Guide til 1 uges sommerferie i Blokhus

Nordjylland er et slaraffenland af gode oplevelser!  Derfor kan det nogle gange være lidt svært, at overskue, hvad man egentlig kan opleve. Hvis du også kan få koldsved ved tanken om, at skulle prioritere i de mange oplevelser, så har vi lavet en guide til en uges sommerferie i Nordjylland med udgangspunkt i den hyggelige kystby Blokhus.

Vi har taget udgangspunkt i en ferie med børn, men uanset om du har børn eller ej, vil du sagtens kunne bruge nogle af vores tips.

Vi har selvfølgelig også taget højde for, at der skal være plads til de spontane indslag, og ikke mindst til den rene afslapning, som jo er en ultra vigtig del af ferien.

Guide til ferie i Blokhus

Feriedag 1:

Den første feriedag går som regel hurtig. Her skal I lige finde jer tilrette, pakke ud og ikke mindst puste ud efter turen. Efter at have fået styr på sommertøj, badedyr og tandbørsterne, kan I smutte ind til Blokhus og købe ind, så I har styr på morgenmad og de gode sommerferie-snacks, som er ret så vigtige. I byen er der flere indkøbsmuligheder, med et godt udvalg.

Aftensmaden kan I enten selv lave eller I kan slappe helt af, og overlade opgaven til andre. I Blokhus er der både cafeer og restauranter, som tilbyder alt fra gode burgere til lækre  fisk. Spisesteder i Blokhus. 

Feriedag 2:

Vi er ret sikre på, at jeres børn nok hurtig spotter, at der ikke er langt til Faarup Sommerland fra Blokhus. Den kæmpe store forlystelsespark, midt i skoven, er områdets helt hotte attraktion for alle der elsker rutsjebaner, karruseller og vandland.

Fra Blokhus er der kun ca. 7 km til Faarup Sommerland. Så hvorfor ikke komme afsted lige efter morgenmaden og vær klar til at indtage parken fra kl. 10.00, hvor porten åbnes. I kan uden tvivl nemt bruge en hel dag i Faarup Sommerland. Der er selvfølgelig mange gæster om sommeren, og derfor er det godt at give jer god tid. Det føles dog ikke specielt trangt i parken, for de mange træer og hyggekroge sætter en hyggelig kulisse, hvor man ikke føler sig omgivet af folk hele tiden.

Vores ekstra tip til feriedag 2:

For at undgå tårevæddet kinder, når jeres børn opdager, at de ikke må prøve den allerstørste rutsjebane eller den vildeste karrusel i parken, så undersøg hjemmefra, hvilke forlystelser jeres børn må prøve. Hvis den største må det hele, kan det godt være svært for den mindste, at stå på sidelinjen og kigge på. Måske vil det være en ide, at dele jer lidt op i en times tid, hvor de to ”hold” så kan prøve noget hver for sig. Bagefter kan I samles og tage en tur sammen i en af de mindre forlystelser eller snuppe en is.

Faarup Sommerland

Feriedag 3:

Efter en hæsblæsende dag i Faarup Sommerland, trænger I måske til en lidt mere stille og rolig dag. Her vil vi anbefale, at I tager på tur rundt i selve Blokhusområdet, hvor der er mange gode oplevelser, i kort afstand af hinanden.

Start jeres ”Blokhus-dag” med et besøg i Skulpturparken Blokhus. Parken er fyldt med fantastiske skulpturer i flere forskellige materialer; sand, træ, beton, jern, sten og bronze er nogle af de materialer, der er brugt. Især de store sandskulpturer vil begejstre både børn og voksne. I parken kan I selv forsøge jer som sandskulptører i de store sandkasser, hvor der er forme og værktøj til fri afbenyttelse. 

Efter besøget i Skulpturparken kan I tage videre til Gateway Blokhus – en naturlegeplads i særklasse. Midt mellem høje fyrtræer ligger den fedeste legeplads, for både børn og voksne. I skoven er der bygget forhindringsbaner, svævebane, klatretårne og opstillet træningsudstyr. På den store åbne plads er der store musikinstrumenter af træ. I kan lave mad over bål eller i naturbageovnen. Der er flere bord-bænke sæt og når der skal slås mave, kan I smide jer i hængekøjerne rundt omkring. En virkelig skøn oase midt i Blokhus! 

På turen hjem kan I besøge Blokhus-Salt, som I finder på cykelrute 412 på Helledivej. I vil blive modtaget af det søde og gæstfrie par, som driver stedet, og som meget gerne viser jer, hvordan de fremstiller salt af vandet fra Vesterhavet. Her laves salt med alle mulige smage – cola, hvidløg, BBQ, lakrids er blot få af de smagsvarianter I kan smage og selvfølgelig købe med hjem. I kan også spille Krolf i haven, lave jeres egen urtesalt, nyde en kop kaffe med et forfriskende fodbad til og kigge ind i værkstedet, hvor der rodes med gamle, klassiske biler. Det er et super hyggeligt sted, hvor der ikke er for travlt til en snak, og hvor man føler sig rigtig hjertelig velkommen. 

Vores ekstra tips til feriedag 3:

Bor I direkte i Blokhus eller tæt på, så vil det være oplagt at tage cyklerne ind til byen. Om sommeren er der nemlig pres på p-pladserne. Har I ikke selv cykler med, kan de b.la. leje hos Hune-Blokhus Cykeludlejning. 

Cykeltur i Nodjylland
Foto: Niclas Jessen

Feriedag 4:

Så skal der slappes HELT af!

Sov længe…. lige så længe I kan (Læs: så længe jeres børn kan). Lad ungerne rende rundt i nattøj – hele dagen – hvis de vil, og hop selv i de bløde joggingbukser eller den løse sommerkjole og slap af.

Det er ferie! Tid til at lade stå til og glemme alt det kedelige hverdags-halløj, som nok skal melde sig igen efter ferien. På denne store slap-af dag skal der læses gode bøger, soves middagslur i solen (husk solcreme!), spilles spil på IPad ‘en uden tidsbegrænsninger, tegnes og males, måske slentre en tur til stranden eller ned til den lokale is kiosk….

Kort sagt; på denne dag skal I gøre lige dét, som får jer til at slappe af, hygge jer og nyde ferien i fulde drag!

Ferie i Blokhus
Foto: Niclas Jessen - Blokhus Strand

Feriedag 5:

Kører I ca. 80 km mod syd, kommer I til fiskeribyen Hanstholm, som gemmer på en god attraktion. Det er ikke karusseller og vandland, men et stykke af Danmarks historien, som I kan opleve på Bunkermuseum Hanstholm. Museet er bygget op om Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig.

På museet er der masser at se, både inde og ude. Ved indgangen til museet mødes I af en stor kanon, som nok skal vækket nysgerrigheden hos alle. I kan starte inde på museet, hvor der udstilles mange krigsmaskiner og hvor der fortælles historier fra lokalområdet.

Udenfor kan I udforske det store bunkerkompleks, komme ned i ammunitionsrummet, hvor de store granater udstilles og I kan se hvordan soldaterne levede i bunkerne – og ja det var ikke just luksuriøse forhold. Rundt på området løber der en jernbane, som også blev brugt under 2. verdenskrig. I dag kører der kun et lille fredeligt tog, som tager jer rundt på en strækning af 1 kilometer.  Bunkermuseum Hanstholm er nok allerbedst, hvis jeres børn er lidt større og kender lidt til 2. verdenskrig. Men giv museet en chance, for det er altså ret spændende. Om ikke andet, så giver det god motion at bevæg sig rundt på det store område. 

Inden I vender snuden mod Blokhus igen, så tag en tur gennem Hanstholm og rundt ved havnen. Er I sultne, så smut forbi Det Gamle Røgeri på havnen, hvor I selvfølgelig kan få masser af fiskeretter. Deres kæmpe Stjernskud skulle eftersigende være godt.

Vores ekstra tip til feriedag 5:  

Planlægger I at besøge Bunkermuseum Hanstholm, så vil det være ret sjovt at se eller gense den tredje Olsen-bande film ”Olsen Banden i Jylland”, som hovedsageligt udspiller sig i Thy og området omkring Bunkermuseum Hanstholm. Det er ret sjovt at gå rundt og spotte de forskellige steder, hvor der er optaget sekvenser i filmen. Måske bliver det også lidt nemmere, at få de mindste børn til at følge med rundt i det store udendørsområde, når de kan genkende steder fra filmen.  

Bunkermuseum Hanstholm

Feriedag 6:

På den næstsidste feriedag, vil vi anbefale at I vender snuden mod Thorup Strand, som ligger syd for Blokhus. Måske er der en klokke som ringer, hvis I har set TV programmet ”Gutterne fra Kutterne” som netop handler om de unge fiskere fra Thorup, som kæmper for fiskeriets overlevelse. Uanset om du har set programmet eller ej, så er Thorup Strand et dejligt udflugtsmål.

Ved Thorup Strand ligger Nordeuropas største kystlandingsplads, hvor fiskekutterne stadig bliver trukket op på land. Man kan derfor komme helt tæt på og følge med i fiskernes arbejde med bådene og fangsten. De lokale fiskere vil uden tvivl gerne fortælle om livet og fiskeriet ved Thorup Strand.

På Thorup Strandvej ligger Fiskernes Fiskebutik. Her skal I forsyne jer med de friske fisk og skaldyr, som kommer direkte fra Vesterhavet. I kan også spise frokost ved fiskebutikken – en røget makrel eller et Stjerneskud i solskin med udsigt til havet – det er sommerferie ved Vesterhavet! 

Vores ekstra tip til feriedag 6:

På den sidste ferieaften, kunne I pakke en kurv med lidt lækkert og tage et smut til Blokhus strand. Solnedgangen er så utrolig smuk ved Vesterhavet! Ungerne kan suse op og ned i de store klitter, mens de voksne sipper vin og indsnuser lidt mere af den friske havluft.

Efter masser af frisk luft og et dejligt glas vin, er I klar til en god nats søvn, inden det er dag 7, tid til at pakke sammen og indstille GPS´en til ”Hjem”.

Thorup Strand
Foto: Niclas Jessen - Thorup Strand 

Dette var et bud på en oplevelsesrig og dejlig sommerferie i området omkring Blokhus. I kan selvfølgelig selv vælge rækkefølgen af aktiviteterne eller kun vælge enkelte af dem. Vi håber bare, at I får en fantastisk ferie i Blokhus!