search

Feriehuse i Pécs

Ungarn byder på grund af sin placering og alsidighed på fantastiske ferieoplevelser. I kan holde en dejlig ferie i Ungarn både om foråret, sommeren, efteråret og vinteren, for Ungarn har mange attraktioner, seværdigheder og aktivitetsmuligheder, som vil kunne give gode ferieminder for alle.  De fleste kender nok bedst Ungarn for Budapest og Balatonsøen, hvor mange har holdt ferie, men Ungarn er mere end dette. I hele landet ligger spændende byer og skønne naturområder.  

En af de spændende byer er Pécs, som ligger i det sydlige Ungarn. Byen har en lang kulturarv og var i 2010 Europæisk Kulturhovedstad. Byen ligger i smukke omgivelser ved foden af Mecsek-bjergene. Den sydlige placering i landet gør, at der her er er Middelhavsklima og en nærmest sydlandsk stemning.

Ferie Balaton

Oplevelser i byen

Pécs har en lang historie bag sig og har igennem årene været under flere forskellige herredømmer, hvilket også afspejles i byen. Her er spor efter både keltere, kristne, kristne og osmannere.  Ena f de mest markante bygninger I Pécs er den store domkirke. I slutningen af d. 18. århundrede fandt men, under kirken, flere kristne gravkamre. Disse gravkamre er i dag med på UNESCOs liste over verdenskulturarv og flere af gravkamrene er åbne for besøgende.

Der er mange eksempler på de forskellige religioner som har fulgt med de forskellige magthavere i byen. Et eksempel på dette er Den velsignede Jomfru Maria Kirke, en af byens vigtigste seværdigheder og et specielt bygningsværk.  I 1526 var det osmannerne, som overtog magten i byen. Dette betød at der blev indført sharia-lovgivning i byen og de kristne kirker blev lavet om til moskeer. Efter 150 år vendte billedet igen og moskeerne blev igen til kristne kirker, som f.eks. Pasha Qasim Moskeen.

Pasha Qasim Moskeen finder I på byens centrale plads Széchenyi. Denne plads er samlingspunket i byen og her står flere flotte seværdigheder som, rytterstatue af Jan Hunyadi, som i 1400-tallet kæmpede mod tyrkerne. I kan også se den barokke treenighedssøjle, som blev bygget i 1714, samt det smukke Nador Hotel fra slutningen af 1800-tallet.

Gaden Káptalan er stedet I skal søge hen, hvis I godt kan lide at besøge forskellige museer. På denne gade er der samlet en række museer, hvor I både kan få mere at vide om byens og den ungarske historie samt se på både national og international kunst. Gaden har ikke uden grund fået navnet ”Museums-strøget”

I kan med fordel købe et Pécs Kort, hvis I har plane rom at besøge flere at byens attraktioner og museer. Med kortet får I rabat på entreen til en lang række attraktioner. Kortet kan købes på turistinformationen i cenrum af byen.

Der er naturligvis også masser for jer, som godt kan lide at shoppe lidt i løbet af ferien. Pécs har altid været kendt for lædervare af høj kvalitet. I kan købe disse lædervare i flere butikker og på markeder. I kan også hygge jer i de to shopping centre Árkád og Arkadok. Her er åbent hele ugen. 

Ferie i Pécs - Ungarn

God ungarsk mad og fremragende vin 

Det skønne ved Pécs er også, at her kan I spise godt af de lokale retter til rigtig fornuftige priser. Der er mange rigtige gode restauranter og bistroer i byen. Her tilberedes de lokale retter, efter gamle opskrifter, som ofte er gået i arv i generationer. Det er vist næsten et must at smage den kendte ungarske gullasch, når nu I holder ferie i Ungarn. En del restauranter tilbyder også ungarske retter med et moderne tvist, så der er mange muligheder for at prøve det lokale køkken i mange forskellige varianter.

Der produceres også rigtig god vin i Ungarn, et faktum som ikke mange ved. Men ungarsk vin siges at være i verdensklasse og kan nemt måle sig med de kendte vine fra f.eks. Italien og Frankrig. Engang var den ungarske vin faktisk den fortrukne blandt de kongelige i Europa. I sovjettiden blev der dog sat et stop for produktionen, men det var dengang, og nu produceres der igen fremragende vin i Ungarn. På en af de mange vinbare og pubber kan I smage på de lokale druer. Der er både helt traditionelle vinbare i hyggelige kældre og moderne pubber med et stort udvalg af både vin, øl og gode drinks.

Ungarsk gullasch

Fra jeres NOVASOL Feriehusudlejning ved Pécs kan I også tage på ture rundt i de smukke omgivelser, hvor Mecsek-bjergene er helt perfekte til gode gåture.