search

Feriehuse i Tata

Hvor skal man tage på ferie i Ungarn? Mange vil nok først tænke på Balatonsøen og på Budapest, som mange danskere har besøgt. Men Der er mange andre spændende områder og byer, hvor I kan holde en dejlig ferie I Ungarn.

Ca. 70 km fra Budapest ,i dalen mellem Gerecse og Vertes bjergene, finder I byen Tata. Her er bestemt også meget at komme efter, både af seværdigheder og smuk natur.

Ferie Tata - Ungarn

Oplevelser i Tata

Der er mange fine oplevelser i Tata by, og det vil være helt perfekt at starte jeres sightseeing tur i byen på det lille tog, som tager jer rundt i byen. På den 50 minutter lange tur med ”Happy Train” kommer I forbi mange af byens seværdigheder. På turen rundt kan I, i ro og fred, danne jer et indtryk af byen og finde ud af hvor I skal hen for, at se det I gerne vil.

Nær Tata sø ligger Tata Slot. I kan gå rundt om slottet i haven, hvor I har udsigt over søen og byen. På slottet er også et museum som fortæller om området og om fajancefabrikkerne, som området er kendt for. Der skal betales for entreen til museet, mens det er gratis at nyde omgivelserne omkring.

I Tata kan I også besøge Den Engelske Have – Tata Anglo Park..Dette er den første engelsk havepark i Ungarn. Have er på 70 hektar og anlagt af Eszterházy-familien i 1782. Den ene halvdel af haven er åben for publikum, mens den anden del i dag bliver brugt som træningsområde for det ungarske OL-hold. Genrelt vil I se mange bygninger i barokstil i Tata. Byen blev nemlig ødelagt af osmannerne i 1683, og blev genopbygget i 1700-tallet.

I området omkring Tata er der blevet drevet minedrift og som en del af Tatabanya Museum, er det opført et udendørs museum, som netop fortæller om minedriften i området. Her fremvises maskiner og værktøj og I kan få et indblik i livet som minearbejder – et til tider ret farligt job.

Slot i Tata

Tid til en lille pause i frisk luft

I området ved Tata er der også mulighed for, at få nogle skønne ferieoplevelser i naturen. En populær attraktion er Fényes Education Trail of Tata. I dette område er der anlagt stier med træplatforme, som I kan følge gennem skov og vådområder. Her har I også rigtig gode muligheder for, at møde området dyr og ikke mindst fugle. Området er rigtig skønt til et par afslappende timer i den friske luft, inden I tager videre mod nye seværdigheder i Tata.

I byen Bokod, som ligger syd for Tata, kan I også få en ganske særlige oplevelse i naturen. I skal tage til Den flydende landsby i Bokod. Her ligger flere huse, som alle er bygget på søjler i søen. Hvert hus er forbundet med land via en smal gangbro. Husene er alle forskellige og nogle ret finurlige. Ejerne bruger primært husene, når de skal på fisketur, men for feriegæster er det noget helt unikt.

Ferie i Tata

Et knudepunkt i Europa

Lejer I et feriehus i Tata området, er der mange muligheder for, at koble af i smuk natur mellem naturlige kilder og søer. I kan også nemt tage turen til Slovakiet, hvis I har lyst til, også at udforske dette land, hvor NOVASOL Feriehusudlejning  også har ferieboliger til udlejning. Wien og Bratislava er ligeledes tæt på.