Guide til de mere ukendte attraktioner i Østjylland

Når ferien går til Østjylland, er der rigtig mange super gode attraktioner i hele området. Mange kender nok de støre attraktioner som Djurs Sommerland, Moesgaard Museum og Ree Park, som altid er et besøg værd. I Østjylland er der dog flere lidt mindre og knap så kendte attraktioner. Vi har udvalgt 6 stykker, som I kan besøge og få dejlige ferieoplevelser. De 6 attraktioner dækker bredt ift. interesser og aldersgrupper.

Det Grønne Museum

Det Grønne Museum ved Auning formidler viden om jagt, skov, landbrug og mad med udgangspunkt i den danske historie. Museet har til huse i bygninger ved Gl. Estrup Herregård (også et museum) og de flotte, gamle bygninger danner en skøn kulisse. De mange udstillinger er let tilgængelige også for børn. På museet er der også en smuk køkkenhave og mange danske dyr, samt en rigtig fin museumsbutik, hvor der b.la. kan købes produkter fra museets have. Der er flere gode steder at spise madpakker – både ud og ind og på Restaurant Den Gamle Stald er der et bredt udvalg.

Måske lyder landbrugshistorie og fortællinger om dansk madkultur ikke vildt spændende, men på Det Grønne Museum bliver det spændende og uanset alder vil man helt sikkert få en masse gode oplevelser.

Attraktioner i Østjylland - Det Grønne Museum

Munkholm Zoo

Munkholm Zoo er en meget børnevenlig zoo med rigtig mange klappe og kæledyr samt mange daglige dyrefremvisninger, hvor I også kan komme helt tæt på de mere eksotiske dyr – hvis I tør. I den hyggelige zoo kan I opleve mere end 90 forskellige dyrearter. Der er flere grønne områder med borde og bænke, hvor I kan spise eller tage en lille is-pause.

Denne zoo er hyggelig og her møder I dyrene i øjenhøjde. En dejlig park til en hyggelig udflugt, med god tid til, at opleve de mange dyr og til at være sammen. 

Attraktioner i Østjylland - Munkholm Zoo

Energimuseet 

På Energimuseet er det, ja energi som er omdrejningspunktet på det 15.000 m2 store museum, som ligger smukt ned til Gudenåen. Igennem museets mange udstillinger rejser I gennem energihistorien fra kul til solenergi. I alt er der 8 udstillingshuse på området, midt i den smukke østjyske natur. Her kan I b.la. opleve det imponerende og højlydte lynshow i Bohr-tårnet, I kan prøve forskellige eksperimenter, se de kæmpestore generatorer på Tangeværket og gå en tur ved Tange Sø.

Energimuseet er fedt for jer, som gerne vil blive klogere på det med energi, i inspirerende og helt unikke omgivelser. Det er en god ide, at pakke en lækker madkurv, som I kan nyde i de meget smukke omgivelser ved Gudenåen. 

Attraktioner i Østjylland - Energimuseet

Modelbane Europa

Mange, nok især drenge, synes at tog og modeljernbaner er rigtig sjove. For nogle fortsætter fascinationen hele livet. I Hadsten ligger Modelbane Europa, hvor der er masser af tog og fine baner, som vil glæde store som små tog-fans. På museet er der to primære baner, en fra Danmark og en fra Tyskland, men der er også andet spændende som en byg-selv bane og en fin plakatudstilling.

I den lille cafe kan I købe drikkevare samt den særlige svellekage, som I kan runde dagen af med. I butikken kan der købes forskellige modeltog, hvis samlingen derhjemme skal suppleres eller hvis I får lyst til at starte jeres egen samling.

Attraktioner i Østjylland - Modelbane Europa

Mariager Saltcenter

Tager I på tur til Mariager Saltcenter vil I få en feriedag med både ny viden, gode smage og sjove oplevelser. Her er bogstavelig talt salt over alt. I kan se hvordan saltet bliver til i sydehytterne, i biografren er der film om salt, i saltbadene kan I ”svæve” på det saltholdige vand og i butikken, kan I selvfølgelig købe salt med hjem. Det er altid sjovt at få en souvenir med hjem fra ferien, som kan bringe minder om de gode oplevelser tilbage. 

Mariager Saltcenter ligger ved den hyggelig Mariager Havn. I Mariager by er der også fint og flere gode spisesteder, hvis ikke I tager frokosten i Cafe Saltbøssen på saltcenteret.

Attraktioner i Østjylland - Saltcenter Mariager

Madsby Legepark

I løbet af ferien med børn kan en dag med fri leg og masser af hygge være et hit for alle. Her er Madsby Legepark ved Fredericia et rigtig godt valg. I legeparken er der et væld af aktiviteter, også er der gratis adgang.  Nogle aktiviteter koster penge.

Er det godt vejr, så tag tæpper og madkurv med og lave en base et sted i parken. Herfra kan ungerne løbe rundt og prøve de forskellige aktiviteter, mens forældrene kan holde en pause mellem alt det sjove. Der kan sejles, spilles minigolf, trænes på Tarzanbanen, køres på mooncars og meget mere. Om sommeren er der ofte forskellig underholdning.

Attraktioner i Østjylland - Madsby Legepark