search

Feriehuse ved Theissøen

Theissøen (ung. Tisza-tó) byder på spejlblankt vand, brede bugter, øde flodarme og små øer. Det Theissøen danner er dog ingen almindelig sø, men har i stedet udviklet sig som følge af, at floden Theis (Tisza) blev opdæmmet. Med sine 127 km² er søen yngleplads for truede plante- og dyrearter. Således har bæveren valgt at slå sig ned i dette område, flere end 50 forskellige fiskearter har det her bogstavelig talt som fisk i vandet og Europas største eng af hvide åkander pryder området.

Ferie ved Theissøen i Ungarn

Oplevelser omkring Theissøen

 Søens nordøstlige del hører under nationalparken Hortobágy som står opført på UNESCOs liste over Verdens-naturarv. Dette område holdes fra tid til anden lukket og huser et fuglereservat med ca. 200 fuglearter. Udenfor rugetiden kan enkelte af stederne kun besøges med båd.

Det såkalte Poroszló-bassin befinder sig i den indre del af søen og har ligeledes status som fredet, men er dog tilgængelig for besøgende og naturentusiaster. Dette område har etableret sig som et eldorado for fiskere; særligt rovfisk bidder godt her.

Bugten Abádszalók i den sydlige del af søen, udgør et paradis for vandsportsentusiaster. Det være sig sejlsport, surfing eller jetski - her er alt både muligt og tilladt. Vandet opvarmes hurtigt og der findes talrige, veludbyggede badestrande som f.eks. i Abádszalók med sin store vandrutsjebane.

Ferie ved Theissøen

Feriehuse nær populære områder ved Theissøen 

Et af de mest populære feriesteder ved Theissøen er Tiszafüred som har et stort fritidstilbud med alt fra bådture, ophold i varme kilder til besøg i landets første landsbymuseum. Små byer som Borsodivánka, Négyes, Tiszavalk, Tiszabábolna, Tiszadorogma, Árokto, Tiszacsege og Egyek har bevaret meget af det oprindelige og kan dermed tilbyde et fredeligt ferieophold langt fra stress og jag. Feriehuset eller ferielejligheden danner her altid det ideelle udgangspunkt for din ferie i Ungarn.

 

Feriehus i Ungarn