af vores erfaring og af dybdegående analyser af vores mange data.

Vi bruger blandt andet data til at...

 • fastsætte din lejepris: Det er ikke en simpel opgave at bestemme en lejepris, og forkerte priser er en af hovedårsagerne til lav belægning. Hver feriebolig er unik, og mange parametre skal tages i betragtning for at nå den rette balance. Vi benytter erfaring fra foregående sæsoner og lignende boliger til at bestemme den rigtige lejepris for dit hus.
 • forøge dine bookinger: Baseret på analyser af hvilke faktorer, som har en positiv effekt på efterspørgsel og belægning, har vi udviklet en række udlejningskoncepter, som har til formål at sikre, at dit sommerhus får det højeste antal bookinger muligt og når ud til nye kundegrupper. 
  Jeg vil gerne vide mere om koncepter
 • markedsføre dit feriehus: Vi ser på rejsetendenser, søgemaskinemønstre og onlineadfærd blandt forbrugere i hele verden for at sikre, at dit hus når flest mulige potentielle gæster. 
  Jeg vil gerne vide mere om markedsføringen

Og meget mere!

Kontakt os, hvis du vil vide mere om dine indtjeningsmuligheder