Ferie ved Theissøen

Når I holder ferie ved Theissøen, vil I hurtog opdage, at der findes meget at se på og tage sig til året rundt. Udover det store tilbud af sportslige aktiviteter, byder området også på diverse arrangementer. Naturligvis er den kulturelle arv også stor her; utallige bygninger og mindesmærker og øvrige seværdigheder venter kun på at oplevet af dig. Vi har sammenfattet de største attraktioner, så I nemt kan planlægge ferien hjemmefra.

Ferie Theissøen

Kurbade og vandland ved Theissøen

Øst for Theissøen ligger Ungarns største kurbad. Fra 1100 m under overfladen løber vand som har 75 °C. Det hjælper at helbrede hudsygdomme og led-og knoglesystemetssygdomme.

Øst for Theissøen ligger Hajdúszoboszló som er det største kurbad i hele Ungarn. Det 75°C varme vand strømmer op til overfladen fra 1.100 meters dybde og bliver oppe ved jordoverfladen taget vel imod af særligt mennesker med led- og hudsygdomme eller problemer med bevægelsesapparatet og indre organer.

Udover helse og sundhed, kommer heller ikke leg og underholdning til kort. I vandlandet i Hajdúszoboszló sørger bl.a. en 113 m lang vandrutsjebane og mange andre attraktioner for en sjov og underholdende dag for hele familien.

Nord for Theissøen ligger byen Tiszaújváros med sine moderne badebassiner. Bassin ude i det fri, et bassin for lej og sjov og et terapeutisk bassin; alt dette og meget mere kan man nyde i dette anlæg. Vandet her har en meget høj andel af jod og følgelig en helbredende og velgørende effekt.

De varme kilder i Berekfürdö, syd for Theissøen, tiltrækker turister fra hele verden. Vandet har en helbredende virkning på bevægelses- og luftvejsproblemer.

Årlige arrangementer

 • Abádszalok – "Sommer i Abádszalok" med farverige kunst-, kultur- og sportsprogrammer.
 • Kisköre – værtsby for både det årlige nationale triatlonmesterskab (juli) og sigøjnernes folklore- og folkefester (august).
 • Poroszló – her starter sæsongen altid med et stort sommeråbningsarrangement (maj)
 • Sarud – kornets høsttakkefest i juni danner optakten til de såkaldte "traditionsbevaringsuger" som varer til august og præges af farverige optog med nationaldragter gennem gaderne
 • Tiszacsege – utallige arrangementer i løbet af hele sommeren som eksempelvis motorcykelløb (cross-, speed- og veteranløb) i juli og Csege-dagene med rideopvisninger, kunsthåndværk m.m. (august)
 • Tiszafüred – ved "fiskedagene" i juli optræder talrige danse- og musikgrupper fra hele Ungarn og sørger dermed for et farverigt program over tre dage
 • Tiszavalk – her finder de traditionelle "risbindingsdage" sted i begyndelsen af juli

Sport og aktivitet ved Theissøen 

 • Tiszacsege som er kendt for sine varme kilders helbredende virkninger, byder også på bådture.
 • Den vigtigste seværdighed i Kisköre, er byens dæmning med dens sluser og dæmnings- og vandkraftværk. Mulighed for rundvisninger på anlægget.
 • Friluftsbad ved stranden findes i Abádszalók, Kisköre, Poroszló, Sarud, Tiszafüred og Tiszanána.
 • Theissøen er et eldorado for sportsfiskere: Bl.a. europæisk malle (lat. Silurus glanis), aborrer og gedder regnes her som de mest populære fiskearter.
 • At sætte sig i sadlen og ride rundt om søen, giver en anderledes oplevelse som åbenbarer en helt anden verden end den man oplever på bådturene.
 • Lej en kusk og tag på en tur med hest og vogn ud på Pusztaen.
Feriehus Ungarn

Feriehusudlejning i Ungarn 

Vi kan tilbyde jer feriehuse og ferielejligheder i hele Ungarn. De mange ferieboliger er vidt forskellige og åbner op for mange forskellige oplevelser i området omkring ferieboligen. I Ungarn er der både muligehder for oplevelser p landet, hvor den smukke natur indbyder til mange aktive feriedage, der er plads til badeferie ved de ungarske søer og ikke mindst oplevelser i charmerende Budapest, som er blandt danskernes foretrukne storbyferie destinationer. Hos NOVASOL Feriehusudlejning kommer der hele tiden nye ferieboliger på programmet og vi håber I kan finde lige præcis den type bolig, der matcher jeres ønsker til en ferie i Ungarn.